#AsuultSambar :

ASUULT.NET - ШИНЭ ЖИЛИЙН БАЯРЫН МЭНД ХҮРГЭЕ! 2017-2018
It is currently Jan.23.18 9:19 pm

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 601 posts ]  Go to page Previous 120 21 22 23 24 Next
Author Message
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.07.13 1:15 am 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
:oops: хаха зураг оруулах гэж нүд боллоошдэ.


[img]
Attachment:
Untitled.jpg
[/img]


Attachments:
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 99.78 KiB | Viewed 12309 times ]
Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.07.13 11:55 am 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Location: http://defeu.blog.inet.mn/
igan

Чамд Devexpress ашиглахийг зөвлий. Иймэртүү хайлтууд нь default аар бэлэн байдийн.

Наад алдаа чинь чиний DataTable дотор чинь "Эзэмшигч" гэсэн нэртэй багана байхгүй байна гэж байна ш дээ. Магадгүй чи баганаа латинаар "Ezemshigch" ч юм уу ямар ч байсан крилл "Эзэмшигч" ээс өөр л нэр өгсөн байна даа. Наана харагдаж байгаа caption хамаагүй шүү.


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.07.13 9:04 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
n3xus wrote:
igan

Чамд Devexpress ашиглахийг зөвлий. Иймэртүү хайлтууд нь default аар бэлэн байдийн.

Наад алдаа чинь чиний DataTable дотор чинь "Эзэмшигч" гэсэн нэртэй багана байхгүй байна гэж байна ш дээ. Магадгүй чи баганаа латинаар "Ezemshigch" ч юм уу ямар ч байсан крилл "Эзэмшигч" ээс өөр л нэр өгсөн байна даа. Наана харагдаж байгаа caption хамаагүй шүү.


За баярлалаа би судланаа.. Нөгөө нэг алдаа нь зүгээр "'" & иймэрхүү юмандээр алдцан байна лээ кк. Нэг иймэрхүү юм болсон .Энэ хэдэн мөрөн дотор төөрцөн явжийлээ кк.
Code:
 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        If RadioButton1.Checked Then
            Tblsearch1DataGridView.DataSource = Me.Dbsearch1DataSet.tblsearch1.Select("hariyalal= '" & TextBox1.Text & "'")
        ElseIf RadioButton2.Checked Then
            Tblsearch1DataGridView.DataSource = Me.Dbsearch1DataSet.tblsearch1.Select("Turul= '" & TextBox1.Text & "'")
        ElseIf RadioButton3.Checked Then
            Tblsearch1DataGridView.DataSource = Me.Dbsearch1DataSet.tblsearch1.Select("Ezemshigch= '" & TextBox1.Text & "'")
        End If

    End Sub


Одоо access дээр үүсгэсэн датабайсруугаа мэдээлэл оруулдаг форм хиймээр байна санаа оноо байна уу ТА бүхэн туслаарай....... :wd: :wd: :wd:


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.08.13 1:28 am 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Location: http://defeu.blog.inet.mn/
Code:
cn = New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\emp.mdb;")
cn.Open()
str = "insert into table1 values(21,'NoName')"
cmd = New OleDbCommand(str, cn)
cmd.ExecuteNonQuery
cn.Close()


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.13.13 1:37 am 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
n3xus wrote:
Code:
cn = New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\emp.mdb;")
cn.Open()
str = "insert into table1 values(21,'NoName')"
cmd = New OleDbCommand(str, cn)
cmd.ExecuteNonQuery
cn.Close()


Баярлалаа. Учрыг нь олноо заавал
Энд бас нэг бяцхаан асуудал гараад кк. Би бегиннер болхоор учрыг нь олж чададгүй ээ.
3 radiobutton, 1 textbox, 1 button тай
Гурван radiobuttonaas аа аль нэгийг нь сонгоод textbox ндоо утга бичээд хайх учиртай юм. Хайлтанд бол асуудал алга
Одоо би msgbox л гаргаж ирэх гээд ..
Хэрвээ radiobutton checkleegui хайлт хийх гэх юм бол ("Та чеклэнэ үү бла бла бла") гсн юм үзүүлэх гээд тэгээд
Code:
 if radiobutton1.checked = False then
msgbox("бла бла бал")
Elseif Radiobutton2.Checked = False Then
msgbox("бла бла бал")
elseif Radiobutton3.Checked = False Then
msgbox("бла бла бла")
Endif

гээд иймэрхүү юм бичлээ болдгүйээ..яахав мсжбокс гарч ирж байна хөөрхий.. Гол нь Радиобаттон1 ийг чеклээд хайлт хийвэл радиобаттон 2 , эсвэл 3 ийн мсжбокс ажиллаад кк.. Миний бодлоор шууд If RadiobuttonS гээд олон тоон дээр өгч болдог бол аягүй амар санагдлаа.кк даанч тийм юм байдаггүй юм байна кк. Та бүхэн туслаарай...


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.13.13 11:01 am 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
Radio button-oo form oo show hiihdee ali negiig ni Default-aar checklesen l bolgochihgvi iu daa hehe.

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.13.13 5:26 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
Kk. Tiim bna shde. Tnks


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.17.13 9:03 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
Энэ доорхийг нэг хараад өгөөч...Засвар хийх button.. Тэгсэн TableAdapterManager contains no connection information Ингээд байх юм. :??: :??: :??:

Code:
Private Sub Button4_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button4.Click
        Me.Validate()
        Me.TblTestBindingSource.EndEdit()
        Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.DBTestDataSet)
        MsgBox("Хадгаллаа")
    End Sub


Attachment:
Untitled.png
Untitled.png [ 24.8 KiB | Viewed 5061 times ]


Энэ хэсэг дээр л заагаад байна.
Code:
Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.DBTestDataSet)


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.21.13 10:39 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
Надад нэг баримжаа өгөөч... Mysql дээрээ Нэг database үүсгээд дотор нь олон table ууд үүсгэчихлээ..Жишээ нь tblcomputer, tblNotebook, tblPrinter гэх мэт...Visual Basic даа болхоор яаж энэ бүгдийг эмх цэгцтэй харагдуулах вэ? жаахан гүүглдлээ. VS2010 дээр dataGridView гээд нэг юм байх шиг байна. Тэрэндээ яаж энэ бүгд table уудаа тус тусад нь дуудаж оруулах вэ? Та бүхэн туслаара.. Мэргэжлийн бус хүн болхоор жаахан буруу бичсэн байж магадгүй ойлгоорой...


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.24.13 11:42 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Location: http://defeu.blog.inet.mn/
igan wrote:
Надад нэг баримжаа өгөөч... Mysql дээрээ Нэг database үүсгээд дотор нь олон table ууд үүсгэчихлээ..Жишээ нь tblcomputer, tblNotebook, tblPrinter гэх мэт...Visual Basic даа болхоор яаж энэ бүгдийг эмх цэгцтэй харагдуулах вэ? жаахан гүүглдлээ. VS2010 дээр dataGridView гээд нэг юм байх шиг байна. Тэрэндээ яаж энэ бүгд table уудаа тус тусад нь дуудаж оруулах вэ? Та бүхэн туслаара.. Мэргэжлийн бус хүн болхоор жаахан буруу бичсэн байж магадгүй ойлгоорой...


Датабаазаасаа юм авч чадах байх. Дараа нь ашиглаж буй control ийнхоо Datasource гэдэг Property д нь хийж өгөөд л болоо. Control доо баганууд нэмээд Caption энэ тэрийг нь өгчихвөл илүү зүгээр.


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.25.13 10:37 am 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
http://www.youtube.com/watch?v=rYkoL3KY8OA


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.26.13 12:25 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
Аанхаа за баларсан шүү кк....

Visual studio гаас add хийхлээр үсгийн фонд нь танигдадгүйээ.. Mysql датабайс дээрээ шууд монголоор бичээд VS аасаа харахлаар зүгээр .Харин VS оосоо монголоор бичихлээр датабайсдээр танигдахгүй бас VS дээрээ ч танигдахгүй баахан асуултын тэмдэг харагдаад байдаг.Энийг яах вэ багш нараа? кк баярлаж явдаг шүү кк


Attachments:
fdsafsa.jpg
fdsafsa.jpg [ 208.04 KiB | Viewed 4433 times ]


Last edited by igan on Mar.14.13 4:21 pm, edited 1 time in total.
Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.26.13 12:33 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
INSERT INTO Base.dbo.MyTable(UserID,UserName)
SELECT @ID,N'Миний нэр'

Field-ийнхээ өмнө N үсэг тавьж өгдөг байх аа

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Mar.03.13 11:46 pm 
Offline
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.10.11 4:00 pm
Posts: 256
baz deeree turuluu nvarchar gej songoh heregtei

_________________
David de Gea


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Mar.03.13 11:48 pm 
Offline
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.10.11 4:00 pm
Posts: 256
bas asuult bna class generator win7 deer ajilladaggui yum uu ajilladag yum bval taviach

_________________
David de Gea


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Mar.07.13 8:40 am 
Offline
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.10.11 4:00 pm
Posts: 256
Antech.CodeGenerator.CSharp.exe enii serial bna uu

_________________
David de Gea


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Apr.11.13 7:30 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.17.08 11:20 am
Posts: 2023
Location: UB
C# дээр Invoke, Delegate - г сайхан монголоор тайлбарлаад өгөх хүн байна уу? Тэгэхгүй бол сайн ойлгодоггүй шүү.

_________________
10011110011010001100001100000110


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Apr.15.13 12:59 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
ochiroo13 wrote:
C# дээр Invoke, Delegate - г сайхан монголоор тайлбарлаад өгөх хүн байна уу? Тэгэхгүй бол сайн ойлгодоггүй шүү.


Delegate, Invoke чинь thread ашиглаж байх үед л хэрэгтэй байгаам. Програм чинь өөрөө нэг thread болоод ажиллана. Дээр нь байгаа control-ууд чинь тэр thread-ээ л хүлээдэг. Тэр үндсэн thread ажиллаж байх үед control-уудруу хандахын тулд delegate бичээд хандана даа хө. Наад зах нь олон шаттай үйлдэл хийж байх үед шат бүрийн дараах төлвийг panel дээр харуулах гэх мэт


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Apr.15.13 2:20 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.27.09 3:42 am
Posts: 1908
Location: Mongolia, UB
Delegate гэж функцийн заагч шүү дээ. Invoke гэдэг нь функцийн заагчаар функцийг дуудах үйлдэл

_________________
http://www.onlineplay.mn


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Apr.15.13 6:05 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
tamir_chuba wrote:
Delegate гэж функцийн заагч шүү дээ. Invoke гэдэг нь функцийн заагчаар функцийг дуудах үйлдэл


аан за би хэрэглээг нь л заасийн энэ тэр :xi:


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Apr.26.13 12:28 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.17.08 11:20 am
Posts: 2023
Location: UB
C# дээр Form нээлттэй эсэхийг яаж мэдэх вэ? Нээлттэй биш бол инстанс үүсгэх юм

_________________
10011110011010001100001100000110


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Apr.26.13 6:29 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.17.08 11:20 am
Posts: 2023
Location: UB
ochiroo13 wrote:
C# дээр Form нээлттэй эсэхийг яаж мэдэх вэ? Нээлттэй биш бол инстанс үүсгэх юм

Энэ асуудалыг болгочихлоо одоо тодорхой хугацааны давтамжтай 1 функцыг байн байн дуудах хэрэгтэй байна
function()
Энэ функцыг яаж дуудах вэ? Ямар ч байсан thread эхлүүлэх байх яг яаж гэдэг нь сайн бууж өгдөггүйээ туслаарай хүмүүсээ.

_________________
10011110011010001100001100000110


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Apr.26.13 6:56 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.27.09 3:42 am
Posts: 1908
Location: Mongolia, UB
Timer класс хэрэглэнэ. Timer обьектныхоо tick event дээр функцээ дуудаж өгөөд Interval дээр нь хугацаагаа зааж өгөөд Start гээд л ажиллуулна даа

_________________
http://www.onlineplay.mn


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Apr.27.13 12:09 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.17.08 11:20 am
Posts: 2023
Location: UB
Ердөөсөө тийм хугацааны турж дуудна гэсэн юм байхгүй. Windows app юмаа. Үндсэн формоосоо тухайн функцээ байн байн дуудаж байх юм би нэг иймэрхүү юм хийчээл сууж байна зөв болов уу?

Code:
       SubClass cSubClass = new SubClass ();
                Thread oThread = new Thread(new ThreadStart(cSubClass .ProcessChatMessage));
                oThread.Start();
                while (!oThread.IsAlive) ;


Дээрх кодыг үндсэн Main гэсэн формын классдаа бичиж өгч байгаа юм
ProcessChatMessage гэдэг нь миний байнга дуудах гээд байгаа функц маань

_________________
10011110011010001100001100000110


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Apr.29.13 7:28 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
зөв зөв, харин наанаа нөгөө цонхоо үүсч үү үгүй юу шалгаарай.


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: May.06.13 9:01 am 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.17.08 11:20 am
Posts: 2023
Location: UB
TabPage дээр X гэсэн тухайн TabPage - г гаргадаг button эсвэл icon яаж нэмэх вэ? Яг л Google Chrome шиг.

_________________
10011110011010001100001100000110


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 601 posts ]  Go to page Previous 120 21 22 23 24 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited