#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Nov.21.18 9:11 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 1074 posts ]  Go to page 1 2 3 4 542 Next
Author Message
PostPosted: Sep.12.03 3:21 pm 
HI, DELPHI BOLON SQL SEVERIIG ODBC-R HOLBOSON CHINI BOLOHGUI BNAA. CHAR BOLON TEXT BICHLEGNUUD NI GARAHGUI BNA, YAH VE???
TUSLAACH...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Dec.17.03 8:59 pm 
Offline
Олныг Гайхуулагч Гишvvн
Олныг Гайхуулагч Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.17.03 8:50 pm
Posts: 224
dfsdf


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Dec.18.03 10:41 pm 
Offline
Сэвэлзэх Салхины Сэрчигнээн
Сэвэлзэх Салхины Сэрчигнээн
User avatar

Joined: Oct.18.02 12:04 am
Posts: 243
Location: Улаанбаатар
naadahnii chin hamt component ni baij l baidag shdee bur help ni hurtel hamt suudag shd ee. borland chin ene tal deeree harin ch dajgui yum shig sanagdsan shuu. ashiglaj uzeegui gehdee suulgahad help ni hamt suuj baisan shuu delphi 6 deeree.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.14.04 9:08 pm 
:-o HI ENE BULAN IH TAALAGDLAA BI DELIPHI PROGRAMMIIG SURMAAR BAINA NADAD TUSLAACH


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.18.04 1:24 am 
Offline
Сэвэлзэх Салхины Сэрчигнээн
Сэвэлзэх Салхины Сэрчигнээн
User avatar

Joined: Oct.18.02 12:04 am
Posts: 243
Location: Улаанбаатар
delphi chin yur ni myaa sh dee. gehdee minii huvid shuu. Chi uuriinhuu hen bolohiig ehleed todorhoilood tegeed yu surah heregteigee todorhoil tegeed l boloo. Hen bolohoos chin hamaarch delphi surah eseh chin shiidegdene dee.


Top
   
PostPosted: Jan.30.04 6:24 pm 
Delphi-g SQL Server medeelliin baaztai holbohod ehleed sql server medeelliin baaznii driveriig suulgah heregtei. Driver baihgui bolohoor
General SQL error gesen aldaa ogdog.
Delphi deer dBase, paradox, msaccess zereg local medeellliin santai holbohod zoriulagdsan driveruud suulgahad ni hamt suudag.
herev chi orig CDnees Enterprise versiin Delphig suulgasan bol interbase medeelliin sangiin driveruud hamt suudag. Gehdee Delphi-iin dood huvilbaruud 3.0 4.0 sql server medeelliin baaztai holbogdoh bolomjgui baij boloh yum.
Delphi dotroo hed heden huvilbar baidag. (standard, professional, client server/enterprise) .
SQL server medeelliin baaztai holbohii tuld chamd client server buyu enterprise huvilbariin Delphi heregtei.
Chamd amjilt husie.
Net-ees sql server database-iin driver-iig haij olood tataj avaad suulgaarai.
chamd amjilt husiye.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Feb.01.04 12:04 am 
Offline
Хаанчлагч Гишvvн
Хаанчлагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.13.04 2:55 pm
Posts: 1124
Location: in X's mind.
Ug ni hervee holbogdoj chadaj bgaa bol useg ni garna l gesen ug ldee.
tegeheer chi ter garahgui bgaa talbariinhaa charset-g soliod uzdee Barag boloh bhaa :D
Text bichleguud ni garahgui bnaa gedgiig chin arzaigaad gej oilgolooo shuu.

Hervee ogt garahgui bgaa bol sonin l um.
Chadval nad ruu database-ee send hiichih bi uzeedhiii :D

_________________
SmiLe, бусдад SmiLe бэлэглэ!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Feb.01.04 12:11 am 
Offline
Хаанчлагч Гишvvн
Хаанчлагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.13.04 2:55 pm
Posts: 1124
Location: in X's mind.
For *netman*
Delphi bolon yu ashiglah ni yamar ch hamaagui shdee, Gol ni chi programmer mon uu? gedegt l bgaa um. Hervee chi programmer bol chamd programmer setgelgee, bgaa gesen ug tegheer chi ali ch programiig ashiglaj program bichij bolno, Terendee logic setgelgee sain bol, busdiig surahad unen amarhan shdeeee.

Chi notepad ashiglaj um bichdeg bgaad word deer um bichihtei l adil chi umaa bichdegeeree bichne.
Ternees bish, VB-g chaddag Delphi-g chaddaggui gesen um bhgui, Hervee Delphi-g ashiglaj chadaj bval VB yu um be? Hed honogt l surna shdee. Bas uuntei adil VB-g medej bval Delphi yu um be. Yu ch bish shdee.

Tegeed chi um bichih getel VB deer oligtoi bolohgui bol Delphi deer uzehgui yu?, Esve lDelphi deer uzeed oligotoi bolohgui bol VB deer uzehgui yu.
Gehdee bolohgui bna gej bhgui ld eeee :D :D :D

Tegheer teriig ni sain teriig ni muu gej hezee ch bitgii helj bai za yu. Chinii gants um meddeg ni tendee l biz ter hun yu ch ashiglaad ijilhen ur dun gargaj bol no shdeee :evil:
Genet geden hodlov

_________________
SmiLe, бусдад SmiLe бэлэглэ!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Feb.13.04 11:41 am 
ADO, dbExpress-r holbod. Herev olj chadval SDAC3.5 component olj av.


Top
   
PostPosted: Jan.04.06 3:49 pm 
Offline
Хаанчлагч Гишvvн
Хаанчлагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.04.06 3:42 pm
Posts: 1141
Location: Mongolia
Zaluusaa delphi deer ajildag bol ajillaj surahiig husej bga bol tulgamdsan asuudluudaa end shiidverletsgeei


Last edited by Duka1006 on Jun.08.07 11:38 am, edited 2 times in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.04.06 5:27 pm 
Offline
Давамгайлагч Гишvvн
Давамгайлагч Гишvvн

Joined: Oct.19.04 8:19 pm
Posts: 857
1. Client-Server байдлаар зохион байгуулах.
2. Файлыг хуваан эзэмших

1. Сервэр болох компьютер дээрээ өгөгдлийн сангийн сервэр суулгах. Үүнд: Ms SQL Server, MySql Server, Oracle, Interbase, Postgresql server г.м.
2. Өгөгдлийн сангийн файлыг агуулж буй хавтсыг share хийж түүн рүүгээ хандах. Энд өгөгдлийн сангийн файл нь Ms Access, Paradox, DBase г.м. болно.

Өөрийн хийх гэж буй ажлын цар хүрээ, зориулалт зэргийг тооцсоны үндсэн дээр дээрх хоёрын алийг сонгохоо шийднэ.

Тэгсний дараа ADO, BDE г.м. хэрэгслүүдийг ашиглана даа.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.04.06 7:37 pm 
Offline
Партизан Гишvvн
Партизан Гишvvн

Joined: Mar.25.04 11:56 am
Posts: 328
За жаахан үг нэмчихэе Хар арга л даа Хэрэв чи interbase дээр мэдээллийн сангаа зохион байгуулж байгаа бол нээх сүрхий client server энээ тэрээ гэлгүй зүгээр л файлынхаа замыг нь заагаад өгдөг жижиг хэсэг бич Тэрнээсээ мэдээллийнхээ баазын замаа л авчих тэгээд л болчихно санаа зоволтгй Бусад нь бол өөр л дөө Хамгийн амархан нь энэ

_________________
SANAKA


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.05.06 2:08 pm 
Offline
Давамгайлагч Гишvvн
Давамгайлагч Гишvvн

Joined: Oct.19.04 8:19 pm
Posts: 857
Өөр нэг төрлийн хэрэгсэл байдаг юм: Delphi-тэй холбогддог, BDE шаардахгүй, нэмэлт DLL энэ тэр шаардлагагүй. Ер нь Ms Access -тай тун ойролцоо л доо.
Absolute DB
EasyTable
Accuracer
гэж байдаг юм.


Top
   
 Post subject: sd
PostPosted: Jan.05.06 7:21 pm 
Offline
Хаанчлагч Гишvvн
Хаанчлагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.04.06 3:42 pm
Posts: 1141
Location: Mongolia
MSSQL server-g ashiglakh arga iluu taalagdaad bn. KHamgiin gol n bi DBASE deer uusgesen kheden ul khamaarakh Table-tei ajillakh estoi yum a. (Ene n Quiry bish gesen ug), Tegeed deer n bi delphi7.0 deer urid omno n network orchinii component ashiglaj bgagui medekh ch udui tiim bolokhoor ikh delgerengui zaaj ugj tuslaach. Hervee bi base-taigaa kholbogdoh argiig batalgaatai ashiglaj chadval base-daa bolovsruulaltiig yaj l bol yaj l khiine. Zugeer suljeenii bus olon programm khiij bsn. Gekhdee danaa jijigkhen daraa negiinh n install_g havsargaj bolokh yum. Gekhdee namaig sonirhogch gedgiig buu martaarai.
Zugeer share khiichekheer I'm thinking "no security maybe everyperson delete.!"

_________________
P.M6L:-)


Top
   
 Post subject: Re: sd
PostPosted: Jan.05.06 8:45 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.05.06 7:27 pm
Posts: 2013
Location: Утаа униар татсан УТААНБААТАР-таа л ...
~Agl@sw wrote:
За хөө чи баазаа interbase дээр байгуулж байгаа бол баазынхаа замыг авдаг нэг жижигхэн .exe file бэлдэж болно ш дээ жишээ нь бааз байгаа газраа зааж өгдөг crack маягийн. Тэгээд програмаа ачаалахдаа баазынхаа замыг нь заагаад өгчингүй юу даа.
Quote:
жишээ нь: IBinterbase1.name:='hostname:c:\\programmfiles\myprog\data.gdb' гэх мэт байж болно.
hostname:-нь чиний нөгөөд өөр ком-н нэр (бааз байгаа)




Top
   
 Post subject: Re: sd
PostPosted: Jan.06.06 1:37 pm 
Offline
Давамгайлагч Гишvvн
Давамгайлагч Гишvvн

Joined: Oct.19.04 8:19 pm
Posts: 857
Duka1006 wrote:
MSSQL server-g ashiglakh arga iluu taalagdaad bn. KHamgiin gol n bi DBASE deer uusgesen kheden ul khamaarakh Table-tei ajillakh estoi yum a. (Ene n Quiry bish gesen ug), Tegeed deer n bi delphi7.0 deer urid omno n network orchinii component ashiglaj bgagui medekh ch udui tiim bolokhoor ikh delgerengui zaaj ugj tuslaach. Hervee bi base-taigaa kholbogdoh argiig batalgaatai ashiglaj chadval base-daa bolovsruulaltiig yaj l bol yaj l khiine. Zugeer suljeenii bus olon programm khiij bsn. Gekhdee danaa jijigkhen daraa negiinh n install_g havsargaj bolokh yum. Gekhdee namaig sonirhogch gedgiig buu martaarai.

Хэрэв MS SQL Server ашиглах гэж байгаа бол чамд Delphi дээр сүлжээний тухай гүн гүнзгий мэдлэг шаардлагагүй. Холболтоо л хийчихвэл уг холболтод ашиглагдсан component чинь сүлжээгээ даагаад ажиллачихна. Харин чи зөвхөн өгөгдлийн сантай ажиллахаа л мэдэж байвал хангалттай.
За тэгээд эхний хэдэн алхмыг хэлж өгье. Өөрийн ашиглах дуртайгаар нь ADO -г жишээ болгон авлаа: Component-ын хэсгээс ADO-г сонгоод ADOConnection -г авч хэрэглэнэ. Түүний ConnectionString гэдгийн гурван цэг дээр дараад Build хийнэ. OLE DB Provider хэсгээс Microsoft Ole DB Provider for SQL Server -ийг сонгоод Next товч дээр дарна. Тэгэхэд Connection хуудас идэвхжинэ. Түүний 1-р алхамд сервэр сонгох
2-холболгдох нэр, нууц үгээ оруулах, 3-өгөгдлийн сангийн нэрээ сонгох сонголтууд байна. Ингээд Test Connection товчоор холболтоо зөв эсэхийг шалгаж болно. Хэрэв амжилттай байвал OK. За тэгээд ADOTable авч тавиад цаашаа явна даа.
Duka1006 wrote:
Zugeer share khiichekheer I'm thinking "no security maybe everyperson delete.!"

Тийм ээ. Энэ тохиолдолд дээрх асуудал зайлшгүй гарна.


Top
   
PostPosted: Jan.08.06 6:13 pm 
Offline
Хаанчлагч Гишvvн
Хаанчлагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.04.06 3:42 pm
Posts: 1141
Location: Mongolia
Thank's technologychin for teaching me!
Neg kheseg oroldood uzie! chdahgui bol asuuna hu. Aa zureeg servergui suljeend ene argiig ashiglaj boloh uu? Computer'n nereer n handdag ch yum u?

_________________
P.M6L:-)


Top
   
PostPosted: Jan.09.06 12:23 pm 
Offline
Давамгайлагч Гишvvн
Давамгайлагч Гишvvн

Joined: Oct.19.04 8:19 pm
Posts: 857
Duka1006 wrote:
Aa zureeg servergui suljeend ene argiig ashiglaj boloh uu? Computer'n nereer n handdag ch yum u?

Болно. Заавал сервэр компьютер гэлтгүй энгийн аль нэг компьютер дээрээ суулгаж болно.


Top
   
PostPosted: Jan.09.06 4:27 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.05.06 7:27 pm
Posts: 2013
Location: Утаа униар татсан УТААНБААТАР-таа л ...
Duka1006 wrote:
Nadad tuslaach! Bi Delphi7.0 deer local hetwork orchind ajilladag neg jijighen pro hiih sanaataa. Gants zuil deer gachaad bn. Suljeenii neg computer deer database-a bairluulaad tuunruge busad com-s client-r khandaj bdag yum khiikh gesen yum delgerengui zululguu uguuch.

aaGuu wrote:
///////////////
reg:=TRegistry.Create;
reg.RootKey:=HKEY_CURRENT_USER;
if reg.OpenKey('SOFTWARE', True) then begin
if reg.OpenKey('your folder', True) then begin
if reg.OpenKey('your folder', True) then begin
if reg.OpenKey('your folder', True) then begin
u1:=reg.ReadString('password');
p1:=reg.ReadString('username');
s_way:=Reg.ReadString('zam');
u1:='user_name='+u1;
p1:='password='+p1;
end;
end;
end;
end;
reg.Free;
///////////////
//dm.IBDatabase1.DatabaseName :=a_way+your_base.gdb';

//dm.IBDatabase1.Params.clear;
// dm.IBDatabase1.Params.Add(u1);
// dm.IBDatabase1.Params.Add(p1);
// tst:=0;
{ try
dm.IBDatabase1.Connected :=true;
tst:=1;
except
tst:=2;
end;}

if tst1=1 then begin
dm.ibtoption.Active:=true;
dm2.ibtref_type.Active:=true;
dm2.ibtref_group.Active:=true;
dm2.ibtref_code.Active:=true;
dm2.ibtref_detail.Active:=true;
{---------------------------------------------------}
end else begin
Application.MessageBox(' Бааз холбогдоогvй байна','ERROR',0);
Application.Terminate;

Quote:
Энэ нь баазынхаа зам, нэр, нууц үг ээ windows register-ээс авч байгаа юм.тэр зам гэсэн хэсэгт нь миний дээр бичсэн hostname:c:\\dddd.gdb гэж бичиж болно

_________________
http://ilikesome.blogspot.com


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.09.06 5:01 pm 
Offline
Партизан Гишvvн
Партизан Гишvvн

Joined: Mar.25.04 11:56 am
Posts: 328
За тэгээд болгож л байгаа юм байна Сониноос Delphi 7 чинь ямар ямар давуу талуудтай байна даа

_________________
SANAKA


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.09.06 5:20 pm 
Offline
Партизан Гишvvн
Партизан Гишvvн

Joined: Mar.25.04 11:56 am
Posts: 328
юм мэдээд байх шиг technologychin-оос асууж байна

_________________
SANAKA


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.09.06 5:45 pm 
Offline
Хаанчлагч Гишvvн
Хаанчлагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.04.06 3:42 pm
Posts: 1141
Location: Mongolia
Teõíîëîãè÷ îî. Áè õîëáîãäîõ ãýæ ¿çëýý. Òýãñýí íýã ë áîëæ ºãäºãã¿é ø¿¿.
ADOConnection àâààä, ConnectionString.. ðóó íü îðæ Build õèéëýý. Á¿ãäèéí òàíû ºãñºí
çààâàðûí äàãóó õèéãýýä (SERVER name, username, password) ºãººä DataBase-àà ñîíãîõ combobox-ã
äàðñàí ÷èíü áàéäàãã¿é ý. Óäàæ óäàæ äîîõ Error information ãàðëàà. ¯¿íä:
1. [DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]SQL Server does not exist or access denied. ãýæ ãàðààä Îê äàðàõààð
2. Login Failed. Catalog information cannot be retriered.
ãýýä áàéõ þì. Ýíä íýã ç¿éëèéã õýëýõýä SERVER äýýð SQL Server 2003-èéã ñóóëãàñàí. Delphi6.0 äýýð
òóðøèæ ¿çñýí þì.

_________________
P.M6L:-)


Last edited by Duka1006 on Sep.21.07 1:38 pm, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.09.06 7:27 pm 
Offline
Давамгайлагч Гишvvн
Давамгайлагч Гишvvн

Joined: Oct.19.04 8:19 pm
Posts: 857
Чи бодвол Monkey-ээр бичсэн бололтой. Би хөрвүүлээд тавьсан шүү!
Duka1006 wrote:
Teхнологич оо. Би холбогдох гэж үзлээ. Тэгсэн нэг л болж өгдөггүй шүү.
ADOConnection аваад, ConnectionString.. руу нь орж Build хийлээ. Бүгдийн таны өгсөн зааварын дагуу хийгээд (SERVER name, username, password) өгөөд DataBase-аа сонгох combobox-г дарсан чинь байдаггүй э. Удаж удаж доох Error information гарлаа. Үүнд:
1. [DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]SQL Server does not exist or access denied. гэж гараад Ок дарахаар
2. Login Failed. Catalog information cannot be retriered.
гээд байх юм. Энд нэг зүйлийг хэлэхэд SERVER дээр SQL Server 2003-ийг суулгасан. Delphi6.0 дээр туршиж үзсэн юм. Хавсралтаар дэлгэрэнгүй мэдээлэл өгөөч. Ер энэ талаар танаас асуух юм их гарах байх аа болно биз дээ.
Ноён Технологич оо!

За эхлээд SQL сервэрээ ажиллаж байгаа эсэхийг нь шалга. Tray icon дунд SQL Manager-ийн шошго байх ёстой. Тэнд сервэр зогсож байгаа, ажиллаж байгаа эсэхийг заана. Хэрэв зогсож байгаа бол ажиллуулна.
Дараа нь эсвэл сервэрийн хамгаалалтын тохиргоог шалгаж үз. Үүний тулд Enterprise Manager -аар ороод сервэрийнхээ Properties-аар ороод Security хуудсыг нээгээд тохиргоог нь өөрчлөөд үзээрэй.
Холболт дээр сервэрийн нэрэндээ local гэж оруулж үзэх хэрэгтэй.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.09.06 7:33 pm 
Offline
Давамгайлагч Гишvvн
Давамгайлагч Гишvvн

Joined: Oct.19.04 8:19 pm
Posts: 857
S_pad wrote:
За тэгээд болгож л байгаа юм байна Сониноос Delphi 7 чинь ямар ямар давуу талуудтай байна даа

Би өмнө нь Delphi 5 дээр ажиллаж байгаад одоо Delphi 7 дээр ажиллаж байна. Хэрэглэгчдэд ажиллахад аль болох амар болгож өгөхийг оролдсон. за тэгээд дотоод зүйлс нь ер нь адилхан даа. Миний хэлж чадах зүйл бол энэ л байна. Хэрэв Delphi дээр юм хийдэг бол аяндаа мэднэ дээ.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.10.06 12:20 pm 
Offline
Хаанчлагч Гишvvн
Хаанчлагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.04.06 3:42 pm
Posts: 1141
Location: Mongolia
Өгөгдлийн сангийн Server нь бол ажиллаж байгаа, Харин нууцлалын асуудлын сонирхож үзье байз
Thank's See you!

_________________
P.M6L:-)


Last edited by Duka1006 on May.11.06 12:44 pm, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: Jan.10.06 1:23 pm 
Offline
Партизан Гишvvн
Партизан Гишvvн

Joined: Mar.25.04 11:56 am
Posts: 328
Аанхаан 5 би сайн мэдэхгй 6 дээр ажиллаж байсан ер нь бол сайжирж л байгаа байх Зарим нэг одоо яриад байгаа тэр сүлжээ талын component нь гайгүй ч юм шиг гайтай ч юм шиг байна лээ Удахгй delphi2006-тай учрана Тэр сак болчихсон гэж сонссон

_________________
SANAKA


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 1074 posts ]  Go to page 1 2 3 4 542 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited