#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Apr.25.18 7:42 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: May.10.10 1:38 am 
Offline
Ноёлон Ноёрхогч Гишvvн
Ноёлон Ноёрхогч Гишvvн
User avatar

Joined: Oct.25.06 2:00 am
Posts: 1079
Location: cyber world
biya wrote:
anhnii too oldog hamgiin hylbar davtalt meddeg hun bval bichij ogch tuslaach

int is_prime(int n) {
for (int i=2; i<=(int) sqrt(n); i++) if (n%i == 0) return 0;
return 1;
}

шалгахдаа сондгой тоонууд дээр шалгаарай. Тэгш тоо анхных биш болохоор тэр

_________________
whatever!


Top
   
PostPosted: May.10.10 2:55 pm 
Offline
Хаанчлагч Гишvvн
Хаанчлагч Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.13.06 7:18 pm
Posts: 1107
Location: Mongolia
хэрвээ оролт нь 2 -т хуваагдаж байвал эцэст нь хүртэл хуваагаад ..., хуваагдахгүй байвал ... гэдэг болгож өөрчилж болно уу? шаавкаа хөгшөөн

_________________
Монгол орон мандан бадраг


Top
   
PostPosted: Jul.15.10 4:52 pm 
Offline
Хvндэт Гишvvн
Хvндэт Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.19.10 12:09 am
Posts: 160
Location: Төмөр дөрвөлжингийнхээ ард нь байна
pt_mongolian wrote:
Corpse_1995 wrote:
Ууг нь бодчивол зүгээр л байна

Here's the code in C... Try to understand :)
Code:
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
int is_leap_year(int year){
 if((year % 4 == 0 && year % 100 != 0) || year % 400 == 0)
  return 1;
 else
  return 0; }
int main(){
   int year,monthf;
   int month[12]={31,28,31,30,31,30,31,31,30,31,30,31};
      scanf("%d %d",&year,&monthf);
      if (is_leap_year(year)==1)month[1]=29;
      else month[1]=28;
      printf("%d\n",month[monthf-1]);
system("pause");
return 0;}

hahah amarhan shiidjee kkkkkkkkkk chadah hun bna uu gene shuu. Iimerhuu bodlogiig bodoj chadq bol mergejlee erthen solison ni deer shd. uchir ni chamd yamar ch ireedui bhq gej oilgoj bolii shd


Top
   
PostPosted: Aug.04.10 11:29 am 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Aug.30.09 12:52 pm
Posts: 972
Location: Mongolia
NIka_39 wrote:
pt_mongolian wrote:
Corpse_1995 wrote:
Ууг нь бодчивол зүгээр л байна

Here's the code in C... Try to understand :)
Code:
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
int is_leap_year(int year){
 if((year % 4 == 0 && year % 100 != 0) || year % 400 == 0)
  return 1;
 else
  return 0; }
int main(){
   int year,monthf;
   int month[12]={31,28,31,30,31,30,31,31,30,31,30,31};
      scanf("%d %d",&year,&monthf);
      if (is_leap_year(year)==1)month[1]=29;
      else month[1]=28;
      printf("%d\n",month[monthf-1]);
system("pause");
return 0;}

hahah amarhan shiidjee kkkkkkkkkk chadah hun bna uu gene shuu. Iimerhuu bodlogiig bodoj chadq bol mergejlee erthen solison ni deer shd. uchir ni chamd yamar ch ireedui bhq gej oilgoj bolii shd


namaig helee yu hugshuun chi hed teiv chamaig boduul bi nas baga bh thdee hiisen sursan zuil gvel chamaas iluu blgui dee chi ooroo bodchood daraa ni duugar

_________________
http://WWW.SHINEDUU.COM


Top
   
PostPosted: Aug.04.10 1:04 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Nov.11.09 5:21 pm
Posts: 7234
Location: Мянган бээрийн аялал ганц алхмаас эхэлдэг.
Хамтдаа сурах хүн байна уу хэхэ

_________________
Нэг л өдрийн наран...


Top
   
PostPosted: Aug.08.10 12:18 am 
Offline
Жирийн Нэгэн Гишvvн
Жирийн Нэгэн Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.07.10 10:09 pm
Posts: 13
Сурчих юмсан гэсэн бодол байна лдаа даанч хаанаас эхлэхээ мэдэхгүй байна намайг чиглүүлээд өгөх хүн байна уу :mrgreen:

_________________
┼±µ│B ╙


Top
   
PostPosted: Aug.08.10 12:47 am 
Offline
Давамгайлагч Гишvvн
Давамгайлагч Гишvvн
User avatar

Joined: Oct.06.09 1:03 pm
Posts: 887
Location: Couple
bodlog boduulah hun bival bodloog bicheerei bodood ogie

_________________
Driving Bentley


Top
   
PostPosted: Aug.08.10 2:11 am 
Offline
Эртний Эрдэнэ Гишvvн
Эртний Эрдэнэ Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.17.09 11:54 am
Posts: 603
Ер нь бол яг программчлалын хэлийг өөрөө дангаараа оролдоод сурна гэдэг их л тэвчээр заасан ажил гэж боддышд. Тэгээд ч гол юмнуудыг нь ойлгохын тулд маш их цаг зарцуулах хэрэг гарна, олж авсан мэдлэг нь цэгцгүй, эрээвэр хураавар юм болно. Тэрний оронд энэ чиглэлээр сурдаг боломжийн сайн оюутан ч юмуу эсвэл мэргэжлийн багшаас давтлага авч заалгаад өөрөө идэвхитэй нухвал илүү үр дүнтэй байхаа.
Асуух зүйл байвал асуу асуу. Чадахаараа л хариулъя.

_________________
...ing


Top
   
PostPosted: Aug.08.10 2:17 am 
Offline
Эртний Эрдэнэ Гишvvн
Эртний Эрдэнэ Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.17.09 11:54 am
Posts: 603
~eBay~ wrote:
Сурчих юмсан гэсэн бодол байна лдаа даанч хаанаас эхлэхээ мэдэхгүй байна намайг чиглүүлээд өгөх хүн байна уу :mrgreen:

Интернэтэд си хэлний анхан шатныханд зориулсан хичээл зөндөө байгаа даа. Энд ямар ч байсан Вики-с түүхийг нь копидлоо.

Түүх

Программчлалын Си хэлийг 1972 онд Бэлл утасны лабораторийн (АНУ) компанийн ажилтан Деннис Ритчи UNIX үйлдлийн системийг боловсруулж байх явцдаа зохиожээ. Си хэл нь системийн Программчлалын хэрэгсэл мэтээр бүтээгдсэн байна. Өөрийн онцлог, давуу талуудын ачаар энэ хэл богино хугацааны дотор хэрэглээний болон системийн Программчлалын хамгийн түгээмэл хэл болж чадсан юм. Тиймээс хэдийгээр сургалтын зориулалттай биш боловч компьютерын ухааны боловсролд өргөн хэрэглэгддэг. Си хэлний хөрвүүлэгчид орчин үеийн бараг бүх төрлийн компьютер дээр, UNIX/Linux, MS-DOS, MAC OS, MAC OS/2, Windows, Solaris г.м. үйлдлийн системүүдэд ажиллаж байна.

Си хэл анхнаасаа л цомхон хүрээнд зориулагдсан "ажлын багаж" мэтээр зохиогдсон тул 1989 оныг хүртэл ямар нэгэн стандарт хэлбэрт (албан ёсны хувилбар) ороогүй байжээ. Тийм учраас Си хэлний янз бүрийн хөрвүүлэгч Программыг боловсруулагчид Браиан Керниган, Дэннис Риччи нарын "Программчлалын Си хэл" ("The C Programming Language" 1978) номыг албан бус стандарт лавлах болгон хэрэглэдэг байв. Энэ номын дагуух хувилбарыг ном, сурах бичигт "K&R C" гэж тэмдэглэж заншсан. Иймэрхүү байдалтай байж байгаад 1989 онд ANSI C хэмээх стандарт гарчээ. 1990 онд Олон Улсын Стандартчилалын Холбоо (ISO) ANSI C стандартыг үл ялиг өөрчлөөд ISO C олон улсын стандартыг баталжээ. Үүнээс хойно C99 хэмээх стандарт гарсан. Гэхдээ өнөөдөр дэлхий нийтээр ANSI C стандартыг илүү өргөн хэрэглэж байна. Энэ стандартын үндсэн эх сурвалжаар мөнөөх "Программчлалын Си хэл" (1988) номын 2 дахь хэвлэлийг тооцдог.
[засварлах] Мөн чанар

Дээд төвшний Программчлалын Си хэл нь агуулгын хувьд тун цомхон хэл. Учир нь цөөн тооны хэдэн машины командаар хэлний үндсэн элементүүдийг цогцлуулж чадсан юм. Түүнчлэн Си дээр, яг л ассемблерын хэл шиг доод төвшний Программ бичих бүрэн боломжтой байдаг. Тиймээс Си хэлийг заримдаа дээд төвшний ассемблерын хэл, эсвэл универсал ассемблерын хэл гэнэ. Заримдаа дунд төвшний Программчлалын хэл гэнэ. Си хэлийг ашиглан бичдэг Программ хангамжууд гэвэл:

* Үйлдлийн системүүд
* Хөрвүүлэгчүүд
* Ассемблерууд
* Текст эдиторууд
* Сүлжээний драйверууд
* Өгөгдлийн сангууд
* Интерпретаторууд
* Утилитууд
* Хэрэглээний Программууд

г.м. болно.

_________________
...ing


Top
   
PostPosted: Sep.03.10 8:18 pm 
Offline
Эрчлэх Сумны Исгэрээ Гишvvн
Эрчлэх Сумны Исгэрээ Гишvvн
User avatar

Joined: Feb.23.06 8:12 pm
Posts: 211
Location: UB
Алгоритм програмчлал, С/С++ програмчлал, Объект хандлагат програмчлал С++ ба Java, Өгөгдлийн бүтэц, Компьютеоийн сүлжээ, Вэб програмчлал, Өгөгдлийн сан, Визуал програмчлал, Системийн шинжилгээ зохиомж хичээлүүдийн хоцрогдол арилгах сургалт байнга явагдаж байна. Манай хаяг : Нийслэлийн Улаанбаатар чуулга. Хуучнаар /Залуучуудын соёлын төв/ 130 тоот. Утас 88675467, 318917

_________________
Сайхаан сайхан.....


Top
   
PostPosted: Sep.04.10 1:54 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Nov.11.09 5:21 pm
Posts: 7234
Location: Мянган бээрийн аялал ганц алхмаас эхэлдэг.
ХЭХЭ

#include <stdio.h>

#include <conio.h>
void main()

{

unsigned char on, nas;

printf ("Ta heden ond tursun be?\n");

scanf ("%u", &on);

nas = 2010 - on;

printf ("Ta %u nastai.", nas);

if (nas<=0)

printf (" Odoohondoo turuugui um bish yy?");

else if (nas<=15)

printf (" Balchir baina daa.");

else if (nas<=30)

printf (" Ex ornii gerelt ireedyi!");

else if (nas<=40)

printf (" Ta zaluu baina.");

else

printf (" Arxi amsaj bololgyi yah ve.");

getch ( );

}

_________________
Нэг л өдрийн наран...


Top
   
PostPosted: Sep.24.10 4:28 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Oct.22.09 6:36 pm
Posts: 5423
Location: дандаа бороо ордог газар
mark

_________________
always raining in my world


Top
   
PostPosted: Sep.24.10 6:10 pm 
Offline
Нутаг Нугын Шvтээн Гишvvн
Нутаг Нугын Шvтээн Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.05.03 8:07 pm
Posts: 755
Location: Энд
Pennydeegii wrote:
TG_13 wrote:
C , C++ ene 2iin talaar buur anhlan suraltsagch nart zoriulj medeelel tavij uguuch tghgu bol yruusuu oilgohgui ymaa uul n program hangamjiin chigleleer suraltsah huseltei bgaad bdag tuslaach

Тийм шүү
Хэрэгтэй байна :hi:


Манайхан нэг юмыг ерөөсөө ойлгохгүй байна. Би ч гэсэн тэгж л бодож явсан. Саяхан өөрчлөгдөөд байгаа. С С++ болон жава гэх мэт хэлнүүдийг эхлээд сурах гээд байдаг. Кодыг нь эхлээд сурах гээд байдаг. Эд нар бол зүгээр л кодууд. Хэрвээ чи программист болох гэж байгаа бол эхлээд загвар буюу design аа бүтээж сурах хэрэгтэй юм билээ. Энэ талаар хичээл харамсалтай нь их ховор юм. Breif text, Flow chart буюу эхлээд бүтээх гэж байгаа программаа эхлээд дүрслээд зураад сурчих. Нэгэнт зөв зурсан flow chart-ийг код руу хөрвүүлэх бол асуудалгүй. C++ C# Java гэх мэт хэлнүүд ерөнхийдөө адилхан юм билээ. Загвараа зурж гаргах нь 80-90 хувь, тэрнийгээ код руу хөрвүүлэх бол 10-20 хувьтай ажил ордог гэсэн шүү.

_________________
I believe I can fly


Top
   
PostPosted: Sep.24.10 6:46 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Nov.11.09 5:21 pm
Posts: 7234
Location: Мянган бээрийн аялал ганц алхмаас эхэлдэг.
энгийн програм бичиж сурахад хэр удах бол
Би одоохондоо Си хэл үзэж байгаа
Хавраас Жава үзнэ :hi:

_________________
Нэг л өдрийн наран...


Top
   
PostPosted: Nov.20.10 5:49 pm 
Offline
Шинэков Гишvvн
Шинэков Гишvvн

Joined: Nov.04.10 1:27 am
Posts: 1
ugugdsun uguulbert hamgiin olon udaa dawtagdan orson ugiig ol (medeeg temdegteer bodno l doo).
eniiig herwee chadwal help me humuusee!!!


Top
   
PostPosted: Nov.21.10 1:37 am 
Offline
Улайсан Хурцсах Гал Цог Гишvvн

Joined: May.09.07 4:32 pm
Posts: 1748
Location: Not found...
сурах гэж байгаа хүмүүс гараас өгсөн тоонуудын эрэмбийг тодорхойлж ямар нэг эрэмбэ рүү хөрвүүлдэг код бичээрэй...
маш дажгүй дадлага шүү...

_________________
The maximum characters is 32.


Top
   
PostPosted: Dec.20.10 7:32 pm 
Offline
Жирийн Нэгэн Гишvvн
Жирийн Нэгэн Гишvvн

Joined: Dec.19.10 4:59 pm
Posts: 11
Location: In here
please help solve this problem!!! c language Write a function, enter the line of characters, this string is the longest word in the output


Top
   
PostPosted: Dec.25.10 5:38 pm 
Offline
Жирийн Нэгэн Гишvvн
Жирийн Нэгэн Гишvvн

Joined: Dec.19.10 4:59 pm
Posts: 11
Location: In here
please help me solve this problem c language . Recursive method with an integer n into a string. For example, enter 2010, should output the string "2010. "
uncertain number of bits n can be any digit integer.


Top
   
PostPosted: Dec.25.10 5:39 pm 
Offline
Жирийн Нэгэн Гишvvн
Жирийн Нэгэн Гишvvн

Joined: Dec.19.10 4:59 pm
Posts: 11
Location: In here
what is the pointer ? does anyone who knows about it ?


Top
   
PostPosted: Jan.04.11 8:24 pm 
Offline
Тvмнээс Төгөлдөр Гишvvн
Тvмнээс Төгөлдөр Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.07.09 10:51 am
Posts: 120
Location: Энэ л ертөнцөд
Би С, Pascal дээр бичиж чадна гэвч хэрэглээнд хувиргаж чаддаггүй. Зөвлөөч

_________________
Дандаа


Top
   
PostPosted: Oct.12.15 6:22 pm 
Offline
Шинэков Гишvvн
Шинэков Гишvvн

Joined: Oct.12.15 6:17 pm
Posts: 2
n, a1, ..., an бүхэл тоонууд өгөгдсөн бол a1, ..., an дараалалд байгаа эерэг гишүүдийн нийлбэр, сөрөг гишүүдийн тоог ол.


Top
   
PostPosted: Oct.21.15 12:00 am 
Offline
Итгэмжлэгдсэн Хvндэт Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.20.09 10:46 pm
Posts: 2381
Code:
#include <stdio.h>
int main()
{
int n,i,a[]={-1, -2 -,3, -4, -5, 1, 2, 3, 4, 5}; //a array-d buhel toonuudaa oruulsan gej oilgoj bolno
int niilber=0,too=0;
scanf("%d",&n);
for(i=0;i<n;i++)
{
if(a[i]>0)
     niilber+=a[i];
else
     too++;
}
printf("niilber=%d too=%d",niilber ,too);
return 0;
}

_________________
H to the izz-O... V to the izz-A


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited