#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Jul.18.18 12:17 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 240 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 10 Next
Author Message
PostPosted: Jun.07.11 11:41 pm 
Offline
¤ Expert
User avatar

Joined: Apr.13.02 9:20 pm
Posts: 6224
Location: Henti aimgiin Galshar sumiin uyach Bazarwaaniin gert
Хурдан бодъё гэвэл давталтгүй л бодно доо.

1-ийг хасдаг нь айлуудын хаалгыг 0-оос эхэлж дугаарлаж байна гэсэн үг юм уу.

_________________
http://t8m8r.wordpress.com


Top
   
PostPosted: Sep.11.11 12:11 am 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: May.28.09 1:13 pm
Posts: 2054
Location: sul talaa bolomj bolgotsgooy
:col:


Top
   
PostPosted: Oct.20.11 10:40 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.18.09 5:28 pm
Posts: 1990
Location: Behind my *&^@%%#% pc...
1. x,y,z бодит тоо өгөгджээ. min(x+y+z, xyz)-г ол.
2. Өгөгдсөн N<М тооны хооронд орших бүх анхны тоог хэвлэ.
3. Аравтын бичлэгтээ хоёр ижил цифр агуулаагүй 4 оронтой бүх натурал тоог хэвлэ.

Эдгээр бодлогуудыг бодож өгч тус болооч :hi:

_________________
Үг зүрхнээс гарч, зүрхэнд тусна.


Top
   
PostPosted: Nov.02.11 2:35 am 
Offline
Гялалзан Бусдын Нvд Гялбуулагч
Гялалзан Бусдын Нvд Гялбуулагч
User avatar

Joined: Apr.18.10 6:54 am
Posts: 45
Location: UB Mongolia
#define INVALID_SET_FILE_POINTER ((DWORD)-1)

typedef struct root_Entries
{
BYTE short_FileName[11];
BYTE fileAttributes;
BYTE reserved;
BYTE createTime_ms;
WORD createTime;
WORD createDate;
WORD accessedDate;
WORD clusterNumber_High;
WORD modifiedTime;
WORD modifiedDate;
WORD firstClusterAddress_FAT12;
DWORD sizeofFile;
} root;
int _tmain(int argc, TCHAR* argv[], TCHAR* envp[])
{
int nRetCode = 0;

// initialize MFC and print and error on failure
if (!AfxWinInit(::GetModuleHandle(NULL), NULL,
::GetCommandLine(), 0))
{
// TODO: change error code to suit your needs
cerr << _T("Fatal Error: MFC initialization failed") << endl;
nRetCode = 1;
}
else
{
DWORD dwFilePointer;
DWORD dwBytesRead;
root stRoot;
BYTE byteRoot[512];
memset(&byteRoot, 0, 512);

HANDLE hFloppy = NULL;
hFloppy = CreateFile("\\\\.\\A:", // Floppy drive to open
GENERIC_READ, // Access mode
FILE_SHARE_READ, // Share Mode
NULL, // Security Descriptor
OPEN_EXISTING, // How to create
0, // File attributes
NULL); // Handle to template
if(hFloppy != NULL)
{
dwFilePointer = SetFilePointer(hFloppy,
(512 * 19), NULL, FILE_BEGIN);
// Test for failure
if (dwFilePointer != INVALID_SET_FILE_POINTER)
{
int iSector = 19;
BOOL bNoEntry = FALSE;
// Iterate through root directory sectors
do
{
if (!ReadFile(hFloppy, byteRoot, 512,
&dwBytesRead, NULL))
{
printf("Error in Reading Root Entry.\n");
}
else
{
BYTE *pByteRoot = byteRoot;
// Iterate through 32 byte entries
for(int i = 0; i < (512/32); i++)
{
memcpy(&stRoot, pByteRoot, 32);

// No entry beyond this used.
if(stRoot.short_FileName[0] == 0x00)
{
// Stop iteration
bNoEntry = TRUE;
break;
}
else
{
// This if loops checks for file deletion
// status
if(stRoot.short_FileName[0] == 0xE5)
{
printf("First character of file after
deletion :0x%x\n",
stRoot.short_FileName[0]);
printf("File status: Deleted.\n");
}

printf("File Name : %s\n",
: stRoot.short_
: FileName);
if(stRoot.fileAttributes & 0x01)
printf("File Attribute : Read Only File\n");
if(stRoot.fileAttributes & 0x02)
printf("File Attribute : Hidden File\n");
if(stRoot.fileAttributes & 0x04)
printf("File Attribute : System File\n");
if(stRoot.fileAttributes & 0x08)
printf("File Attribute : Volume Label\n");
if(stRoot.fileAttributes & 0x0f)
printf("File Attribute : Long File Name\n");
if(stRoot.fileAttributes & 0x10)
printf("File Attribute : Directory\n");
if(stRoot.fileAttributes & 0x20)
printf("File Attribute : Archive\n");

WORD nYear = (stRoot.createDate >> 9);
WORD nMonth = (stRoot.createDate << 7);
nMonth = nMonth >> 12;
WORD nDay = (stRoot.createDate << 11);
nDay = nDay >> 11;

printf("Create Date : %d/%d/%d\n", nDay,
: nMonth, (nYear+1980));

nYear = (stRoot.modifiedDate >> 9);
nMonth = (stRoot.modifiedDate << 7);
nMonth = nMonth >> 12;
nDay = (stRoot.modifiedDate << 11);
nDay = nDay >> 11;

printf("Modification Date : %d/%d/%d\n",
: nDay, nMonth,
: (nYear+1980));

nYear = (stRoot.accessedDate >> 9);
nMonth = (stRoot.accessedDate << 7);
nMonth = nMonth >> 12;
nDay = (stRoot.accessedDate << 11);
nDay = nDay >> 11;

printf("Accessed Date : %d/%d/%d\n",
: nDay, nMonth,
: (nYear+1980));

printf("Start Cluster Address: %d\n",
stRoot.firstClusterAddress_FAT12);
printf("File Size : %d bytes\n",
: stRoot.
:sizeofFile);
pByteRoot += 32;
} // End of else
}

if(bNoEntry)
break;
else
{
iSector += 1;
}
}
} while(iSector <= 33);
}

CloseHandle(hFloppy);
}
}

return nRetCode;
}
ene code-iin aldaag zasaad uguuch guij bna


Top
   
PostPosted: Nov.09.11 1:33 am 
Offline
Гялалзагч Гишvvн
Гялалзагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jul.22.10 11:08 pm
Posts: 42
Location: Зүрх сэтгэлийхээ гунд...
Garaas a, b too avaad ter 2 too ih baga katet ni boldog gurvaljin hiideg program hiigeed ogooch pls?
jisheeni: (a): 4, (b): 5
*
**
***
***** bhaar?

_________________
Эзэн хичээвэл
Заяа хичээнэ !!!


Top
   
PostPosted: Nov.16.11 12:37 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: May.28.09 1:13 pm
Posts: 2054
Location: sul talaa bolomj bolgotsgooy
ene c heliig yamar programm deer bichdiin?


Top
   
PostPosted: Nov.22.11 11:59 am 
Offline
Шинэков Гишvvн
Шинэков Гишvvн

Joined: Nov.22.11 11:52 am
Posts: 2
тэгш өнцөгтийн талууд болох a,b тоо өгөгдсөн бол тэгш өнцөгтийн талбай ба приметрийг олох програм бич
eniig bodoj ugch tus bolooch


Top
   
PostPosted: Nov.22.11 12:08 pm 
Offline
Шинэков Гишvvн
Шинэков Гишvvн

Joined: Nov.22.11 11:52 am
Posts: 2
"tsag minut sekund gesen 3 too ugugdsun bol niit heden sekund bolhiig todorhoiloh program bich"
eniig bodood uguuch


Top
   
PostPosted: Nov.23.11 4:29 pm 
Offline
Гялалзан Бусдын Нvд Гялбуулагч
Гялалзан Бусдын Нvд Гялбуулагч
User avatar

Joined: Apr.28.11 8:11 pm
Posts: 45
Олон эрэмбийн цикл
------------------
1. Цифрүүдийн квадратуудын нийлбэр нь 27-той тэнцүү хуваагдах 3 оронтой тоонуудыг олж хэвлэх хэдэн ийм тоо байгааг олох Алгоритм программ зохио
2. 3,7,11-д хуваагдах 3 оронто тоонуудыг олох тэдгээрийн тоог ол
Шугаман хүснэгт
-------------------
1. a[n] шугаман хүснэгтийн сондгой элементүүдээр b[n] шугаман хүснэгт үүсгэх
2. a[n] шугаман хүснэгтийн 25-аас их 45-аас бага элементүүдийн арифметик дундажийг олох алгоритм программ зохио



Top
   
PostPosted: Feb.03.12 2:25 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
dochko wrote:
"tsag minut sekund gesen 3 too ugugdsun bol niit heden sekund bolhiig todorhoiloh program bich"
eniig bodood uguuch


A = цаг
B = Минут
C = Ceкунд

(A * 360) + (B * 60) + C

юм бишүү

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Feb.03.12 2:27 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
dochko wrote:
тэгш өнцөгтийн талууд болох a,b тоо өгөгдсөн бол тэгш өнцөгтийн талбай ба приметрийг олох програм бич
eniig bodoj ugch tus bolooch


a * b = Талбай
2a + 2b = Приметр

байдаг биш билүү?

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Feb.03.12 3:33 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Nov.11.09 5:21 pm
Posts: 7234
Location: Мянган бээрийн аялал ганц алхмаас эхэлдэг.
dochko wrote:
тэгш өнцөгтийн талууд болох a,b тоо өгөгдсөн бол тэгш өнцөгтийн талбай ба приметрийг олох програм бич
eniig bodoj ugch tus bolooch


C хэл дээрх бодолт:
Code:
#include "stdio.h"
#include "stdlib.h"
main () {
     unsigned int a, b, S, P;
     scanf("%u %u", &a, &b);
     S=a*b;
     P=2*(a+b);
     printf("%u %u", S, P);
     system("pause");
     return 0;
     }


Жава хэл дээрх бодолт:
Code:
import java.util.Scanner;
public class Talbai_ba_Perimetr {
   public static void main(String[]args){
      int a, b, S, P;
      Scanner in = new Scanner(System.in);
      System.out.print("Urt:");
      a=in.nextInt();
      System.out.print("Urgun:");
      b=in.nextInt();
      System.out.println("Talbai: "+ (a*b));
      System.out.println("Perimetr: "+ 2*(a+b));
      }
      }

_________________
Нэг л өдрийн наран...


Top
   
PostPosted: Feb.15.12 8:55 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.18.09 5:28 pm
Posts: 1990
Location: Behind my *&^@%%#% pc...
Өгөгдсөн n натурал тоо хүртэлх бүх 3-т хуваагдах тоонуудын үржвэрийг ол.
Энэ бодлогыг яаж гүйцэт бодох уу? Тоонуудых нь үржвэрийг олж чададгүй ээ Туслаач :??:


Attachments:
File comment: C_please
c.jpg
c.jpg [ 65.15 KiB | Viewed 24676 times ]

_________________
Үг зүрхнээс гарч, зүрхэнд тусна.
Top
   
PostPosted: Feb.15.12 9:24 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Aug.30.09 12:52 pm
Posts: 972
Location: Mongolia
#include<stdio.h>
#include<conio.h>

main()
{
long n,i,p=1;
scanf("%ld",&n);
for(i=1;i<=n;i++)
if(i%3==0) p=p*i;
printf("%ld",p);
getch();
}

_________________
http://WWW.SHINEDUU.COM


Top
   
PostPosted: Feb.15.12 9:50 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Nov.11.09 5:21 pm
Posts: 7234
Location: Мянган бээрийн аялал ганц алхмаас эхэлдэг.
PCB минь, ямар хуучны хөрвүүлэгч ашигладаг юм дээ. Dev C++ хэрэглэвэл их зүгээр шд. :wd: Энэн шиг бүх код нь нэг мөрнөөс эхлэхгүй. Кодууд нь эмх цэгцтэй харагдана. :wd:

_________________
Нэг л өдрийн наран...


Top
   
PostPosted: Feb.15.12 9:59 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Aug.30.09 12:52 pm
Posts: 972
Location: Mongolia
thh borland ashiglaltnaas barag garaa biz bi law dev c++ hergeldeg

_________________
http://WWW.SHINEDUU.COM


Top
   
PostPosted: Feb.15.12 10:52 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.18.09 5:28 pm
Posts: 1990
Location: Behind my *&^@%%#% pc...
Corpse_1995 wrote:
#include<stdio.h>
#include<conio.h>

main()
{
long n,i,p=1;
scanf("%ld",&n);
for(i=1;i<=n;i++)
if(i%3==0) p=p*i;
printf("%ld",p);
getch();
}

Баярлалаа!
Дэлгэр wrote:
PCB минь, ямар хуучны хөрвүүлэгч ашигладаг юм дээ. Dev C++ хэрэглэвэл их зүгээр шд. :wd: Энэн шиг бүх код нь нэг мөрнөөс эхлэхгүй. Кодууд нь эмх цэгцтэй харагдана. :wd:

Ок суулгаад үзнээ даан ч энэ Turbo C сонин санагдаад байсымаа. Манай сургуулийн ком дээр байдаг болхоор энэнээс өөр юм мэдэхгүй шүү дээ :razz:

_________________
Үг зүрхнээс гарч, зүрхэнд тусна.


Top
   
PostPosted: Feb.16.12 12:42 am 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.18.09 5:28 pm
Posts: 1990
Location: Behind my *&^@%%#% pc...
Code:
Өгөгдсөн n натурал тоо хүртэлх бүх 3-т хуваагдах тоонуудын үржвэрийг ол.

Image
Энэ хариу нь худла гараад байх юм. Би гараас 123 гэж оруулсан ууган бол 1*2*3=6 байх ёстой байтал 0 гараад байх юм. Хаанаа алдаа байгаа юм бол???

_________________
Үг зүрхнээс гарч, зүрхэнд тусна.


Top
   
PostPosted: Feb.16.12 2:58 am 
Offline
Эзэрхийлэгч Гишvvн
Эзэрхийлэгч Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.02.08 3:27 pm
Posts: 928
Location: Бичигдээгүй

Чиний бичсэн бодлогыг уншихаар 123 гэж өгсөн бол 1-123 хүртэлх тоонуудаас 3т хуваагдах тоонуудыг олоод хооронд нь үржүүлэх ёстой гэж байна шд. Бодолт нь ч гэсэн тийм байна.

123 гэж өгөхөөр хариу нь их тоо гараад %ld хэвлэхгүй байх шиг бнаа
printf("%llu",p);
гээд засаад үз ээ

_________________
..


Top
   
PostPosted: Feb.16.12 8:29 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Aug.30.09 12:52 pm
Posts: 972
Location: Mongolia
minii bodolt zuw thdee ih toon deer ajilahgui 123 hurtel 3 d huvaagdah too hichneen bga bilee ter iig urjuuleheer her ih too garah be naadhaa long long dood uzsen ni deer bh

_________________
http://WWW.SHINEDUU.COM


Top
   
PostPosted: Feb.20.12 6:27 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.18.09 5:28 pm
Posts: 1990
Location: Behind my *&^@%%#% pc...
ok2 tnx

_________________
Үг зүрхнээс гарч, зүрхэнд тусна.


Top
   
PostPosted: Mar.06.12 12:28 am 
Offline
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн

Joined: Mar.06.12 12:22 am
Posts: 6
1. Өгөгдсөн натурал тооны хамгийн их цифр нь хэдэн удаа давтагдаж байна вэ? Жишээ нь 232331-3 цифр 3 удаа давтагдаж байна.
2. Хуваарь нь n ,хүртвэр нь m байх бутархайг хурааж үл хуваагдах бутархай байдлаар гарга.
3. Натурал тоо n ба m өгөгдөхөд n-с бага цифрүүдийн нийлбэрийн квадрат нь m байх бүх тоог ол.
4. Хавтгайд n ширхэг цэг өгөгдөв. Хамгийн хол орших 2 цэгийг ол.
Үүнийг бодоод өгөөч
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main() ......??? ^^ help


Top
   
PostPosted: Mar.06.12 8:49 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Aug.30.09 12:52 pm
Posts: 972
Location: Mongolia
wLe wLe wrote:
1. Өгөгдсөн натурал тооны хамгийн их цифр нь хэдэн удаа давтагдаж байна вэ? Жишээ нь 232331-3 цифр 3 удаа давтагдаж байна.
2. Хуваарь нь n ,хүртвэр нь m байх бутархайг хурааж үл хуваагдах бутархай байдлаар гарга.
3. Натурал тоо n ба m өгөгдөхөд n-с бага цифрүүдийн нийлбэрийн квадрат нь m байх бүх тоог ол.
4. Хавтгайд n ширхэг цэг өгөгдөв. Хамгийн хол орших 2 цэгийг ол.
Үүнийг бодоод өгөөч
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
void main() ......??? ^^ help

uuruu ali surguuli be

_________________
http://WWW.SHINEDUU.COM


Top
   
PostPosted: Mar.06.12 9:45 pm 
Offline
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн

Joined: Mar.06.12 12:22 am
Posts: 6
холбооны сургуулийн шинэ оюутан байна харин сайн ойлгодоггүйээ ^^


Top
   
PostPosted: Mar.06.12 10:38 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Aug.30.09 12:52 pm
Posts: 972
Location: Mongolia
bodoj ugnu gvel shal demii bodoh argachlal iin zaaj ugii
1 deh bodlogiig orongin hoinoos ni %10 ingej huvaabal hamgiin suulchiin toog gargaj irne teriigee 10t huvaanguut suuliin too chine ustchina gsen ug shd tged ene %10 niigaa neg huvisagchid hadgalaad daraagiihtain jisheed bai
2 deh bodlogiig ul huvaagdah butarhai gj medehgui bolhoor tailbarlaj chadahguin bna
3 deh ni bas uguulberiin oilgosongui l dee
4 deh ni bas joohon dutuu uguulbertein bishuu hawtgaid tseg ugugduj bga bol x,y gj 2 toonuud ugugduh yostoi
erunhiidoo ene bodlogo nuudiin ehnii 1 2 test bval oilgood bodchihono amarhan bodlogood gj bodoj bna

_________________
http://WWW.SHINEDUU.COM


Top
   
PostPosted: Mar.06.12 11:45 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.18.09 5:28 pm
Posts: 1990
Location: Behind my *&^@%%#% pc...
цифрүүдийг ялгаатай эсэхийг яаж шалгах уу? :lol:

_________________
Үг зүрхнээс гарч, зүрхэнд тусна.


Last edited by PCB on Mar.10.12 9:10 pm, edited 4 times in total.

Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 240 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 10 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited