#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Oct.17.18 4:31 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 601 posts ]  Go to page Previous 119 20 21 22 23 24 Next
Author Message
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Dec.30.12 2:40 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
tuntem wrote:
залуусаа visual c# дээр ойлтын бодлого яаж бодвол дээр вэ?нэг цэгээс чулуу шидхэд буух цэг, хурд, муруй, эхлэх цэг, шидэлтийн хамгийн өндөр цэг гэх мэтийг ямар кодоор бичих бас порм дээрээ хэрэгслийн мөрнөөс юуг сонгож дизайныг нь хий вэ?

бодлогынхоо алгоритмыг тодорхойлж байгаад л нэг нэгээр нь бичих байхдаа.

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Dec.30.12 11:56 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5186
Физикийн сэдвээр эхлээд орчоод томъёогоо олоод ирдээ


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 7:20 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Зиа энэ хэсэгт нэг ийм зүйл өрнүүлмээр санагдлаа.
Би бээр нэг программын захиалга хувьдаа авсан юмаа.
Каблийн тв-үүд олон айлуудаар хүмүүсээ явуулж мөнгө хураалгадаг ч тэдний төлбөрийн хугацаа хэдээ дуусахыг мэддэхгүй олон сар хэтрүүлэх хийгээд түүнээс илүү зардал гардаг тухай надад хэллээ. Мөн зарим айл нь олон сараар төлбөр хийх нь ч байдаг даа. Энэ бүхнийг бүртгэх нэг жижиг тооцоолуур хийлгэх санал тавьсан.
Үүнийг би өнөөдөр л хүлээж авсан ба яг одоо хийж эхлэх гээд сууж байна. Шинэхэн болон шинээр программ бичиж сурж байгаа хүмүүст зориулаад эх кодыг би энд нийтлээд ажлын явцын талаар бас оруулж байхаар боллоо.
За ингээд Customer Requirement буюу хэрэглэгчийн тавьсан хүсэлт нь:
-Бүртэлийн систем (Энэ нь уг калбийн тв-г хэрэглэдэг айлуудын гэрийн хаяг,утас, нэр гэх мэт байна. Хэрэглэгчийн нэмэлт шаардлагаар өөрчлөгдөж болно.)
- Анхааруулгын систем (Энэ нь хугацаа нь дуусч байгаа айлуудыг мэдэгдэх, хугацаа нь дууссан айлуудын каблийг таслах дохио, эсвэл холбогдох утасны дугаар болон гэрийг хаягийг мэдээлэл)

Дээрхи хоёр шаардлагыг хангасан бол юу ч байсан яахав гэсэндээ.

Үүнээс гадна би программаа бичихийн тулд хэрэглэгчийн ажиллах компьютерийг судалсан ч Pentium 4, 512 mb RAM, 80gb HDD, Windows XP SP2 гэсэн юм байваа гэж. Тиймээс би хэрэглэгчид ажиллахад хурдан байхаар хийх нь тодорхой боллоо.


Үүн дээр тулгуурлан ашиглах IDE, Tools, Database - г дараах байдлаар сонголоо

IDE - Visual Studio 2010 C# Windows Form
Database - Microsoft Access.(эхлээд SQL 2005-г эсвэл mySQL, SQL lite ашиглах бодол байсан ч илүү хэрэгтэй юм шиг санагдлаа) мэдээж Access дээр хэрхэн хамгаалалт хийх болон хэр хурдтай ажиллах, stored procedure бичиж болох эсэхийг мэдэхгүй ч ямартай ч эхлүүлэхээр шийдлээ.
Tool - Надад DevExpress байна. Үүнийг бүтнээр нь ашиглавал маш их гацах учир ганц нэг DataGrid гэх мэт зүйлсийг ашиглах нь дээр санагдав.

За ингээд эхлье...


Visual Studio-г нээж шинээр прожект үүсгээд үүнийгээ CaTV_PaymentSystem гэж нэрлэлээ.


Attachments:
File comment: Эхний зураг
VSCaTV_1.jpg
VSCaTV_1.jpg [ 39.84 KiB | Viewed 19046 times ]

_________________
ХОРВОО
Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 7:31 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Нэгэн нь Form1 гэсэн цонх нь программ ачааллахад эхлэхэд ажиллахаар тохируулсан байгаа болохоор уг цонхыг login form болгохоор шийдлээ.
Үүний тулд Form1-н нэрийг "frmLogin" гэж нэрлээд text-г нь "Нэвтрэх цонх" болгоод хэмжээсүүд, болон бусад зүйлсийг тохируулах шаардлагатай боллоо. Бүх Form-уудыг frm гэж нэрлэснээр би frm-уудыг олоход төвөггүй болно :imhappy:
Анхлан суралцаж байгаа хүмүүст хэлэхэд уг объектоо идэвхижүүлээд F4 дээр дармагц Properties хэсэгт очих ба шаардлагатай зүйлсээ гарын дор байлгахын тулд би өмнөх зурагт заасан байдлаар IDE-гээ тохижуулсан болно.

За тэгээд хийсэн тохиргоонуудыг доор жагсаая.

(name) : frmLogin (формын нэр)
ControlBox : False (дээр байдаг доошоо хураах, томруулах, хаах гэсэн гурван нөхөр байдагдаа. Тэр гурвыг харагдахгүй болгов. )
FormBorderStyle : Fixed Single (Хүрээг энгийн дан хүрээтэй болгосон.)
Size : 440; 200; (Цонхны хэмжээ)
MinimumSize : 440; 200; Хамгийн бага байж болох хэмжээ
MaximumSize : 440; 200; Хамгийн том байж болох хэмжээ.
Дээрхи хэмжээсүүдийг ингэж өгснөөр уг цонхыг хэрэглэгч томруулж жижигрүүлж чадахгүй гэж ойлгож болно.
Text : Нэвтрэх цонх

PS : Мэдээж үүнээс сайн шийдлийг мэддэг хүмүүс зөвлөгөө өгч болно.


Attachments:
File comment: Нэвтрэх цонхны тохиргоо
VSCaTV_2.jpg
VSCaTV_2.jpg [ 36.92 KiB | Viewed 19366 times ]

_________________
ХОРВОО
Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 7:45 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
За үүний дараагаар frmLogin дээрээ шаардлагатай контролуудыг өрж эхлэнэ дээ. Ингэхийн тулд урлагийн мэдрэмж бас их хэрэгтэй. Бүх зүйлийг хэрэглэгчийн нүдээр хардаг юм шүү дээ. Toolbox гэсэн туслах цонхыг дууднаа.(ctrl+alt+x) гээд дармагц гараад ирэх болно. Тэндээс label чирж оруулаад тавьчих. хоёрыг шүү. Тэгээд хоёр textbox чирж оруулаад тавьчих, мөн хоёр button чирээд тавьчих. За тэгээд тэднийгээ нэврэх хэсэг шиг харагдуулахаар тавинадаа. Урд нь лого мөн товчлууруудын чинь урд лого байрлахаар бодолцож тавина. Мөн тэдгээрийг өөрт таалагдсан болон дараа дуудахад алдаагүй дуудахаар нэр бодож олоод өгөөрэй. Үнэндээ хүүхдэд нэр өгөхөөс хэцүү юм шиг санагддаг шүү хэхэ, заза тоглосон юм. Миний хувьд button-г btn, label-г lbl, textbox-г txt -т гээд товчлоод сурчихсан. Энэн нь ч амархан санагддаг. хоёр кноп нь нэг нь нэвтрэх нэг нь гарах гэсэн байна. textbox-ууд нь нэр, пассвордонд зориулсан болно. Мөн label-үүд нь "хэрэглэгчийн нэр:", "Нууц үг :" гэсэн текст-тэй байх юм. За нэмээд нэг залхуурах юм хэлэхэд ахин хэрэглэгдэхгүй label-үүдэд нэр өгдөггүйгээ нуугаад яахавдээ. хэхэ энэ удаад та нарын өмнө хийж байгаа болохоор санаа зовоод lblUserName, lblPassword гэсэн нэр өглөө. үүнээс хойш өгөхгүй ч байж мэднэ :imhappy:

txtUsername, txtPassword, btnLogIn,btnCancel гэж нэрлэсэн болно. шууд ойлгох байх.

Нэмж хэлэх зүйл байнаа гэж. Textbox-ууд дээрээ урд нь лого оруулна гэж бодоод текстийг нь баруун тийшээ шахсан байгааг хараарай. үүнийг (Properties дотроос) TextAlign = MiddleRight болгоно шүү. Мөн ImageAlign=MiddleLeft Болговол гоё. Нууц үг нь харагддаг байхаар муухай байгаа учираас Password Char = * болгож өгсөн. Хэрэглэгч нь нууц үгээ оруулангуут Од гараад байвал гоёшдээ хэхэ :haha:

AcceptButton : btnLogIn
CancelButton: btnCancel гээд заагаад өгчихвөл esc дээр дармагц btnCancel ажиллана. enter дарвал btnLogIn ажиллана гээд ойлгоорой. Цаад учрыг нь би мэдэхгүй :hoho:

PS : Санаа оноо нээлттэй.


Attachments:
File comment: Нэвтрэх цонхонд зарим зүйлсийг өрөв
VSCaTV_3.jpg
VSCaTV_3.jpg [ 41.96 KiB | Viewed 19365 times ]

_________________
ХОРВОО
Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 8:04 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Хэрэглэгчийг хэрхэн бүртгэх вэ гэдгийг шийдэх хэрэгтэй. Үүнийг Админ эрхтэй хэрэглэгч бий болгоод уг хэрэглэгч нь нэмдэг бол гоё тээ. Тэхээр байнаа ийм байна. Эхний удаад яахав нэг юмаар нэвтэрч л байя. Тэгээд баяжихаараа админ цонх хийгээд тэндээ хийе тэгэх үү гэсс. :hihi:

За тэрч яахав. Ажиллуулж үзэх хүн байвал f5 дээр дараад юм уу Мэню-нээс Debug-Start Debugging -г сонгоод ажиллуулж болно. Гэхдээ одоо ямар ч код бичээгүй болохоор ажиллахагүй. Тэхдээ гоёшдэ тэ хэхэ.
зураг хөргийг дараа нь оруулчихаж болох учираас үндсэн ажилруугаа орно. Одоо код бичих хэсэг. Нэг товчлуурыг дараад Properties цонхны дээх нь нэг аянганы зураг байгаа. Үүнийг event буюу үйлдлүүд гэж ойлгочих. Тэгээд гарах товчоо идэвхижүүлж байгаад тэр аянга дээрээ дар. тэнд Click гэж event байгаа. Энэ нь дарах гэсэн үйлдэл. За одоо ойлгож байгаа биздээ. Уг event-ны ард талын зайд хоёр дарж болно эсвэл уг btnCancel дээр Double-click хийх буюу хоёр даралт дарсан тохиолдолд шууд код хэсэгт уг btnCancel_Click гэсэн event-н код үүснэ. Энэ дотор чинь л өнөөх гайхалтай кодыг бичнэ дээ.

Дараах байдлаа эхний ээлжинд дараах байдлаар бичээдэх. Тэгээд F5 дараад кноп дээрээ дараад үз. Дахиж орж үзээд esc дээр дараад үз. Гайхалтай байгаа биз.

Code:
        private void btnCancel_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            this.Close();
        }




Attachments:
File comment: btnCancel_click event
VSCaTV_4.jpg
VSCaTV_4.jpg [ 32.5 KiB | Viewed 19363 times ]

_________________
ХОРВОО
Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 8:08 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Ажиллуулаад үзсэн чинь энд тэнд нэвтрэх цонх нь гараад хэцүү байгаа бол frmLogIn-ээ идэвхижүүлж байгаад properties хэсгээс StartPosition=CenterScreen Болгочих. Тэгвэл эхлэх болгондоо дэлгэцийн голд гарч ирэх болноо. Одоо Өгөгдлийн сангийн талаар хэдэн юм байна. Би өмнө нь MS Access дээр ажиллаж байгаа болохоор хэрхэн ажиллахаа мэдэхгүй байна. Тиймээс энэ талаар хэсэг судлаж байгаад хариу бичимз. :hi:

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 8:25 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Зиа хайж байгаад уг зүйлийг оллоо. OleDBConnection ашиглах юм байна. Зиа үүнийг хийе. Мэдээж үүнээс дээр санаа оноо байгаа хүмүүс хэлээрэй :lol:

Ингээд холболтоо тогтсон болохоо Microsoft Access-г нээгээд баазаа үүсгье. Яаж үүсгэхийг мэдэхгүй болохоор дараах байдлаар туршаад үзье.
MS Access-г нээгээд BlankDatabase дээр дараад FileName дээр нэрийг нь өгөөд Create дарах юм байна. нэрийг нь CaTV_PaymentSystem гээд программтайгаа адилхан нэртэйгээр өгчихлөө.

За тэгээд хүснэгтүүдээ үүсгээд, тэднийхээ зохион байгуулалтыг нэг хараад хийчихье.

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 8:52 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Access дээр хийгээд хэрэггүй ээ. Дараа нь наад файлийг чинь маллаж явах хэцүү.Бас нэгээс дээш хүн ажиллахад асуудал үүснэ.


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 9:23 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.

n3xus - Тэгээд юун дээр хийвэл дээр вэ? Ачаалал бага байхаар :think:

Зиа энэ Access 2007 чинь эвгүй цус байна. Ямартай ч нэг хүснэгт үүсгээд түүндээ Users гэж нэр өглөө. Зорилго нь хэрэглэгчдийн бүртгэл ба тэдний эрх, нууц үг, хэрэглэгчийн нэр, код зэргийг агуулсан ба анх бүргүүлсэн өдрийг ч бас нэмлээ. Нэмэхэд хэдэн асуудал гарсан үүнийг яаж шийдсэнээ тайлбарлъя. Эхлээд шууд table1 гэсэн юм гараад ирдийм байна. бас болоогүй өөрөө Primary Key бүхий ID-тэй тэр нь тэгээд тоог 1-с эхлээд жагсаадаг юм байх юм. Тэхээр нь би тэр чигээр нь байлгахыг хүсээгүй ба үүнийг устгаад өөрөө UserID гэсэн нэртэй багана нэммээд түүний PK болгомоор байсан тул устгав. Устгахдаа Home - View гэсэн нэг шугам харандааны зурагтай зүйл дээр дарахаар миний хүснэгтийг арай ойлгомжтой болгоод харуулав. Тэндээс би Pk-г нь ядах юмгүй авч хаяаад устгав. Аа нээрээ тэр зүйл дээр дармагц хүснэгтдээ нэр өг гэдэг юм билээ шүү. би Users гэж бичээд Ок дарсан. За тэгээд багануудаа нэмж өгсөндөө. Username дахин давтагдаж болохгүй байсан учир Unique болгох хэрэгтэй байсан ч харамсалтай нь болдоггүй юм шиг байсан. Тэгээд index гэсэн зүйлд нь Yes(No Duplicates) гэж сонгоод орхисон. Мөн UserID-г number ба эхлэх тоог нь нэг сая нэг буюу 1000001 гэж 7-н оронтойгоор орууллаа. Мөн бүртгүүлж орсон цаг хугацаа хэрэгтэй учир CreatedDate гэж оруулсан за тэгээд хэрхэн нээсэн бусад болон зарим зүйлсийг доор орууламз.

UserID - Number (FieldSize : LongInteger,Indexed : Yes(No Duplicates),Primary Key)
Username - Text (FieldSize : 50, Required:yes,AllowZeroLength : No, Indexed-Yes No Duplicates,Unicode Compression : Yes)
Password - Text (FieldSize : 50, Required:yes,AllowZeroLength : No, Indexed-No,Unicode Compression : Yes)
Description - Text (FieldSize : 255,Required : No, AllowZeroLength:Yes,Unicode Compression : Yes)
CreatedDate - Date/Time (Format:General Date,Required : No,Indexed : No,)
RoleType - Text (FieldSize : 1, Required : yes, AllowZeroLength : No)



Нэг асуудал байна. Энэ нь нөгөө устгадаг ID нь устгагдчихаад FieldName ч байхгүй нэг багана нэмэгдээд байна. Энийг нэг устгачихмаар байнаа. Мэддэг хүмүүс нь хэлээд өгөөрэй.


Attachments:
VSCaTV_5.jpg
VSCaTV_5.jpg [ 188.95 KiB | Viewed 19354 times ]

_________________
ХОРВОО
Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 9:24 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
n3xus wrote:
Access дээр хийгээд хэрэггүй ээ. Дараа нь наад файлийг чинь маллаж явах хэцүү.Бас нэгээс дээш хүн ажиллахад асуудал үүснэ.


SQLite байвал яаж байна. :-D эсвэл SQL Server Express LocalDB ч юм уу? ер нь бол local-р л ажиллана л даа бас SQL Server Compact Edition ийм юм ч байдаг юм байна. Энд бичижээ

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 9:41 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
MongoDB гэж байдаг юм байнашд :wahaha:

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 9:41 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Bex_Zex wrote:
n3xus wrote:
Access дээр хийгээд хэрэггүй ээ. Дараа нь наад файлийг чинь маллаж явах хэцүү.Бас нэгээс дээш хүн ажиллахад асуудал үүснэ.


SQLite байвал яаж байна. :-D эсвэл SQL Server Express LocalDB ч юм уу? ер нь бол local-р л ажиллана л даа бас SQL Server Compact Edition ийм юм ч байдаг юм байна. Энд бичижээ


Чамд захиалга өгсөн нөхөр чинь юмаа мэддэггүй нөхөр байна. Локал байж болохгүй. Нэг сервер гаргаж өг гээд загна. сервер гэхээр заавал тийм аймаар мундаг байх албагүй. Зүгээр л нэг актандаа гарцан ПС байсан ч болно, нэг их өгөгдөл хадгалахгүй гэвэл.


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 9:42 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
:embarassed: Тийм аймар юм байх хэрэггүй юм гэсээн. Компьютер нь будаа болоод мэдээллүүд нь алга болсон ч хамаагүй юм байлгүйдээ зайлуул. Нет-тэй бол орой болгон нетрүү баазаа хадгалдаг юм хийдэг юм уу яадаг юм.
За байз яадаг ч юм билээдээ.

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.06.13 10:01 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Зиа за маргааш уулзаж байгаад шийднээ. Одоо түр завсарлъя

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.09.13 8:18 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Би ер нь хүнд хэрэгтэй юм хийгээд байна уу? хэрэггүй юм хийгээд байна уу? :think: нэг ч хүн сонирхохгүй байхыг бодоход огт хэрэггүй юм хийгээд ч байгаам шиг.

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.09.13 9:07 pm 
Offline
Yзэсгэлэнт Гишvvн
Yзэсгэлэнт Гишvvн
User avatar

Joined: Jul.10.12 6:29 pm
Posts: 335
ер нь хэрэгтэйл юм байна. цааш нь зааза хальт л харлаа завтай болвол уншнаа

_________________
www.kinobox.co цахим кино театер


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.10.13 12:12 am 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Чиний эцсийн бүтээгдэхүүнийг чинь харахийг хүсч байгаа миний хувид.


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.16.13 3:23 am 
Offline
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.16.13 3:09 am
Posts: 4
Bex_Zex wrote:
Би ер нь хүнд хэрэгтэй юм хийгээд байна уу? хэрэггүй юм хийгээд байна уу? :think: нэг ч хүн сонирхохгүй байхыг бодоход огт хэрэггүй юм хийгээд ч байгаам шиг.



nadad lav sonirholtoi bn, ug ni etssiig ni harchuul bayrlahsan

_________________
Чадахгүй гэдэг бодлоо устга.


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Jan.16.13 10:01 am 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.19.08 2:16 pm
Posts: 2022
Location: Not found...
2 жилийн өмнө n3xnus, temkaaz 2-ийг зулгааж байж нэг иймэрхүү эхлэлтэй юм бичсэн хөөрхий минь ажиллаа л байна.
Энд access баазаа алдсан ч dencrypt хийхгүй л бол нууц үг пассаа алдхааргүй гэж бодож үсгүүдийг тэмдэгтүүдэд харгалзуулж байсын байна. Энэ ер нь зөв шийдэл байсан уу. Энэ 2 харвал ч бөөлжис нь хүрэх л болов уу хаха.
Code:
Imports System.Data
Imports System.Data.OleDb
Imports System.Windows.Forms
Imports System
Imports System.ComponentModel
Imports System.Text
Imports System.IO
Imports Microsoft.Win32
Public Class Loginfrm
    Public str As String = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & CurDir.ToString & "\Data\usertable.mdb;Jet OLEDB:Database Password=hhhhh"
    Public accesslevel As String
    Dim Conn As OleDbConnection = New OleDbConnection(str)
    Dim cmd As System.Data.OleDb.OleDbCommand
    Dim dr As OleDb.OleDbDataReader
    Dim encname As String = ""
    Dim encpass As String = ""
    Dim encryfted As String
    Dim c As Integer

    Private Sub selectQRY(ByVal cmdtxt As String, ByVal name As String, ByVal lbox As System.Object)
        lbox.items.clear()
        If Conn.State = ConnectionState.Open Then
            Conn.Close()
        End If
        Try
            Conn.Open()
            cmd = New OleDbCommand(cmdtxt, Conn)
            dr = cmd.ExecuteReader
            While dr.Read
                lbox.items.add(dr(name).ToString)
            End While
        Catch ex As Exception
            MsgBox(ex.Message)
        Finally
            dr.Close()
            Conn.Close()
        End Try
    End Sub
    Private Sub btn_NEXT(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles nextbtn.Click
        c = 0
        encname = ""
        encpass = ""
        Select Case typeadmin.Text.ToString
            Case "ЗТБХБЯам"
                Nuurfrm.level = "yam"
            Case "НМХГазар"
                Nuurfrm.level = "mx"
            Case "УМХГазар"
                Nuurfrm.level = "mx"
            Case "ШУТИС"
                Nuurfrm.level = "must"
            Case "ГХБГЗЗГазар"
                Nuurfrm.level = "agency"
            Case "admin"
                Nuurfrm.level = "хххххх"
            Case Else
                Nuurfrm.level = "*ss"
        End Select
        encryft(user.Text.ToString, pass.Text.ToString)
        If typeadmin.Text = "admin" Then
            If encname.ToString = "&65%wrqojjhg%wrLLK:LJ%wr" And encpass.ToString = "sd#G@$yutyut)^$Klaz<c@df%wrKla" Then
                MsgBox("Welcome my admin")
                Nuurfrm.Show()
                c += 1
                Me.Hide()
            Else
                MsgBox("Та нэвтрэх эрхгүй байна.")
                Exit Sub
            End If
        Else
            For i As Integer = 0 To userload.Items.Count - 1
                'MsgBox(encname & " vs " & userload.Items.Item(i).ToString)
                If encname.ToString = userload.Items.Item(i).ToString And encpass.ToString = passload.Items.Item(i).ToString Then
                    Nuurfrm.user = typeadmin.Text.ToString & "-н мэргэжилтэн " & nameload.Items.Item(i)
                    MsgBox(typeadmin.Text.ToString & "-н мэргэжилтэн " & nameload.Items.Item(i) & " мэдээллийн санд нэвтэрлээ")
                    c += 1
                    If typeadmin.Text.ToString = "ШУТИС" Then
                        mustmnfrm.Show()
                    Else
                        Nuurfrm.Show()
                    End If
                    Me.Hide()
                End If
            Next
        End If
            If c < 1 Then
                MsgBox("Та нэвтрэх эрхгүй байна.")
            End If
    End Sub
    Private Sub encryft(ByVal user As String, ByVal pass As String)
        For i As Integer = 0 To user.Length - 1
            Select Case user.Substring(i, 1).ToString
                Case "a"
                    encryfted = "1sd"
                Case "b"
                    encryfted = "5fg"
                Case "c"
                    encryfted = "df5"
                Case "d"
                    encryfted = "@df"
                Case "e"
                    encryfted = "%wr"
                Case "f"
                    encryfted = "sd#"
                Case "g"
                    encryfted = "jhg"
                Case "h"
                    encryfted = "yut"
                Case "i"
                    encryfted = "$%^"
                Case "j"
                    encryfted = "!@#"
                Case "k"
                    encryfted = "&65"
                Case "l"
                    encryfted = ")^$"
                Case "m"
                    encryfted = ":LJ"
                Case "n"
                    encryfted = "LLK"
                Case "o"
                    encryfted = "WTE"
                Case "p"
                    encryfted = "*&^"
                Case "q"
                    encryfted = "A$D"
                Case "r"
                    encryfted = "F#E"
                Case "s"
                    encryfted = "G@$"
                Case "t"
                    encryfted = "Kla"
                Case "u"
                    encryfted = "lgd"
                Case "w"
                    encryfted = "wmx"
                Case "x"
                    encryfted = "z<c"
                Case "y"
                    encryfted = "qoj"
                Case "z"
                    encryfted = "qwe"
                Case "0"
                    encryfted = "uyt"
                Case "1"
                    encryfted = "skl"
                Case "2"
                    encryfted = "odh"
                Case "3"
                    encryfted = "{}f"
                Case "4"
                    encryfted = "}{s"
                Case "5"
                    encryfted = "khj"
                Case "6"
                    encryfted = "hlj"
                Case "7"
                    encryfted = "kjl"
                Case "8"
                    encryfted = "fsg"
                Case "9"
                    encryfted = "nbn"
                Case Else
                    encryfted = "Z%$"
            End Select
            encname = encname & encryfted
        Next
        For i As Integer = 0 To pass.Length - 1
            Select Case pass.Substring(i, 1)
                Case "a"
                    encryfted = "sd#"
                Case "b"
                    encryfted = "!@#"
                Case "c"
                    encryfted = "df5"
                Case "d"
                    encryfted = "LLK"
                Case "e"
                    encryfted = "%wr"
                Case "f"
                    encryfted = "1sd"
                Case "g"
                    encryfted = "jhg"
                Case "h"
                    encryfted = "lgd"
                Case "i"
                    encryfted = "$%^"
                Case "j"
                    encryfted = "5fg"
                Case "k"
                    encryfted = "&65"
                Case "l"
                    encryfted = ")^$"
                Case "m"
                    encryfted = ":LJ"
                Case "n"
                    encryfted = "@df"
                Case "o"
                    encryfted = "WTE"
                Case "p"
                    encryfted = "*&^"
                Case "q"
                    encryfted = "A$D"
                Case "r"
                    encryfted = "F#E"
                Case "s"
                    encryfted = "G@$"
                Case "t"
                    encryfted = "Kla"
                Case "u"
                    encryfted = "yut"
                Case "w"
                    encryfted = "wmx"
                Case "x"
                    encryfted = "Z%$"
                Case "y"
                    encryfted = "qoj"
                Case "z"
                    encryfted = "qwe"
                Case "0"
                    encryfted = "uyt"
                Case "1"
                    encryfted = "skl"
                Case "2"
                    encryfted = "odh"
                Case "3"
                    encryfted = "{}f"
                Case "4"
                    encryfted = "}{s"
                Case "5"
                    encryfted = "khj"
                Case "6"
                    encryfted = "hlj"
                Case "7"
                    encryfted = "kjl"
                Case "8"
                    encryfted = "fsg"
                Case "9"
                    encryfted = "nbn"
                Case Else
                    encryfted = "z<c"
            End Select
            encpass = encpass & encryfted
        Next
    End Sub
 
    Private Sub Loginfrm_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        Dim data As String
        data = My.Computer.Registry.GetValue("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MONGEODATA", "Reg", Nothing)
        If data <> "successfully" Then
            MsgBox("Уучлаарай та программыг ашиглах эрхгүй байна", MsgBoxStyle.Critical, "Анхаар")
            Me.Close()
        End If
        typeadmin.Text = typeadmin.Items.Item(0)
        With Me
            .BackgroundImage = Nuurfrm.BackgroundImage
            .BackgroundImageLayout = ImageLayout.Stretch
            .Icon = Nuurfrm.Icon
            .Text = "MonGeoData v.1.0"
        End With
    End Sub
    Private Sub Select_Org(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles typeadmin.SelectedIndexChanged
        selectQRY("select password from userdata where typeadmin='" & typeadmin.Text.ToString & "'", "Password", passload)
        selectQRY("select username from userdata where typeadmin='" & typeadmin.Text.ToString & "'", "Username", userload)
        selectQRY("select name_sp from userdata where typeadmin='" & typeadmin.Text.ToString & "'", "Name_sp", nameload)
    End Sub
    Private Sub Loginfrm_unLoad(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.FormClosed
        Nuurfrm.Enabled = True
    End Sub
    Protected Overrides Sub Finalize()
        MyBase.Finalize()
    End Sub
End Class


Image

_________________
Идэвхгүй байгааг минь уучлагтун


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.04.13 12:08 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
сайн байцгаана уу? Залуусаа нэг тус болооч. Баар код таньж уншаад мэдээллийг нь гаргаж ирдэг, тэрийгээ Экселрүү хөрвүүлддэгч юмуу, бас Товчхондоо бол нэг тийм бүртгэлийн програм хийх гэсийн. Visual studio дээр хийх боломж хэр вэ?


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.04.13 8:34 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
igan wrote:
сайн байцгаана уу? Залуусаа нэг тус болооч. Баар код таньж уншаад мэдээллийг нь гаргаж ирдэг, тэрийгээ Экселрүү хөрвүүлддэгч юмуу, бас Товчхондоо бол нэг тийм бүртгэлийн програм хийх гэсийн. Visual studio дээр хийх боломж хэр вэ?


Бар код уншигч keyboard 2 яг адилхан. TextBox дээр Focus лаал кодоо уншуулхад код нь ороод ирнэ.

.Net ээс Экселрүү бичиж болно оо болно.

Энэ одоо миний ашиглаж байгаа функц. Excel 2007 гоос хойшоо Open XML ашигладаг болсон байгаа. Тэхээр чамд доорхи SDK хэрэг болно.
http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=5124

Code:
public static void ExpToXLSX(DataTable dataTable, bool isPrintHeader = false)
        {
            using (SaveFileDialog dialog = new SaveFileDialog { Filter = @"Excel|*.xlsx" })
            {
                if ((dialog.ShowDialog() != DialogResult.OK) || (dialog.FileName == "")) return;

                using (SpreadsheetDocument spreadSheet = SpreadsheetDocument.Create(dialog.FileName, SpreadsheetDocumentType.Workbook))
                {
                    Workbook workbook = new Workbook();
                    WorkbookPart workbookpart = spreadSheet.AddWorkbookPart();
                    WorksheetPart worksheetPart1 = workbookpart.AddNewPart<WorksheetPart>("rId1");

                    Sheets sheets = new Sheets();
                    Sheet sheet1 = new Sheet { Name = "Sheet1", SheetId = 1, Id = "rId1" };
                    sheets.Append(sheet1);

                    Worksheet worksheet = new Worksheet();
                    SheetData sheetData = new SheetData();

                    if (isPrintHeader)
                    {
                        Row rowHeader = new Row { RowIndex = UInt32.Parse("1") };
                        for (int c = 0; c < dataTable.Columns.Count; c++)
                        {
                            Cell cell = new Cell { CellReference = ((Char)('A' + (c))).ToString() + "1", DataType = CellValues.String };
                            CellValue cellValue = new CellValue();
                            cellValue.Text = dataTable.Columns[c].ColumnName;
                            cell.Append(cellValue);
                            rowHeader.Append(cell);
                        }
                        sheetData.Append(rowHeader);
                    }

                    for (int i = 0; i < dataTable.Rows.Count; i++)
                    {
                        Row row = new Row { RowIndex = UInt32.Parse((i + (isPrintHeader ? 2 : 1)).ToString()) };

                        for (int c = 0; c < dataTable.Columns.Count; c++)
                        {
                            Cell cell = new Cell { CellReference = ((Char)('A' + (c))).ToString() + i + (isPrintHeader ? 2 : 1), DataType = CellValues.String };
                            CellValue cellValue = new CellValue();
                            cellValue.Text = dataTable.Rows[i][c].ToString();
                            cell.Append(cellValue);
                            row.Append(cell);
                        }
                        sheetData.Append(row);
                    }

                    worksheet.Append(sheetData);
                    worksheetPart1.Worksheet = worksheet;

                    workbook.Append(sheets);
                    workbookpart.Workbook = workbook;
                    workbookpart.Workbook.Save();
                }
            }
        }


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.05.13 5:13 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
Bex_Zex та дээрхи зүйлээ үргэлжлүүлээч.. Их хэрэгтэй сонирхол татагдаад байна.


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.05.13 7:21 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
n3xus wrote:
igan wrote:
сайн байцгаана уу? Залуусаа нэг тус болооч. Баар код таньж уншаад мэдээллийг нь гаргаж ирдэг, тэрийгээ Экселрүү хөрвүүлддэгч юмуу, бас Товчхондоо бол нэг тийм бүртгэлийн програм хийх гэсийн. Visual studio дээр хийх боломж хэр вэ?


Бар код уншигч keyboard 2 яг адилхан. TextBox дээр Focus лаал кодоо уншуулхад код нь ороод ирнэ.

.Net ээс Экселрүү бичиж болно оо болно.

Энэ одоо миний ашиглаж байгаа функц. Excel 2007 гоос хойшоо Open XML ашигладаг болсон байгаа. Тэхээр чамд доорхи SDK хэрэг болно.
http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=5124

Code:
public static void ExpToXLSX(DataTable dataTable, bool isPrintHeader = false)
        {
            using (SaveFileDialog dialog = new SaveFileDialog { Filter = @"Excel|*.xlsx" })
            {
                if ((dialog.ShowDialog() != DialogResult.OK) || (dialog.FileName == "")) return;

                using (SpreadsheetDocument spreadSheet = SpreadsheetDocument.Create(dialog.FileName, SpreadsheetDocumentType.Workbook))
                {
                    Workbook workbook = new Workbook();
                    WorkbookPart workbookpart = spreadSheet.AddWorkbookPart();
                    WorksheetPart worksheetPart1 = workbookpart.AddNewPart<WorksheetPart>("rId1");

                    Sheets sheets = new Sheets();
                    Sheet sheet1 = new Sheet { Name = "Sheet1", SheetId = 1, Id = "rId1" };
                    sheets.Append(sheet1);

                    Worksheet worksheet = new Worksheet();
                    SheetData sheetData = new SheetData();

                    if (isPrintHeader)
                    {
                        Row rowHeader = new Row { RowIndex = UInt32.Parse("1") };
                        for (int c = 0; c < dataTable.Columns.Count; c++)
                        {
                            Cell cell = new Cell { CellReference = ((Char)('A' + (c))).ToString() + "1", DataType = CellValues.String };
                            CellValue cellValue = new CellValue();
                            cellValue.Text = dataTable.Columns[c].ColumnName;
                            cell.Append(cellValue);
                            rowHeader.Append(cell);
                        }
                        sheetData.Append(rowHeader);
                    }

                    for (int i = 0; i < dataTable.Rows.Count; i++)
                    {
                        Row row = new Row { RowIndex = UInt32.Parse((i + (isPrintHeader ? 2 : 1)).ToString()) };

                        for (int c = 0; c < dataTable.Columns.Count; c++)
                        {
                            Cell cell = new Cell { CellReference = ((Char)('A' + (c))).ToString() + i + (isPrintHeader ? 2 : 1), DataType = CellValues.String };
                            CellValue cellValue = new CellValue();
                            cellValue.Text = dataTable.Rows[i][c].ToString();
                            cell.Append(cellValue);
                            row.Append(cell);
                        }
                        sheetData.Append(row);
                    }

                    worksheet.Append(sheetData);
                    worksheetPart1.Worksheet = worksheet;

                    workbook.Append(sheets);
                    workbookpart.Workbook = workbook;
                    workbookpart.Workbook.Save();
                }
            }
        }


Баярлалаа танд :bigthumpup:


Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.07.13 1:07 am 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
Зиа анхлан суралцагч надад бяцхан зөвлөгөө өгөөч.. VB.Net search хийх санаа Db аасаа Харьяалал, Төрөл , Эзэмшигч гсн гурван төрлөөр сонгол хийгээд Textbox1 ээсээ хайлтаа хийгээд Хайлтын үр дүн гарч ирж байх ухаантай юм энд доор ямар алдаа гарчаад байна.F5 даад үзэхлээр доорхи зурган дээрх шиг алдаа гараад . Би нэг л юм дутуу хийсэн юм шиг...
Code:
Public Class Form1

    Private Sub TblhaiBindingNavigatorSaveItem_Click(sender As Object, e As EventArgs)
        Me.Validate()
        Me.TblhaiBindingSource.EndEdit()
        Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.TestDataSet)

    End Sub

    Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
        'TODO: This line of code loads data into the 'TestDataSet.Tblhai' table. You can move, or remove it, as needed.
        Me.TblhaiTableAdapter.Fill(Me.TestDataSet.Tblhai)

       
    End Sub

    Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click

        If RadioButton1.Checked Then
            TblhaiDataGridView.DataSource = Me.TestDataSet.Tblhai.Select("Харьяалал=" & TextBox1.Text)
        ElseIf RadioButton2.Checked Then
            TblhaiDataGridView.DataSource = Me.TestDataSet.Tblhai.Select("Төрөл=" & TextBox1.Text)
        ElseIf RadioButton3.Checked Then
            TblhaiDataGridView.DataSource = Me.TestDataSet.Tblhai.Select("Эзэмшигч like '" & TextBox1.Text & "'")

        End If
    End Sub
    Private Sub Button2_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button2.Click
        TblhaiDataGridView.DataSource = Me.TestDataSet.Tblhai
    End Sub
End Class


Last edited by igan on Feb.07.13 1:16 am, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject: Re: Visual c# .NET
PostPosted: Feb.07.13 1:13 am 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
[img]
Attachment:
Untitled1.png
[/img]


Attachments:
File comment: энэ зураг
Untitled1.png
Untitled1.png [ 42.12 KiB | Viewed 13106 times ]
Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 601 posts ]  Go to page Previous 119 20 21 22 23 24 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited