#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Oct.16.18 1:57 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Oracle
PostPosted: Oct.05.13 1:51 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Oracle ийн талаар ярилций


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Oct.13.13 9:43 pm 
Offline
foRuMer
<font color=#000099>foRuMer</font>
User avatar

Joined: Oct.25.05 2:21 pm
Posts: 7447
Location: Wherever
n3xus ODP.NET дээр ажилладагуу?

_________________
full


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Oct.14.13 10:26 am 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Нээх сүртэй Про нь ч хайшаан. Гэхдээ .Net ээс Ораклруу хандаж ажилладаг.


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Nov.08.13 12:21 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Oracle-н яг юуг нь ярилцах юм? DB?

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Nov.09.13 8:15 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Query, Optimization, DBA tool uud юу ч байж болно ш дээ


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Nov.11.13 12:22 pm 
Offline
foRuMer
<font color=#000099>foRuMer</font>
User avatar

Joined: Oct.25.05 2:21 pm
Posts: 7447
Location: Wherever
connection оо яаж үүсгэсэн бэ?
би tnsnames.орагаар холбосон.

_________________
full


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Nov.11.13 2:56 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
cool_XXX wrote:
connection оо яаж үүсгэсэн бэ?
би tnsnames.орагаар холбосон.


Хэрэв Oracle Client ашиглаж байгаа бол тэгсэн нь дээр.

Oracle Instant Client ашиглаж байвал Бүх TnsNames ээ нэг Helper Class Дотор оруулаад тэрнийгээ дуудаад байвал амар.


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Nov.25.13 9:58 pm 
Offline
Ноёлогч Гишvvн
Ноёлогч Гишvvн

Joined: Mar.15.07 4:36 pm
Posts: 1013
Backup яаж хийцгээж байна?

_________________
no edit


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Nov.28.13 2:48 pm 
Offline
Yзэсгэлэнт Гишvvн
Yзэсгэлэнт Гишvvн

Joined: Sep.01.08 12:16 am
Posts: 336
Location: UB, Mongolia
udur bolgon dump file uusgej bgaa. rman bas tohiruulsan. teriigee ch neeh sain ashiglahgui l bn. sergeehdee dump file-aa l ashiglaad bgaa. jijig db bolohoor udurt hiigdeh uurchlult bagatai. muu servertei bhad zunduu sergeedegb san server-ee solisonoos hoish haaya l orj shalgadag bolson

_________________
Suup?


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Nov.28.13 2:50 pm 
Offline
Yзэсгэлэнт Гишvvн
Yзэсгэлэнт Гишvvн

Joined: Sep.01.08 12:16 am
Posts: 336
Location: UB, Mongolia
Oracle hed ashiglaj bn daa?

_________________
Suup?


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Nov.28.13 3:02 pm 
Offline
Yзэсгэлэнт Гишvvн
Yзэсгэлэнт Гишvvн

Joined: Sep.01.08 12:16 am
Posts: 336
Location: UB, Mongolia
Linux uu? Windows server uu?

_________________
Suup?


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Dec.02.13 12:20 am 
Offline
foRuMer
<font color=#000099>foRuMer</font>
User avatar

Joined: Oct.25.05 2:21 pm
Posts: 7447
Location: Wherever
Linux oracle os red hat dr yum bn.

_________________
full


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Dec.17.13 6:00 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.17.08 11:20 am
Posts: 2035
Location: UB
CUSTOMER харилцагчдыг хадгалах table
LOANACCOUNT зээлийн данс хадгалах table
CUSTOMER болон LOANACCOUNT гэсэн 2 table маань 2уулаа Харилцагчийн ID агуулах CUSTID талбартай ба зорилго нь Харилцагчын авсан зээлийн данснуудыг дугаарлах зорилготой юм. LOANACCOUNT-н LOANNUM гэсэн талбар дээр дугаарлана.

Code:
for (int i = 0; i < CUSTOMER.count; i++)
{
   for (int i = 0; i < (SELECT FROM LOANACCOUNT WHERE LOANACCOUNT.CUSTID = CUSTOMER.CUSTID).count; i++)
   {
      UPDATE LOANACCOUNT.LOANNUM = i+1;
   }
}


Энэн шиг давталыг Oracle дээр яаж давтах вэ? Cursor ашиглах юм шиг байган тэхдээ сайн ойлгодоггүйэ туслаач хүмүүсээ.

_________________
10011110011010001100001100000110


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Dec.19.13 11:08 am 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
ochiroo13 wrote:
CUSTOMER харилцагчдыг хадгалах table
LOANACCOUNT зээлийн данс хадгалах table
CUSTOMER болон LOANACCOUNT гэсэн 2 table маань 2уулаа Харилцагчийн ID агуулах CUSTID талбартай ба зорилго нь Харилцагчын авсан зээлийн данснуудыг дугаарлах зорилготой юм. LOANACCOUNT-н LOANNUM гэсэн талбар дээр дугаарлана.

Code:
for (int i = 0; i < CUSTOMER.count; i++)
{
   for (int i = 0; i < (SELECT FROM LOANACCOUNT WHERE LOANACCOUNT.CUSTID = CUSTOMER.CUSTID).count; i++)
   {
      UPDATE LOANACCOUNT.LOANNUM = i+1;
   }
}


Энэн шиг давталыг Oracle дээр яаж давтах вэ? Cursor ашиглах юм шиг байган тэхдээ сайн ойлгодоггүйэ туслаач хүмүүсээ.


Миний бодлоор loop бичихгүй зүгээр л MERGE INTO ашиглавал зүгээр байх. Бас чиний эцсийн зорилгийг чинь ойлгосонгүй.

Баазын table үүд бол Excel ийн хуудас биш харин Программын object юм шүү. Ингэж ROW Number update хийдэг зүйл буруу л санагдаж байна. Дэс дугаар харуулах гэж байгаа бол зүгээр л SELECT дээрээ бичцэн нь дээр.

Энд тестлээд үзээрэй http://www.sqlfiddle.com/#!4/8eea6/13

Code:
MERGE INTO loan_account la
USING (SELECT LOAN_ACCOUNT_ID,
       ROW_NUMBER() OVER (PARTITION BY CUSTOMER_ID ORDER BY LOAN_ACCOUNT_ID) AS UPDATE_ORDER
       FROM LOAN_ACCOUNT) s
ON (la.LOAN_ACCOUNT_ID = s.LOAN_ACCOUNT_ID)
WHEN MATCHED THEN UPDATE SET la.LOANNUM = s.UPDATE_ORDER;


SELECT * FROM loan_account la
LEFT JOIN customer c ON la.customer_id = c.customer_id;


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Dec.19.13 3:17 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.17.08 11:20 am
Posts: 2035
Location: UB
n3xus wrote:
ochiroo13 wrote:
CUSTOMER харилцагчдыг хадгалах table
LOANACCOUNT зээлийн данс хадгалах table
CUSTOMER болон LOANACCOUNT гэсэн 2 table маань 2уулаа Харилцагчийн ID агуулах CUSTID талбартай ба зорилго нь Харилцагчын авсан зээлийн данснуудыг дугаарлах зорилготой юм. LOANACCOUNT-н LOANNUM гэсэн талбар дээр дугаарлана.

Code:
for (int i = 0; i < CUSTOMER.count; i++)
{
   for (int i = 0; i < (SELECT FROM LOANACCOUNT WHERE LOANACCOUNT.CUSTID = CUSTOMER.CUSTID).count; i++)
   {
      UPDATE LOANACCOUNT.LOANNUM = i+1;
   }
}


Энэн шиг давталыг Oracle дээр яаж давтах вэ? Cursor ашиглах юм шиг байган тэхдээ сайн ойлгодоггүйэ туслаач хүмүүсээ.


Миний бодлоор loop бичихгүй зүгээр л MERGE INTO ашиглавал зүгээр байх. Бас чиний эцсийн зорилгийг чинь ойлгосонгүй.

Баазын table үүд бол Excel ийн хуудас биш харин Программын object юм шүү. Ингэж ROW Number update хийдэг зүйл буруу л санагдаж байна. Дэс дугаар харуулах гэж байгаа бол зүгээр л SELECT дээрээ бичцэн нь дээр.

Энд тестлээд үзээрэй http://www.sqlfiddle.com/#!4/8eea6/13

Code:
MERGE INTO loan_account la
USING (SELECT LOAN_ACCOUNT_ID,
       ROW_NUMBER() OVER (PARTITION BY CUSTOMER_ID ORDER BY LOAN_ACCOUNT_ID) AS UPDATE_ORDER
       FROM LOAN_ACCOUNT) s
ON (la.LOAN_ACCOUNT_ID = s.LOAN_ACCOUNT_ID)
WHEN MATCHED THEN UPDATE SET la.LOANNUM = s.UPDATE_ORDER;


SELECT * FROM loan_account la
LEFT JOIN customer c ON la.customer_id = c.customer_id;



Маш их баярлалаа. Би харин өөрөө сайн мэдэхгүй болохоор хүнээс асуусан чинь cursor ашиглана гэхээр нь тэрийг зөндөө хайлаа. Loop ашиглахгүй байх нь илүү амар бас оновчтой байсан юм билээ. Доорх аргаар шийдсэн арай болхи байж магадгүй.


Code:
CREATE TABLE LOANACNT_TEMP
AS
   (SELECT
           ROW_NUMBER () OVER (PARTITION BY CUSTNO ORDER BY CUSTNO, ADVDATE)
              LOANNUM
      FROM LOANACNT);


UPDATE LOANACNT R
   SET R.LOANNUM =
          (SELECT TEMP.LOANNUM
             FROM LOANACNT_TEMP TEMP
            WHERE R.ACNTNO = TEMP.ACNTNO);

DROP TABLE LOANACNT_TEMP;
COMMIT;


Сэтгэл гаргаад бичээд өгсөнд маш их баярлалаа гээд дахиад хэлчихье. :]

_________________
10011110011010001100001100000110


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Aug.06.14 11:58 am 
Offline
Алтан Гургалдай Гишvvн
Алтан Гургалдай Гишvvн
User avatar

Joined: Feb.25.11 3:56 pm
Posts: 415
Location: on a melancholy hill...
Oracle ADF дээр ажилладаг хүн байна уу?

_________________
I'll find u..


Top
   
 Post subject: Re: Oracle
PostPosted: Feb.23.17 6:27 pm 
Offline
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн

Joined: Jan.10.17 5:44 pm
Posts: 7
Thanks to a very
เดิมพันบอลออนไลน์ :brows: :brows:


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited