#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Jul.21.18 1:54 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 282 posts ]  Go to page Previous 17 8 9 10 11 Next
Author Message
PostPosted: Jun.02.10 9:57 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Math классын зарим методууд

Code:
class tut25{
   public static void main (String[] args){
      System.out.println(Math.abs(-26.7)); //Toonii absolute utga gargana
      System.out.println(Math.ceil(7.4)); // Deeshsee buhelchilne
      System.out.println(Math.floor(7.8)); // Dooshoo buhelchilne
      
      System.out.println(Math.max(8.6, 5.2)); // Toonii ihiig n gargaj irne
      System.out.println(Math.min(8.6, 5.2)); // Toonii bagiig n
      System.out.println(Math.pow(5, 3)); // Toog zeregt devshuulne
      System.out.println(Math.sqrt(9)); // Toonii yazguuriig olno
      
   }
}


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 10:01 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Санамсаргүй тоо үүсгэх нь

Code:
// Random number generator
import java.util.Random;
class tut26{
   public static void main (String[] args){
      Random dice= new Random();
      int number;
      
      for (int counter=1; counter<=10; counter++){
      number = 1+dice.nextInt(6);
      System.out.println(number + " "); //
   
      }
   }
}


Тайлбар:
Дээрх жишээн дээр шооны /шоо зургаан талтай ба 1-6 хүртэл утгатай/ санамсаргүй тоо үүсгэж байна. Компьютер 1-ээс биш 0-ээс эхэлж тоолдог. Харин шоонд 0 гэсэн утга байдаггүй. Үүнийг хооронд нь тохируулахын тулд Рандом функцээр санамсаргүй үүсгэсэн тоон дээр 1-ийг нэмж байна.
Зургаа хүртэл тоо үүсгэх учраас үүсгэсэн dice.Int()- 6 гэсэн параметр өгч байна.
new гэсэн комманд ашиглан шинэ обьект үүсгэж байна.


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 10:05 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Матриц буюу array үүсгэх нь

Code:
class tut26{
   public static void main (String[] args){
      
                int moon[] = new int[10];
      
      moon [0]=87;
      moon [1]=92;
      moon [0]=87;
      moon [9]=545;
      
      System.out.println(moon[1]);
}
}


Үүнийг өөрөөр дараах байдлаар бас үүсгэж болно.


Code:
class tut26{
   public static void main (String[] args){
      
      int moon []={2,4, 5, 7, 9};
      System.out.println(moon[2]);
      
}
}


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 11:34 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Array-г хүснэгт хэлбэрээр дүрсэлж харуулах


Code:
// Creating array table.
// moon.length is built in function.
class tut28{
   public static void main(String[] args){
      System.out.println("Index \t Value");
      int moon[]={12, 56, 7, 85, 58};
      
      for(int counter=0; counter<moon.length; counter++){
      System.out.println(counter + "\t" + moon[counter]);
      }
   
   }
}


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 11:35 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Аррейн элементүүдийн нийлбэрийг олох

Code:
// Summing elements of arrays.

class tut29{
   public static void main(String[] args){
      int moon[]={12, 56, 7, 85, 58};
      int sum=0;
      
      for(int counter=0; counter<moon.length; counter++){
      sum+=moon[counter];
      }
      System.out.println("The sum of these array is:  " + sum);
   }
}


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 11:36 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Аррейн элементийг тоолуур болгож ашиглах
/шоонд өгөгдөл өгч хадгалах нь/


Code:
// Array elements as counters
import java.util.Random;
class tut30{
   public static void main(String[] args){
      Random rand = new Random();
      int freq[] = new int [7];
      
      for (int roll=1; roll<100; roll++){
         ++freq[1+rand.nextInt(6)];
      }
      System.out.println("Face\tFrequency");
      
      for (int face=1; face<freq.length; face++){
         System.out.println(face + "\t" + freq[face]);
      }
   }
}


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 11:37 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Өөр нэг төрлийн for давталт хийх нь/Enhanced for loop/

Code:
// Enhanced for loop
import java.util.Random;
class tut31{
   public static void main(String[] args){
   int moon[] = {3,4,5,6,7};
   int total=0;
   
   for (int x: moon){
   //x= type of data and identifier
         total+=x;
         }
      System.out.println(total);
   }
}


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 11:38 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Аррейг методод ашиглах нь

Code:
// Arrays in Methods
class tut32{
   public static void main(String[] args){
      int moon []={3,4,5,6,7};
      change(moon);
      
      for (int y:moon)
      System.out.println(y);
   
   }
   // Now outside main method
   public static void change(int x[]){
      for (int counter =0; counter<x.length; counter++)
      x[counter]+=5;
      }
}


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 11:39 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Олон хэмжээст аррей үүсгэх нь

Code:
class tut33{
   public static void main(String[] args){
      int firstarray [][]={{3,4,5,6}, 11,12,13,14};
      int secondarray[][]={{30,31,32,33}{43},{4,5,6}};
                     
   }
}


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 11:40 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Олон хэмжээст аррейг хүснэгтээр харуулах нь

Code:
class tut34{
   public static void main(String[] args){
      int firstarray [][]={{3,4,5,6}, {11,12,13,14}};
      int secondarray[][]={{30,31,32,33},{43},{4,5,6}};
   
      System.out.println("This is the first array");
      display(firstarray);
      
      System.out.println("This is the second array");
      display(secondarray);
   }
   
   public static void display(int x[][]){
      for (int row=0; row<x.length; row++){
         for (int column=0; column<x[row].length; column++){
            System.out.print(x[row][column]+"\t");
         }
            System.out.println();
      }
   }
}


Top
   
PostPosted: Jun.02.10 11:45 pm 
Offline
Самбарын Хvндэт Гишvvн

Joined: Aug.26.06 10:29 pm
Posts: 2181
Хувьсагчийн урттай аргумент авах нь

Code:
class tut35{
   public static void main(String[] args){
      
      System.out.println(average(45, 87, 9, 155, 234));
   }
   public static int average (int ... numbers){
      int total=0;
      for (int x:numbers)
         total+=x;
      
      return total/numbers.length;
   }
   
}


Тайлбар: Энэ жишээн дээр average гэсэн методыг үүсгэж байна.
Хэдэн тооны урттай вэ гэдгийг яг тогтмолоор зааж өгөлгүйгээр харин ... numbers хэмээн хувьсагчийн утгатай урт авч байна. Үүнийг ашиглан нийт оруулсан аргументуудын дунджийг бодож олж байна.


Top
   
PostPosted: Jun.15.10 1:35 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
import javax.comm.*;

энэ талаар...

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Jun.15.10 4:13 pm 
Offline
Ноёлогч Гишvvн
Ноёлогч Гишvvн

Joined: Mar.15.07 4:36 pm
Posts: 1013
java-г mysql тэй холбох талаар

_________________
no edit


Top
   
PostPosted: Jun.15.10 5:14 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
JDBC-гээр л холбоношдээ...
эсвэл JDBC MySQL connector гэж түүл байдаг тэрийг ашиглаж болно. чи ямар үйлдлийн систем ашиглаж байгаа юм? Виндоус бол дэндүү амархан... Линукс дээр би холбох гэж үзээд минийх дээр болохгүй байлээ... гэхдээ болох ёстой байсан юм :hihi:

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Jun.15.10 5:21 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Code:
Connection con=null;
class.ForName("com.mysql.jdbc.Driver");
con=DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost:1527/shradhabookstores; create=true;","admin","123");

нэг иймэрхүү байдлаар л холбогдонодоо. Гэхдээ энэ MySQL-н драйверийг нь мартчиж. иймэрхүү л байдаг шиг санагдаад хийичхлээ шүү...

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Jun.15.10 9:24 pm 
Offline
Хавар Цагийн Анхны Яргуй
User avatar

Joined: Jun.15.10 8:56 pm
Posts: 2962
Location: Холын хоооллл
Жава гэжугаа

_________________
Зовлого зовохоос
Зориг мохохгүй


Top
   
PostPosted: Jun.16.10 2:10 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
тэгжуга

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Jun.16.10 8:18 pm 
Offline
Ноёлогч Гишvvн
Ноёлогч Гишvvн

Joined: Mar.15.07 4:36 pm
Posts: 1013
[quote="Bex_Zex"][/quote]
Эхнээс нь алхам алхмаар нь кэлээд өгөөч :frog:

_________________
no edit


Top
   
PostPosted: Jun.17.10 1:30 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.

алхам алхамаар нь гэвэл юулдаа
Java Database connectivity, товчоор JDBC нь бидэнд жава хэлийг өгөгдлийн сантай холбож manipulation буюу өөрчлөлтийг явуулах боломжийг олгодог технологи юм.

За тэхээр эхний ээлжинд JDBC-н бүтцийн болон үүргийн талаар бичих хэрэгтэй болов уу.
JDBC нь жавагийн программистуудад жава код дотор query бичиж өгөгдлийн сангийн менежментийн системийг удирдах бололцоог олгодог java application programming interface буюу Java API юм. Үүнийг JavaSoft хэмээх Sun microsystem-н удирдлаган доорхи компанийхан хийж гаргажээ.


Ерөнхий схемийн хувьд бол:

Image

дээрхээс үзэхэд java application нь jdbc-гийн санг(library)-г дуудсанаар JDBC өгөгдлийн сантай ярих драйверийг ачааллана. Ингэснээр бид өгөгдлийн сангийн моторыг өгөгдлийн сангийн хэлийг солихгүйгээр өөрчилж чадна гэсэн үг юм.

Жишээ авч тайлбарлавал :
за хамгийн түрүүнд бол java.sql гэсэн пакэж(package)-г импорт(import) хийснээр холболт эхлэх юм.

import java.sql.*;
гэж бичнэ. Тэр одны хувьд бол sql хэмээх пакэж(package) дотор байгаа бүх классуудыг(class) дуудна гэсэн санаа.
JDBC-н холболт хийх явцад Class.forName()-г драйвер классын нэрийг аргумент болгон бичсэнээр бид драйвер классыг ачааллуулна. Нэг л удаа ачаалласан байхад драйвер класс санаа аван цаашдаа өөрөө өөрийгөө байгуулах болно. Мөн Клайнт буюу хоёрдугаар шатны хэрэглэгчид ч адил JDBC-гээр Өгөгдлийн сангийн серверт холбогдоно. Хэдий ихэнхи өгөгдлийн сангийн серверүүд ODBC драйверийг дэмждэг бол манайд JDBC-ODBC гүүр хэмээн ихэвчлэн ашиглагддаг. Class.forName(String ClassName) мэтодийн буцаах утга нь класс юм. Энэ нь java.lang пажеж дотор орших класс гэж хэлж болно.


Code:
try {
   Class.forName(”sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver”); //Болон бусад драйверүүдийг оруулж болно
}
catch(Exception x){   
   System.out.println( “Unable to load the driver class!” );
}


за тэгээд бусад нь бол бусад хэлтэйгээ яг адилхан хамаг шаардлагатай юмнуудаа зарлаад л үзээд байна даа

доорхи код нь Ораклтай холбох жишээ. SQL болон бусадтай нь драйверийх нь нэрийг олоод л оруулчихад зүв зүгээр ажилладаг. Харин виндоусын хэрэглэгчид өөр байдлаар холбож болно. би тэрийг дараа нэг завандаа оруулъя


Code:
import java.sql.Connection;
import java.sql.DatabaseMetaData;
import java.sql.DriverManager;
import java.sql.SQLException;

public class JDBCDriverInformation {
   static String userid=”scott”, password = “tiger”;
   static String url = “jdbc:odbc:bob”;   

   static Connection con = null;
   public static void main(String[] args) throws Exception {
       Connection con = getOracleJDBCConnection();
       if(con!= null){
          System.out.println(”Got Connection.”);
          DatabaseMetaData meta = con.getMetaData();
          System.out.println(”Driver Name : “+meta.getDriverName());
          System.out.println(”Driver Version : “+meta.getDriverVersion());

       }else{
          System.out.println(”Could not Get Connection”);
       }
   }

   public static Connection getOracleJDBCConnection(){

      try {
         Class.forName(”sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver”);   

      } catch(java.lang.ClassNotFoundException e) {
         System.err.print(”ClassNotFoundException: “);
         System.err.println(e.getMessage());
      }

      try {
         con = DriverManager.getConnection(url, userid, password);
      } catch(SQLException ex) {
         System.err.println(”SQLException: ” + ex.getMessage());
      }

      return con;
   }

}

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Jun.17.10 1:33 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
ийшээ ороод тэр MySQL-тэй холбосныг нь харчих. Ер нь бол ораклаас бусадтай нь яг адилхан холбогдоно.

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Jun.17.10 1:39 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
фаак тэр java.comm library-г яаж суулгадаг юм бэ? ядаж байхад линукс дээр. мэддэг хүн байвал тус болоорой хариуд нь би ч бас гоё бэлэг өгнөшүү

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Jun.20.10 11:28 pm 
Offline
Ноёлогч Гишvvн
Ноёлогч Гишvvн

Joined: Mar.15.07 4:36 pm
Posts: 1013
Bex_Zex wrote:
ийшээ ороод тэр MySQL-тэй холбосныг нь харчих. Ер нь бол ораклаас бусадтай нь яг адилхан холбогдоно.

аанха баярлалаа гэхдээ
алдаа гарчлаа: com.mysql.jdbc.Driver
mysql-connector-java-5.1.12 энийг татаж авсан зөв үү?

_________________
no edit


Top
   
PostPosted: Jun.24.10 10:55 am 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
чи виндоус үйлдлийн систем хэрэглэдэг бол ODBC хэрэглэх нь зүйтэй...
control panel - administrative tools - Data Source энд тухайн ашиглаж буй өгөгдлийн сангийн драйвер байгаа эсэхийг шалгаад байхгүй бол дахин шинээр суулгах хэрэгтэй

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Jul.05.10 12:52 am 
Offline
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.22.08 4:14 pm
Posts: 192
Location: Одоохондоо газар дээр л...
netbeans-ийг дагаж ирдэг mysql-odbc драйвэр зүгээр болов уу
яаж холбох нь бол интернэтийн хаанаас олдоно
http://www.java2s.comэнэ сайтыг ухвал ч их юм бий шүү дээ


Top
   
PostPosted: Jul.18.10 1:41 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
сайн сайт шүү... бүгд л байдаг юм. MySQL connector гэж нэг юм татаж аваад суулгаж байсан. Гэхдээ Линукс Үйлдлийн систем дээр. Харин Виндоус дээр бол өөр байх. За даа өөрөө яг үзээгүй болохлээр сайн хэлж мэдэхгүй байна.

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Dec.19.10 11:26 am 
Offline
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.22.08 4:14 pm
Posts: 192
Location: Одоохондоо газар дээр л...
Обьект хандалтат технологи гээчийг ойлгох хэрэгтэй
Энэ нь их энгийн Обьектийн өөрийнх нь юм өөрт нь л байх учиртэй гэсэн дүрэм тэгээл болоо
Жава бол цэвэр обьект хандалтат кросс платформ хэл ганц л дутагдал бий тэр нь жижиг хэмжээний програм бичихэд бусдаас удаан ажилна. Бусдаар бол АГУУ хэл шүү!!!


Last edited by Хуягаа on Dec.19.10 4:33 pm, edited 1 time in total.
Хэдүүлээ ингэж байхаар Жава дээр жижигхэн юм хийе л дээ зүгээр ямар юм байдын гэж ярих сонин биш байна.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 282 posts ]  Go to page Previous 17 8 9 10 11 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited