#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Nov.18.18 9:21 pm

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 876 posts ]  Go to page Previous 129 30 31 32 33 34 Next
Author Message
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.23.11 1:46 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
array-д хийгээд max-г нь хэвлэж болохнуу бичлэгийг нь мартаж хэхэ

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.23.11 8:14 pm 
Offline
Олноос Онцгой Гишvvн
Олноос Онцгой Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.18.10 9:11 pm
Posts: 109
Location: #Mongolia<Ulaanbaatar>
bolno shdee. massiviinhaa elementiig garaas avah ym uu?

_________________
:sonsoh:


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.24.11 1:50 am 
Offline
Гялалзагч Гишvvн
Гялалзагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.27.11 9:23 pm
Posts: 41
тэгнэ утгуудаа гараас авна. ямар зарчим, техник ашиглах юм. Жиших үйлдлээр(<=, >=, ==) логик утгыг(1,0) нь гарган авч нааш цааш нь хөдөлгөж олох болуу гэж би бодоод байгаан


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.24.11 9:11 am 
Offline
¤ Photographer
User avatar

Joined: May.25.06 4:53 pm
Posts: 1452
max (a, b) = new[] { a, b } [((a - b) >> 31) & 1]
iim yum googledej olloo

int getMax(int a, int b) {
int c = a - b;
int k = (c >> 31) & 0x1;
int max = a - k * c;
return max;
}

_________________
www.flickr.com/photos/tuulai


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.27.11 2:48 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Lolzmaa wrote:
If ашиглахгүйгээр 3 тооны ихийг хэрхэн олдог юм?? Блок схемээр бол ромбо орохгүй гэсэн үг


chi if ashiglahguigeer 2 toonii ali ni ih bolohiig ch olj chadahgui sh dee. :think:


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.27.11 11:33 pm 
Offline
Олноос Онцгой Гишvvн
Олноос Онцгой Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.18.10 9:11 pm
Posts: 109
Location: #Mongolia<Ulaanbaatar>
n3xus wrote:
Lolzmaa wrote:
If ашиглахгүйгээр 3 тооны ихийг хэрхэн олдог юм?? Блок схемээр бол ромбо орохгүй гэсэн үг


chi if ashiglahguigeer 2 toonii ali ni ih bolohiig ch olj chadahgui sh dee. :think:

Чадалгүй яадын бэ?
? ийм функц мэдэхгүй юм уу?
хэрэгтэй бол бичээд өгий

_________________
:sonsoh:


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.27.11 11:37 pm 
Offline
Олноос Онцгой Гишvvн
Олноос Онцгой Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.18.10 9:11 pm
Posts: 109
Location: #Mongolia<Ulaanbaatar>
2 too jishdeg code ni ene.

_________________
:sonsoh:


Last edited by redaced on Feb.27.11 11:40 pm, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.27.11 11:39 pm 
Offline
Олноос Онцгой Гишvvн
Олноос Онцгой Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.18.10 9:11 pm
Posts: 109
Location: #Mongolia<Ulaanbaatar>
Code:
#include<iostream.h>
main()
{
int a,b,max;
cin>>a>>b;
a>b ? a=max : b=max;
cout<<max;
}

_________________
:sonsoh:


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.28.11 7:27 am 
Offline
¤ Photographer
User avatar

Joined: May.25.06 4:53 pm
Posts: 1452
ene if iin towchilson helber n bizde :bigthumpup:

_________________
www.flickr.com/photos/tuulai


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Feb.28.11 2:01 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
Гэхдээ иф ашиглаагүй л байшдэ :haha:
shortcode нь шүү дээ

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.01.11 10:05 pm 
Offline
Олноос Онцгой Гишvvн
Олноос Онцгой Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.18.10 9:11 pm
Posts: 109
Location: #Mongolia<Ulaanbaatar>
Last Problem wrote:
Гэхдээ иф ашиглаагүй л байшдэ :haha:
shortcode нь шүү дээ

if ashiglahgui l gesen sh dee :-D :-D

_________________
:sonsoh:


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.01.11 10:07 pm 
Offline
Олноос Онцгой Гишvvн
Олноос Онцгой Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.18.10 9:11 pm
Posts: 109
Location: #Mongolia<Ulaanbaatar>
esvel eroosoo nohtsol shalgahgui gesen ug ymuu ain

_________________
:sonsoh:


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.03.11 2:29 am 
Offline
Гялалзагч Гишvvн
Гялалзагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.27.11 9:23 pm
Posts: 41
Code:
#include <stdio.h>
#include <conio.h> 

int a,b,c,max1,max;
         
main()

{

      scanf("%d %d %d", &a,&b,&c);
     
      max1=a*(a>=b)+b*(b>=a);
     
      max=max1*(max1>=c)+c*(c>=max1);
     
      printf("%d,s %d ba %d toonuudiin hamgiin ih ni %d baiv", a,b,c,max);
   
      getch();
      return 0;
     
      }

         


Ингэж олдог гэжийн. Хамгийн энгийн аргаар. Ямар ч ИФ байхгүй


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.05.11 12:47 pm 
Offline
Нутаг Нугын Шvтээн Гишvvн
Нутаг Нугын Шvтээн Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.05.03 8:07 pm
Posts: 755
Location: Энд
Lolzmaa wrote:
Code:
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
int a,b,c,max1,max;
main()
{
      scanf("%d %d %d", &a,&b,&c);
      max1=a*(a>=b)+b*(b>=a);
      max=max1*(max1>=c)+c*(c>=max1);
      printf("%d,s %d ba %d toonuudiin hamgiin ih ni %d baiv", a,b,c,max);
      getch();
      return 0;
      }       


Ингэж олдог гэжийн. Хамгийн энгийн аргаар. Ямар ч ИФ байхгүй

tiim baina bolj baina shd. Sain setgesen baina

_________________
I believe I can fly


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.05.11 12:56 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
Та гурван тооныхоо хамгийн ихийг оруулна уу гээд тэрийг нь хэвлэчээч

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.06.11 8:34 pm 
Offline
Нутаг Нугын Шvтээн Гишvvн
Нутаг Нугын Шvтээн Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.05.03 8:07 pm
Posts: 755
Location: Энд
Last Problem wrote:
Та гурван тооныхоо хамгийн ихийг оруулна уу гээд тэрийг нь хэвлэчээч

Naadah chine harin hetsuu yum baina

_________________
I believe I can fly


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.07.11 3:59 am 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул

Joined: Jul.31.03 2:44 pm
Posts: 6275
Location: in ma imagination
#include<stdio.h>
int main()
{
int c;
printf("hamgiin ih toogoo oruulna uu : ");
scanf("&d", c);
if(c!="hamgiin ih")
printf("hamgiin ih ni bish l baina daa");
return main ();
}


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.07.11 4:23 am 
Offline
Олны Танил Гишvvн
Олны Танил Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.05.10 8:45 pm
Posts: 532
Location: Хөгжүүлдэг Windows Phone 7, ASP.NET, Zinc Framework || Сонирхдог Python, C++, Ruby, PHP
Хэрэглэгчийн оруулсан 3 тооны хамгийн ихийг хэвлэгч :

Code:
#include <iostream>
#include <cstdlib>

using namespace std;

int main()
{
   int a, b, c;
   cout << "Enter 3 numbers :"; cin >> a >> b >> c;
   //Anhnaasaa a ni ih bol uurchlult orohgui, hervee a < b bol while aas garaad a ni b gees ih bolno
   while(a<b)
   {
      a = b;
   }
   //Anhnaasaa c ni ih bol uurchlult orohgui, hervee c < b bol while aas garaad c ni b gees ih bolno
   while(c<b)
   {
      c = b;
   }
   //End irehed b ni yamar ch bsan hamgiin baga too ni bolj
   //a bolon c hoyoriin ali ni ih ni medegdeegui baih bolno
   //Doorh while aas garahad yamartai ch a ni c gees ih baih bolno
   while(a<c)
   {
      a = c;
   }
   cout << "The biggest of three given numbers is : " << a << endl;
   system("Pause"); // getch(); bsan ch bolno
}


@EDIT : Энэ аргыг жаахан ойлгохгүй байвал их энгийн. Хөлбөмбөгийн гурван баг тоглож байна. Ялагчийг тодруулах хамгийн энгийн арга л гэсэн үг. Эхлээд 1 болон 2 дугаар баг тоглоно. Дараа нь 2 болон 3 дугаар баг тоглоно. Энэ хоёроос хожсон хоёр нь хоорондоо тоглоод ялагч тодорч байна гэсэн үг.

_________________
Core i7|HTC HD7|App.Dev|Illidan


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.07.11 9:08 am 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.27.09 3:42 am
Posts: 1908
Location: Mongolia, UB
StormOfFrostwolf wrote:
Хэрэглэгчийн оруулсан 3 тооны хамгийн ихийг хэвлэгч :

Code:
#include <iostream>
#include <cstdlib>

using namespace std;

int main()
{
   int a, b, c;
   cout << "Enter 3 numbers :"; cin >> a >> b >> c;
   //Anhnaasaa a ni ih bol uurchlult orohgui, hervee a < b bol while aas garaad a ni b gees ih bolno
   while(a<b)
   {
      a = b;
   }
   //Anhnaasaa c ni ih bol uurchlult orohgui, hervee c < b bol while aas garaad c ni b gees ih bolno
   while(c<b)
   {
      c = b;
   }
   //End irehed b ni yamar ch bsan hamgiin baga too ni bolj
   //a bolon c hoyoriin ali ni ih ni medegdeegui baih bolno
   //Doorh while aas garahad yamartai ch a ni c gees ih baih bolno
   while(a<c)
   {
      a = c;
   }
   cout << "The biggest of three given numbers is : " << a << endl;
   system("Pause"); // getch(); bsan ch bolno
}


@EDIT : Энэ аргыг жаахан ойлгохгүй байвал их энгийн. Хөлбөмбөгийн гурван баг тоглож байна. Ялагчийг тодруулах хамгийн энгийн арга л гэсэн үг. Эхлээд 1 болон 2 дугаар баг тоглоно. Дараа нь 2 болон 3 дугаар баг тоглоно. Энэ хоёроос хожсон хоёр нь хоорондоо тоглоод ялагч тодорч байна гэсэн үг.


Ямар ч энгийн бодлого, ямар ч энгийн тайлбар вэ дээ :lol:

_________________
http://www.onlineplay.mn


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.07.11 9:18 am 
Offline
Олны Танил Гишvvн
Олны Танил Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.05.10 8:45 pm
Posts: 532
Location: Хөгжүүлдэг Windows Phone 7, ASP.NET, Zinc Framework || Сонирхдог Python, C++, Ruby, PHP
Дээр байгаа хүмүүс if ашиглахгүйгээр гэснээс нь харж байгаад бичсэн ухаантай юм. Түүнээс биш надад ийм энгийн бодлого бичсэнээ тэрэн дээрээ хөөрхөн бүжиг хийх шаардлага бол нээх алгаа хө.

_________________
Core i7|HTC HD7|App.Dev|Illidan


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.07.11 9:29 am 
Offline
Олны Танил Гишvvн
Олны Танил Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.05.10 8:45 pm
Posts: 532
Location: Хөгжүүлдэг Windows Phone 7, ASP.NET, Zinc Framework || Сонирхдог Python, C++, Ruby, PHP
Энд C++ дээр програм бичдэг хүмүүс нь байвал та нар UI тэй програм бичих шаардлага гарвал ямар library ашиглаж байна? Мөн ямар Compiler дээр ажилаа хийж байна? Installer энэ тэрийн талаар бичээд бол хэрэггүй зүгээр UI ийг л мэдэх санаатай байна.

@EDIT : C++ дээр програм бичдэг хүн байхгүй гэж үү?

_________________
Core i7|HTC HD7|App.Dev|Illidan


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.25.11 9:31 pm 
Offline
Олноос Онцгой Гишvvн
Олноос Онцгой Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.18.10 9:11 pm
Posts: 109
Location: #Mongolia<Ulaanbaatar>
Last Problem wrote:
array-д хийгээд max-г нь хэвлэж болохнуу бичлэгийг нь мартаж хэхэ

tegsh ontsogt massiviin hamgiin ih elementiig oldiin
Code:
#include<iostream.h>
const int n=10;
main()
{
   int mas[n][n],max,j,i,n;
   cin>>n;
   for(i=0;i<n;i++)
   for(j=0;j<n;j++)
   cin>>mas[i][j];
   for(i=0;i<n;i++)
   {
   for(j=0;j<n;j++)
   {
    cout<<mas[i][j]<<" ";
   }
   cout<<"\n";
   }
   max=mas[0][0];
   for(i=0;i<n;i++)
   for(j=0;j<n;j++)
   {
      if(max<mas[i][j])
      {
         max=mas[i][j];
      }
   }
   cout<<"\n"<<"hamgiin ih element="<<max<<"\n";
}

_________________
:sonsoh:


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.25.11 10:33 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Тугчин
User avatar

Joined: Apr.04.09 3:56 pm
Posts: 2230
Location: Across the universe
g++

_________________
1234567Allgoodchildrengotoheaven


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.26.11 2:50 pm 
Offline
Гялалзагч Гишvvн
Гялалзагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.27.11 9:23 pm
Posts: 41
Code:
#include <stdio.h>
#include <conio.h>

main()

{
      int a[100],b[100],c[100],i,j,m,n,k;
      scanf("%d",&n);
      for(i=0;i<n;i++)
      {
                      printf("a[%d]=",i);
                      scanf("%d", &a[i]);
      }
      scanf("%d",&m);
      for(j=0;j<m;j++)
      {
                      printf("b[%d]=",j);
                      scanf("%d", &b[j]);
      }
      i=n-1;
      j=m-1;
      for(k=0;k<m+n;k++)
      {
                if(a[i]>b[j])
                {
                             c[k]=a[i];
                             i--;
                             
                }
                else
                {
                    c[k]=b[j];
                    j--;
                   
                }
      }
      for(k=0;k<m+n;k++)
      {
                        printf("%d ", c[k]);
      }
      getch();
      return 0;
}

Залуусаа энд ямар алдаа байна. Тавил нь a[n], b[m] өсөх эрэмбэтэй 2 массив гараас орно. c[m+n] буурах эрэмбэтэй массив гаргаж авах юм байгаан


Last edited by Lolzmaa on Mar.28.11 9:31 pm, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.26.11 2:59 pm 
Offline
Хавар Цагийн Анхны Яргуй
User avatar

Joined: Jun.15.10 8:56 pm
Posts: 2966
Location: Холын хоооллл
Энэ бодлогууд ер нь тийм чухал юм уу?
Яг том программууд бичихээр болвол энд тэндээс бэлэн шахуу кодууд олоод, нийлүүлээд тэрийгээ засч залруулаад болчихдог гэж ойлгоод байгаа шд. :razz:

_________________
Зовлого зовохоос
Зориг мохохгүй


Top
   
 Post subject: Re: C++
PostPosted: Mar.30.11 9:40 am 
Offline
Гялалзан Бусдын Нvд Гялбуулагч
Гялалзан Бусдын Нvд Гялбуулагч

Joined: Jan.08.10 4:52 pm
Posts: 46
m,n zavsart utga ni bx k urttai bodit toon a massiviig sanamsarguigeer uusge.
a xusnegt taslalaas xoish 2 orontoi b.na


ene bodlogiig bodood ogooch xumuusee


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 876 posts ]  Go to page Previous 129 30 31 32 33 34 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited