#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Oct.17.18 3:24 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 282 posts ]  Go to page Previous 17 8 9 10 11
Author Message
PostPosted: Feb.27.12 11:02 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Nov.11.09 5:21 pm
Posts: 7234
Location: Мянган бээрийн аялал ганц алхмаас эхэлдэг.
Аан зөв зөв. Баярлалаа. Бага багаар сурч л байна.
Нэг ийм код бичсэн юм аа. Далдлагдсан өгөгдлүүдийг нийтийн хандалттай аргаар нь дамжуулж үндсэн классаас дуудаж байгаа гэх үү дээ. Миний бичсэн код арай л сунжруу болчих шиг боллоо. CarOwner дотор олон дахин гишүүн функц үүсгээд байлгүй, яаж нэг гишүүн функц дотор тэр Ezemshigch, Mark, Ungu гэх мэт өгөгдлүүдийг багтаах вэ?

Code:
class CarOwner {
   private String Ezemshigch, Mark, Ungu;
   private int a, b;
   public CarOwner(String e, String m, String z, int a1, int b1){
      Ezemshigch=e; Mark=m; Ungu=z; a=a1; b=b1;
   }
   public String getprintOwner(){
      return Ezemshigch;
   }
   public String getprintMark(){
      return Mark;
   }
   public String getprintColor(){
      return Ungu;
   }
   public int getprintYear(){
      return a;
   }
   public int getprintNumber(){
      return b;
   }
}
class Car {
   public static void main(String [] args){
      CarOwner Info = new CarOwner("Bat", "BMW", "Black", 2008, 3500);
      System.out.println("Owner: "+Info.getprintOwner()+ "\nMark: "+Info.getprintMark() +"\nColor: "+Info.getprintColor());
      System.out.println("Year: "+Info.getprintYear()+"\nKm: "+Info.getprintNumber());
   }
}

_________________
Нэг л өдрийн наран...


Top
   
PostPosted: Mar.01.12 11:00 am 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Code:
class CarOwner {
   public String Ezemshigch, Mark, Ungu;
   public int a, b;
   public CarOwner(String e, String m, String z, int a1, int b1){
      Ezemshigch=e; Mark=m; Ungu=z; a=a1; b=b1;
   }
}

class Car {
   public static void main(String [] args){
      CarOwner Info = new CarOwner("Bat", "BMW", "Black", 2008, 3500);
      System.out.println("Owner: "+Info.Ezemshigch+ "\nMark: "+Info.Mark +"\nColor: "+Info.Ungu);
      System.out.println("Year: "+Info.a+"\nKm: "+Info.b);
   }
}


ингэж хийвэл ялгаа байга юу?

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Mar.01.12 9:02 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Nov.11.09 5:21 pm
Posts: 7234
Location: Мянган бээрийн аялал ганц алхмаас эхэлдэг.
String, int төрлийн өгөгдлүүдээ хувийн хандалттай тодорхойлоод өөр классаас дуудна гэсэн юм аа. Оролдож байгаад нэг юм болгосон. Гэхдээ баярлалаа. Жава их сонирхолтой санагдаж байгаа. :wd: Жава хэлийг сайн сурчвал Python, JavaScript зэрэг хэлүүд бол ер нь асуудалгүй биз дээ. :-D

_________________
Нэг л өдрийн наран...


Top
   
PostPosted: Mar.01.12 9:18 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Pyhton-г бол мэдэхгүй юм байна. Харин JavaScript бол хэл гэх нь ч хайшаа юм скрипт гэж явдаг юм билээ. Ер нь Java сурчихсан байхад өөр нээх их зүйл сурах гээд хошуураад байх шаардлагагүй юм шиг санагдсан. Чаддагүй бас боломжгүй зүйл гэж байдаггүй юм шиг байгаам

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Mar.01.12 10:31 pm 
Offline
Ноёлогч Гишvvн
Ноёлогч Гишvvн

Joined: Mar.15.07 4:36 pm
Posts: 1013
айдаа одоо ч тэгээд жава гэлтгүй ямар ч хэлийг төгс эзэмшсэн байхад юу ч хйичнэ дээ.

_________________
no edit


Top
   
PostPosted: Mar.02.12 10:10 am 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
OXGETR wrote:
айдаа одоо ч тэгээд жава гэлтгүй ямар ч хэлийг төгс эзэмшсэн байхад юу ч хйичнэ дээ.

Тэгж туйлширч болохгүй л дээ. Хэлнүүд өөр өөрсдийн гэсэн онцлогтой бөгөөд хамгийн их боломжийг олгодог нь Java юм шүү дээ. Ажиллагааны хувьд ч гэсэн бусад хэлтэй харицуулаад байх юм биш. Java дээр хийгдсэн технологиуд дэлхийд ноёрхож байна. Гэвч бусад хэл бол чадаагүй л байгаа гэдэг нь java арай өөр гэдгийг харуулж байгаа байх.


_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Mar.02.12 11:01 am 
Offline
• ISIA Member
User avatar

Joined: Jan.06.09 7:56 pm
Posts: 15642
Location: •Модон Рикиши дэвжээ
2006 онд 1р курст ороход мань мэтэд Жава хэл заагаад ихэнх нөхдүүд унаад тэгсэн жижиг хөлөг онгоцнуудыг шууд далайд гаргацан чинь уначихлаа эхлээд нуурт нь явуулж дасгадаг байж нтр гээд тэр нь С-г хэлж байгаан. Тэгэж билээ. Тэгээд дараа жилээс нь жава үзэлгүй С зааж эхэлсэн нэгийнхэнд.

_________________
Миний шүтээн M®81


Top
   
PostPosted: Mar.03.12 1:03 am 
Offline
Эзэрхийлэгч Гишvvн
Эзэрхийлэгч Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.03.06 6:18 pm
Posts: 903
eSuhe wrote:
2006 онд 1р курст ороход мань мэтэд Жава хэл заагаад ихэнх нөхдүүд унаад тэгсэн жижиг хөлөг онгоцнуудыг шууд далайд гаргацан чинь уначихлаа эхлээд нуурт нь явуулж дасгадаг байж нтр гээд тэр нь С-г хэлж байгаан. Тэгэж билээ. Тэгээд дараа жилээс нь жава үзэлгүй С зааж эхэлсэн нэгийнхэнд.


ха ха ха уг нь бол яахав жаваг шууд заавал зааж болношт. Хэл бол зүгээр л багаж. Гэхдээ эхлээд алгоритмчлал сайн заасан байх хэрэгтэй л дээ.


Top
   
PostPosted: Mar.03.12 11:44 am 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
ер нь бол тийм шүү. Гэхдээ дан ганц алгоритм ч бас биш юмаа. :think:
Хэлийг судлахын тулд, эхлээд үндсэн ойлголтуудыг нь зөв ухаж ойлгох хэрэгтэй. А мөн туршилт application хийж үзэхдээ хамгийн энгийн түвшний editor(IDE) ашиглаж эхлэх хэрэгтэй. Тэрнээс гадна тухайн хэлийг ажиллуулдаг хүчин зүйлсийг сайн ойлгосон байх шаардлагатай.
Жишээлбэл жавагийн хувьд JDK-н бүтэц түүний ажиллах зарчим, туршилт программуудыг notepad++ гэх мэт энгийн түвшний IDE ашиглавал эхнээс нь ойлгоход хялбар болно. За тэгээд encapsulation,synchronization, implementation.. гэх мэт ойлголтуудыг нь маш сайн эзэмших хэрэгтэй.

За тэгээд сурах гэж байгаа хүмүүст зөвлөхөд маш зөв номыг олж авах явдал юмдаа. Тэр номныхоо гарчигийн дагуу буюу системтэй сурвал илүү хэрэгтэй. Миний хувьд Java Black Book-н хувилбаруудыг их хэрэглэдэг.

_________________
ХОРВОО


Top
   
PostPosted: Mar.03.12 5:22 pm 
Offline
• ISIA Member
User avatar

Joined: Jan.06.09 7:56 pm
Posts: 15642
Location: •Модон Рикиши дэвжээ
Нэгдүгээр курсын намар алгоритмдаа гайгүй нөхдүүд ер нь цаашаа гайгүй явсан шүү :D

Мартсанаас нэг марзан юм болсымаа АНУ-д нэг компьютерийн институт ямар ямарымны ямар коллеж ч гэлээ тийм юманд сурдаг нөхөртэй нэг өдөр уувоо тэгээл би монголд сурмар болсон нтр гэсэн чинь мэргэжил нэгтэй юм байна энээ тэрээ гээл тэгжийнэ тэхээр нь танайх тэгээд одоо ямар хэл үзэж байгаан гэсэн манайх англи хэл үздийшдээ гэж байгаамдаа тэрэнтэй одоо юу ярихав дээ хихихаха

_________________
Миний шүтээн M®81


Top
   
PostPosted: Mar.08.12 12:03 am 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Aug.30.09 12:52 pm
Posts: 972
Location: Mongolia
би нэг window хийчлээ тэр дотроо техт бичээд тэрэндээ линк холбож болдын болуу шууд интернэтрүү орхоор

_________________
http://WWW.SHINEDUU.COM


Top
   
PostPosted: Apr.10.12 1:21 pm 
Offline
Гялалзагч Гишvvн
Гялалзагч Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.15.12 6:21 am
Posts: 44
Адъяа хүү-д n ширхэг ном байдаг. Ном бүр нь a[i] гэсэн жингүүдтэй. Тэрбээр номнуудаа жингээр нь 3 тэнцүү хэсэгт хуваахаар болжээ.(Номыг урж хувааж болохгүй.) Хэрэв хуваах боломжтой бол YES үгүй бол NO гэж хариул.
Оролт:
Эхний мөрөнд тестийн тоог илэрхийлэх t (1<=t<=10) тоо өгөгдөнө.
Дараагийн t ширхэг мөр бүрийн эхний мөрөнд хэдэн ширхэг ном байгааг илэрхийлэх n (1<=n<=15) тоо
Дараагийн мөрөнд номнуудын жинг илэрхийлэх a[i] (0<=a[i]<=10^13) тоонууд зайгаар тусгаарлагдан өгөгдөнө.
Гаралт:
Тест бүрийн хувьд YES эсвэл NO гэсэн хариуг мөр бүрт тусгаарлан гаргана.

Жишээ:
Оролт:
2
3
1 2 3
4
4 3 1 4
Гаралт:
NO
YES

энэ бодлогыг пайтон дээр бодоод өгөөч би хэрхэн боддогыг нь мэдэх гэсийм

бодлогоны эх сурвалж
http://coder.query.mn/problems/1019

_________________
Хаа нэгтээ


Top
   
PostPosted: Aug.31.12 9:47 am 
Offline
Дууч Гишvvн
Дууч Гишvvн
User avatar

Joined: Oct.12.08 1:15 am
Posts: 425
del- bi l uuruu buruu hiigeed bj

_________________
Have a nice time


Last edited by Sodnomdorj on Sep.03.12 4:07 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Aug.31.12 12:55 pm 
Offline
Дууч Гишvvн
Дууч Гишvvн
User avatar

Joined: Oct.12.08 1:15 am
Posts: 425
del

_________________
Have a nice time


Last edited by Sodnomdorj on Sep.03.12 4:06 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Sep.03.12 4:05 pm 
Offline
Дууч Гишvvн
Дууч Гишvvн
User avatar

Joined: Oct.12.08 1:15 am
Posts: 425
del

_________________
Have a nice time


Top
   
PostPosted: Sep.19.12 4:00 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Nov.12.02 11:06 am
Posts: 18468
Location: Тусгаар тогтнолын өдөр 12-р сарын 29-ний өдөр.
http://stackoverflow.com/questions/5785 ... apache-poi

энд бичсэн жаваг яаж excel дээра ажиллууах вэ?

_________________
Би Монгол Эр Хүн.


Top
   
PostPosted: Mar.18.13 3:15 pm 
Offline
Эзэрхийлэн Эзлэгч Гишvvн
Эзэрхийлэн Эзлэгч Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.02.10 6:43 pm
Posts: 970
Location: Миний нутгийн тэнгэрт өдөлсөн бүргэд хүний нутагт ясаа тавихгүй
ALL_ADDRESSES = NETINT.getInetAddresses();

Нэг жава файл ажиллуулах гэсэн чинь энэ мөрөнд алдаа заагаад байх юм.Кодыг нь пм хийе

_________________
3PEAT HEAT


Top
   
PostPosted: Apr.21.14 7:46 pm 
Offline
Жирийн Нэгэн Гишvvн
Жирийн Нэгэн Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.17.14 11:36 am
Posts: 11
Eclipse дээр хэрхэн Монголоор(кирил) бичих вэ?


Top
   
PostPosted: Mar.18.15 9:35 pm 
Offline
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн

Joined: Mar.11.15 10:58 am
Posts: 8
2. Өгсөн n тоо өөртөө болон цифрүүдийн нийлбэрт хуваагдах эсэхийг шалга.
3. n натурал (n>1) тоо болон a1, a2, . . . ,an тоонууд өгөгдсөн бол өгсөн дарааллын нийлбэрийг олох програм бич.
4. Натурал тоо n өгөгдөв. Түүний бичлэг дэхь 0 ба 5 цифрийг хаяж бусад цифрийг нь байсан дарааллаар нь үлдээ. Жишээлбэл, n=575609 бол 769 гарна.
5. 12 гэсэн тоог үржвэр нь хамгийн их байхаар хэрхэн хоёр хэсэг болгох вэ?
Pls... HelP me!!!


Top
   
PostPosted: Mar.18.15 9:37 pm 
Offline
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн

Joined: Mar.11.15 10:58 am
Posts: 8
2. Өгсөн n тоо өөртөө болон цифрүүдийн нийлбэрт хуваагдах эсэхийг шалга.
3. n натурал (n>1) тоо болон a1, a2, . . . ,an тоонууд өгөгдсөн бол өгсөн дарааллын нийлбэрийг олох програм бич.
4. Натурал тоо n өгөгдөв. Түүний бичлэг дэхь 0 ба 5 цифрийг хаяж бусад цифрийг нь байсан дарааллаар нь үлдээ. Жишээлбэл, n=575609 бол 769 гарна.
5. 12 гэсэн тоог үржвэр нь хамгийн их байхаар хэрхэн хоёр хэсэг болгох вэ?
Pls... HelP me!!! :??: :??: :??: :bawling:


Top
   
PostPosted: Mar.18.15 9:52 pm 
Offline
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн

Joined: Mar.11.15 10:58 am
Posts: 8
2. Өгсөн n тоо өөртөө болон цифрүүдийн нийлбэрт хуваагдах эсэхийг шалга.
3. n натурал (n>1) тоо болон a1, a2, . . . ,an тоонууд өгөгдсөн бол өгсөн дарааллын нийлбэрийг олох програм бич.
4. Натурал тоо n өгөгдөв. Түүний бичлэг дэхь 0 ба 5 цифрийг хаяж бусад цифрийг нь байсан дарааллаар нь үлдээ. Жишээлбэл, n=575609 бол 769 гарна.
5. 12 гэсэн тоог үржвэр нь хамгийн их байхаар хэрхэн хоёр хэсэг болгох вэ?
Pls... HelP me!!! :??: :??: :??: :bawling:


Top
   
PostPosted: May.07.15 9:52 am 
Offline
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн

Joined: Mar.11.15 10:58 am
Posts: 8
sn baitsganuu java medeh hun bn uu ? help me (today...) pls........


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 282 posts ]  Go to page Previous 17 8 9 10 11

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited