#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Jul.16.18 10:24 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 841 posts ]  Go to page Previous 129 30 31 32 33 Next
Author Message
 Post subject: Re: VB.Net and ASP.NET
PostPosted: Jan.01.13 5:05 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Location: http://defeu.blog.inet.mn/
Bex_Zex wrote:
зиа нэг сонин юм хийчихсэн шүү хэхэ... Ёстой махчилна гэдэг л боллоо. мэдээж буруу байх. Ямар ч нөхцөл шалгасангүй.
Code:
 
 protected void dgPosts_ItemCommand(object source, DataGridCommandEventArgs e)
        {
            getSource();
            viewPostID = (dgPosts.DataSource as DataTable).Rows[e.Item.ItemIndex]["PostID"].ToString();
            fillByPostID();
        }

Дээрхээс
Code:
(dgPosts.DataSource as DataTable).Rows[e.Item.ItemIndex]["PostID"].ToString();
гэдэг хэсэг нь ID-г нь авч байгаа гэж ойлгож болно. Үүгээрээ дахин баазаас дуудаж тухайн бичлэгийг, комментуудын хамтаар буцаадаг Stored Proc бичлээ. Их л болхи юм боллоо. Гэвч хүнд хийж өгч байгам чинь одоо яаая гэхэвдээ.
орж ирээд шүүмж бичээрэй хөө.


Би чиний юу хийх гэж байгаа талаар ямар ч ойлголтгүй бичиж байгаа гэдэгийг анхаараарай.

Магадгүй арай амархан арга нь post.aspx гэдэг хуудас нээгээд тэр хуудасруугаа GET ээр буюу QueryString ээр ID г нь дамжуулдагаар хийх нь дээр. post.aspx хуудасныхаа pageload дээр нь ID гэдэг параметр шалгаад л fillbypostid г нь шалгаад.

тэгээд дараа нь Grid ээ дүүргэхдээ <a href="post.aspx?ID=143">Дэлгэрэнгүй</a> гэх мэт HTML ийг хүснэгтэнд нь оруулаад өгчинө.

Заавал ингэх албагүй л дээ. Миний туршлага гэвэл нэг хуудсан дээр бүх зүйлийг хүчиндэж оруулснаар дараа нь вебийг шинэчлэхэд аягүй хэцүүм байна лээ. За тэгээд шинэ ажилтан ороод ирвэл тэгээд миний зуурсан жанкууны учирийг нь олно гэж байхгүй бөөн юм болно.


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.01.13 8:03 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
Зүгээрээ боломжийн арга байна. grid-ээ updatepanel дотор хийчих.


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.02.13 12:51 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
За ёстой махчлаад алаад хаячихлаадаа. :haha:
Хүчиндэж хийсээр байгаад нэг юм болгосон. n3xus-нхаас ч дор жонхуу болсон биз.
Гол нь яг домайн дээр байрлахаараа яаж ажилладаг нь л сонин байна. Хоёр DataGrid-н visible-р нь л ер нь наадчихлаадаа. :hihi:

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.02.13 12:54 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
Updatepanel, telerik бол radajaxpanel дотор хийчүүл амархан болчмоор юм шиг байхын

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.02.13 1:07 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Наадуулыг чинь ашиглаж байгаагүй юмөө. Хэрхэн ашигладаг талаар хичээл байвал оруулаач хөө, Тэрнээс гадна энэ DataGrid-н Paging гэдгийг яаж ажилладаг болгох вэ?

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.02.13 1:33 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
Яг аль хэсгийг нь хийж байгаан, single news, тэр нь доороо comment-тойг нь уу, эсвэл өөр мэдээний block маягийн юм юмуу

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.02.13 7:47 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Ерөнхийдөө аль алиныг нь хийсэн юм. Жагсаалт маягаар бүх нийтлэлүүд нь гарах ба бүгд өөр өөрсдийн дэлгэрэнгүй гэсэн товчтой байх юм. Мөн хэдий хэмжээний бичлэг байгаагаас шалтгаалан хуудсаар дугаарлаж харуулах санаатай. за тэгээд дэлгэрэнгүй гэдэг линкэн дээр дармагц тухайн бичлэг нь бүтнээрээ (ганцаараа) гарч ирэх ба доор нь комментууд нь байхаар хийсэн юм. Үнэнийг хэлэхэд маш болхи боллоо. Нэг оюутан дипломын ажил дээр динамик веб хийгээд өгөөч гэхээр нь asp.net-г бариад авсан хэрэг. Дизайн нтр дээр ч асуудал их байна. :frog:

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.02.13 9:01 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
Aan jagsaaltaa listview-r hiigeed URL ni <a href='/news.aspx?type=category?id="%NewsID%">%Title%</a>
News.aspx ni URL-aa shalgaad type=category bol category control, type=single bol single control-oo duudaad,
category control ni bas adil zarchmaar url ni type=single geh met.

Single news page-iin comment heseg ni bas comment control-oo duudaad comment control ni fill hiihdee news id-aa url-aasaa awaal,
ter huudaslalt ni harin listview-oor deer ni huudaslalt baidag sanagdjiin

ahah soninoos ter deer a href dotor ID-g hewlehiig bichih gesen sanaand ordoggvi dohuuleed haychlaa bur marttsan bshd asp-iig.

Medeenii jagsaalt garah listview-ee updatepanel dotor hiichwel huudas solihod page butneeree achaallahgvi listview chin l achaallana daa

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.03.13 12:13 am 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
за ойлгомжтой. Одоо өөрчлөөд хийх цаг даанч алга. Дараагийн асуудлыг л наад хэлснээр чинь хийж үзнээ.
Баярлалаа хөө. ASP.NET MVC дээр юм хийж үзсэн үү?

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.03.13 11:58 am 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
тэр нь яадаг юм?


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.03.13 3:10 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Location: http://defeu.blog.inet.mn/
TemkaaZ wrote:
тэр нь яадаг юм?


ASP.NET дотороо Asp.NET AJAX болон ASP.NET MVC гэж 2 янз байгаа.

Asp.NET MVC нь Open Source, HTML ээ бүрэн хянах боломжтой. Гэхдээ энэ нь арай их ажиллтай.


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.03.13 4:02 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
MVC = Model-View-Control
Business Logic(Rules) - UI, Оролт гаралтыг зохицуулах холбогч гэж ойлгож болно л доо. Энэ архитектур нь ер нь сүүлийн үед их "модонд гарч" байгаа. SOA-г ашиглах тохиолдолд MVC нь маш тохиромжтой болж ирж байгаа юм. Би нэг л сонин тайлбарлаад байх шиг байна. ямартай ч MVC гэдэг веб программчлалын нэг архитектур гээд ойлгочих.

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.03.13 8:25 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
soa гэж яадаг юм?


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Jan.06.13 6:35 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Service Oriented Architecture буюу Сервисд тулгуурласан программ хангамж гэж ойлгож болно. Веб сервисүүд хийгээд түүнийгээ компаниуд хоорондоо наймаалцдаг гэхүү дээ. Үүний MVC дээр бол Control хэсэг нь веб сервис дээр хийгдээд Model-рээ түүнийгээ View-тэйгээ холбож өгнө. Өөрөөр хэлбэл компаниуд программ бичихдээ View-г нь өөрсдөө хийчихээд Model-р дамжуулан Control-той холбогдох боломжтой болж байгаам. Тэгээд дэлхий дээр тогтмол байдага Санхүү, Хими, Физикийн томъёонуудыг бэлэн бодоод өгчихдөг Web Service-үүдийг хийгээд түүнийгээ dll ч юм уу java class болгоод зарж болно гэсэн үг. Ер нь яваандаа Cloud хэлбэрт шилжихэд Service-үүд маш чухал үүрэгтэй л дээ. Энэ бүхнийг маш ихээр судлан дээшлүүлж програмчлалын ирээдүй болгох ажлыг Oracle компани хийж байгаа болохоор бид ч гэсэн яваандаа аажмаар тийшээ шилжих нь ч бас нүдээ олсон шилжилт болох болвуу гэж бодож байна.

_________________
ХОРВОО


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Mar.02.13 12:48 am 
Offline
Ноёлогч Гишvvн
Ноёлогч Гишvvн

Joined: Mar.15.07 4:36 pm
Posts: 1013
энэ телерик нтр үнэгүй нь хэр олдоцтой байдын

_________________
no edit


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Mar.02.13 9:03 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
Bex_Zex wrote:
Service Oriented Architecture буюу Сервисд тулгуурласан программ хангамж гэж ойлгож болно. Веб сервисүүд хийгээд түүнийгээ компаниуд хоорондоо наймаалцдаг гэхүү дээ. Үүний MVC дээр бол Control хэсэг нь веб сервис дээр хийгдээд Model-рээ түүнийгээ View-тэйгээ холбож өгнө. Өөрөөр хэлбэл компаниуд программ бичихдээ View-г нь өөрсдөө хийчихээд Model-р дамжуулан Control-той холбогдох боломжтой болж байгаам. Тэгээд дэлхий дээр тогтмол байдага Санхүү, Хими, Физикийн томъёонуудыг бэлэн бодоод өгчихдөг Web Service-үүдийг хийгээд түүнийгээ dll ч юм уу java class болгоод зарж болно гэсэн үг. Ер нь яваандаа Cloud хэлбэрт шилжихэд Service-үүд маш чухал үүрэгтэй л дээ. Энэ бүхнийг маш ихээр судлан дээшлүүлж програмчлалын ирээдүй болгох ажлыг Oracle компани хийж байгаа болохоор бид ч гэсэн яваандаа аажмаар тийшээ шилжих нь ч бас нүдээ олсон шилжилт болох болвуу гэж бодож байна.



Өө хар багаасаа хийж ирсэн эд байна кк.


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Mar.04.13 1:25 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач
User avatar

Joined: Sep.12.06 3:08 pm
Posts: 4560
Location: http://defeu.blog.inet.mn/
OXGETR wrote:
энэ телерик нтр үнэгүй нь хэр олдоцтой байдын


Үнэгүй гэж юм байхгүй ш дээ. Харин хуули бусаар татах энэ тэр яриж байгаа бол warez-bb.org оос хайхаар хамгийн сүүлийх нь олдоол байдаг.


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Apr.24.13 8:55 pm 
Offline
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.10.11 4:00 pm
Posts: 256
асуулт байнааа input text-ийн утгыг яаж C# кодондо авах вэ

_________________
David de Gea


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Apr.25.13 11:24 am 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
TextBox1.Text


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Apr.27.13 12:25 pm 
Offline
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.10.11 4:00 pm
Posts: 256
бишээ андаа HTML Component хэсэгт байгаагаа, би autocomplete-ийн жишээ хийх гэж байгаанмаа тэгсэн чинь input text дээр болоод textbox дээр болохгүй байна input text-ээ runat = "server" гээд үзсэн чинь ажиллахгүй байна input text-ийнхаа утгын Page.Form.Request("Text1"); гээд авсан ч болдоггүйээ яаж авах вэ

Бас асуух юм байна өмнө хүмүүс зөндөө асуусан байхаа ВебСайт вс ВебАпп 2-ын гол ялгаа юундаа байнаа

_________________
David de Gea


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Apr.27.13 7:49 pm 
Offline
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.10.11 4:00 pm
Posts: 256
update panel дотор яаж upload хийхдээ
Code:
<body>
    <form id="form1" runat="server">
    <asp:ScriptManager ID="ScriptManager1" runat="server" />
        <div>
            <asp:FileUpload ID="FileUpload1" runat="server" />
            <asp:Button ID="SubmitButton" runat="server" Text="Submit File" OnClick=SubmitButton_Click />
            <asp:UpdatePanel ID="UpdatePanel1" runat="server" UpdateMode="always">
                <ContentTemplate>
                    <asp:Label ID="SubmitButtonLabel" runat="Server" />
                </ContentTemplate>
                <Triggers>
                    <asp:PostBackTrigger ControlID="SubmitButton" />
                </Triggers>
            </asp:UpdatePanel>
           
        </div>
    </form>
</body>

заавал ингэж хийх үү тэгэхээр бүх хуудсандаа updatepanel үүсгэх болчоод байнаа MasterPage дээрээ нэг үүсгэх бүх хуудсандаа үүсгэх ялгаатай юу

_________________
David de Gea


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Apr.29.13 7:25 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>

Joined: Oct.09.04 8:01 pm
Posts: 5185
autocomplete хийе гэвэл jquery ашигла.

http://jqueryui.com/autocomplete/


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Oct.01.13 7:57 am 
Offline
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.10.11 4:00 pm
Posts: 256
CSharp Generator bna uu Win8 deer ajilladag

_________________
David de Gea


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Feb.25.14 8:59 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jul.31.12 12:20 pm
Posts: 99
Bex_Zex wrote:
Service Oriented Architecture буюу Сервисд тулгуурласан программ хангамж гэж ойлгож болно. Веб сервисүүд хийгээд түүнийгээ компаниуд хоорондоо наймаалцдаг гэхүү дээ. Үүний MVC дээр бол Control хэсэг нь веб сервис дээр хийгдээд Model-рээ түүнийгээ View-тэйгээ холбож өгнө. Өөрөөр хэлбэл компаниуд программ бичихдээ View-г нь өөрсдөө хийчихээд Model-р дамжуулан Control-той холбогдох боломжтой болж байгаам. Тэгээд дэлхий дээр тогтмол байдага Санхүү, Хими, Физикийн томъёонуудыг бэлэн бодоод өгчихдөг Web Service-үүдийг хийгээд түүнийгээ dll ч юм уу java class болгоод зарж болно гэсэн үг. Ер нь яваандаа Cloud хэлбэрт шилжихэд Service-үүд маш чухал үүрэгтэй л дээ. Энэ бүхнийг маш ихээр судлан дээшлүүлж програмчлалын ирээдүй болгох ажлыг Oracle компани хийж байгаа болохоор бид ч гэсэн яваандаа аажмаар тийшээ шилжих нь ч бас нүдээ олсон шилжилт болох болвуу гэж бодож байна.


asp.net MVC нь asp.net web form-оос хурдан ажиллагаатай гэж ойлгож болох уу?


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Apr.08.14 12:01 pm 
Offline
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.10.11 4:00 pm
Posts: 256
за за ер нь олон юм хөөцөлдөж байхаар муу ASPХ-аараа дагнаядаа эцэстээ юу ч үгүй хоцрох нь хэхэ саяхнаас VS2013 суулгалаа үнэхээр гоё болжээ хэрэглэхэд асар гоё model ууд үүсгээд шууд базтай холбогдоод query бичих хэрэггүй класс үүсгэх хэрэггүй болсон байна MVC дээр тэгдэг юм шиг байна лээ гэхдээ MVC дээр page-үүд нь үүсдэг байсан бас сайн мэдэхгүймдаа

_________________
David de Gea


Top
   
 Post subject: Re: ASP.NET
PostPosted: Apr.26.14 10:44 am 
Offline
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
Мандах Нарны Туяа Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.10.11 4:00 pm
Posts: 256
asp.net дээр textbox дээр гараааа бичсэн 113331 гэсэн тоог яаж 113.331 гэж харагдуулсах гэхдээ хязгааргүй урт тоо бичнэ asp.net ajax MaskedEditExtender ашигласан чин тооныхаа уртын заавал зааж өгөх юм уу би эсвэл буруу ашиглаад байна уу

_________________
David de Gea


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 841 posts ]  Go to page Previous 129 30 31 32 33 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited