#AsuultSambar :

МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Nov.22.17 2:29 pm

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 434 posts ]  Go to page Previous 113 14 15 16 17 Next
Author Message
PostPosted: Mar.28.14 8:07 pm 
Offline
Өвөг Дээдсийн Сахиус Гишvvн
Өвөг Дээдсийн Сахиус Гишvvн
User avatar

Joined: Jun.24.09 9:22 pm
Posts: 742
Cisco RV042 Dual WAN VPN Router-ыг ашиглан 2 сүлжээ нэгтгэж үзсэн хүн байна уу,

_________________
Life is very nice, love it..


Top
   
PostPosted: Mar.28.14 8:23 pm 
Offline
Асуултын Архаг Мангас Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.15.06 6:10 pm
Posts: 3739
Location: cool as cucumber
2uulaa gadaad hayagtai bol ayguu amarhoon

_________________
remember sammy jankis


Top
   
PostPosted: Mar.29.14 5:40 pm 
Offline
Өвөг Дээдсийн Сахиус Гишvvн
Өвөг Дээдсийн Сахиус Гишvvн
User avatar

Joined: Jun.24.09 9:22 pm
Posts: 742
kaze wrote:
2uulaa gadaad hayagtai bol ayguu amarhoon

tiimyy, end ub bolon darxan 2-iig xolbochix geed l

_________________
Life is very nice, love it..


Top
   
PostPosted: Apr.15.14 5:19 pm 
Offline
Дархлагдсан Гишvvн
Дархлагдсан Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.12.08 12:04 pm
Posts: 1238
CISCO WAP4410N гээд нэг аксэс пойнт байна аа. байсгээл алга болчино гажигтана. тоотой хэдхэн тогтмол хэрэгэлэгчтэй л байгаад байгаа юм. RV042 оос аваад залгачихсан байгаа. рүүтрээс лангаар авсан ком зүв зүгээр. хажууд нь 35ын TP link залгачихсан 3 4 хэрэглэгч хэрэглэж байгаа тэр нь бас зүв зүгээр. энийг нэг аятайхан тогтвортой ажиллуулчих тохиргоо энэ тэр байдаг юм болвуу яах ёстой юм бол. фитнэссд нэгийг тавьсан тэр нь бол бүр үлгэр 10 хүн 5 5 аараа ээлжил ороод ч байгаам уу хаашаа юм. би бол дефаултаар нь вайрлэсс код л өгсөн байгаа.

_________________
СайнХужааБолҮхсэнХужаа


Top
   
PostPosted: Apr.19.14 4:40 pm 
Offline
Хvнд Гишvvн
Хvнд Гишvvн
User avatar

Joined: Jun.09.09 3:50 pm
Posts: 153
Location: 76H l*l*R
VPN real iptai bol bas domain name bol usgej bolod bhshig bgan.bas jishe ni ub darhan 2hot bla gehed neg isp bol isp geer tunnel uusguulj bolj bhshig bgan.


Top
   
PostPosted: Jun.08.14 10:18 pm 
Offline
Шинэков Гишvvн
Шинэков Гишvvн

Joined: Apr.07.14 7:03 pm
Posts: 2
Сайн байна уу би Байгууллагын дотоод сүлжээ болон микомын интернет 2 -ийг нэгтгэж хүлээж аваад 50 ком руу аль аль нь руу хандах боломжтойгоор тараах гэсэн юм туслаач


Top
   
PostPosted: Jun.26.14 10:41 am 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.26.10 4:03 pm
Posts: 2028
Location: mongolia
tse7mc wrote:
Сайн байна уу би Байгууллагын дотоод сүлжээ болон микомын интернет 2 -ийг нэгтгэж хүлээж аваад 50 ком руу аль аль нь руу хандах боломжтойгоор тараах гэсэн юм туслаач

asuudalgui yum bish uu switcheerl taraa

_________________
XolbooS


Top
   
PostPosted: Jun.26.14 10:49 am 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Mar.06.09 11:45 am
Posts: 13616
Location: God did not create man, man created god.
1 router, 2 свитч. Доне.

_________________
Science, bitсh!


Top
   
PostPosted: Jul.17.14 3:36 pm 
Offline
Эртний Эрдэнэ Гишvvн
Эртний Эрдэнэ Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.24.11 2:30 pm
Posts: 603
Сайн байцгаана уу? ийм асуудал байнаа. манай ажлын өрөөнд 8 пс тэй хананаасаа нэг нэг лангийн оролт авч пс ндээ нэтээ залгадаг. тэгсэн дээрээс хойш гэнэт л ганцхан миний лангийн нет нь муу болчихсон. хананаасаа гарч байгаа тэр ланг өөр пс нд хийхэд бас нет нь маш удаан болж байна лээ. лангийн утас сольж үзсэн каблендаа биш байна лээ. тэгээд миний хажуу талын хананаас лангийн утсаа татдаг нөхөр л ажил дээрэ ирээд пс ээ асаах болгонд миний нет бүр тэг болчих юм. тэрний пс унтраастай үед бол зүгээр. бусад пс асаалттай байхад зүгээр. тэр л нэг пс асангуут л upload нтр бараг 1 кб юм уу хаашаа юм.
нээрээ бас дотоод сүлжээ нь удаан болсон. принтерээ нэтворкоор бүх пс ээс команд өгдөг болгож холбосон. тэгсэн бусад нь згээр мөртлөө минийхээс л принтер луу команд өгөхөөр бараг 20 минутын дараа хэвлэх юм. пс ээ форматлаж үзсэн нэмэргүй.


Top
   
PostPosted: Jul.18.14 11:57 am 
Offline
Asuult Precious Member
User avatar

Joined: Jul.30.03 9:17 pm
Posts: 10287
amaraa86 wrote:
Сайн байцгаана уу? ийм асуудал байнаа. манай ажлын өрөөнд 8 пс тэй хананаасаа нэг нэг лангийн оролт авч пс ндээ нэтээ залгадаг. тэгсэн дээрээс хойш гэнэт л ганцхан миний лангийн нет нь муу болчихсон. хананаасаа гарч байгаа тэр ланг өөр пс нд хийхэд бас нет нь маш удаан болж байна лээ. лангийн утас сольж үзсэн каблендаа биш байна лээ. тэгээд миний хажуу талын хананаас лангийн утсаа татдаг нөхөр л ажил дээрэ ирээд пс ээ асаах болгонд миний нет бүр тэг болчих юм. тэрний пс унтраастай үед бол зүгээр. бусад пс асаалттай байхад зүгээр. тэр л нэг пс асангуут л upload нтр бараг 1 кб юм уу хаашаа юм.
нээрээ бас дотоод сүлжээ нь удаан болсон. принтерээ нэтворкоор бүх пс ээс команд өгдөг болгож холбосон. тэгсэн бусад нь згээр мөртлөө минийхээс л принтер луу команд өгөхөөр бараг 20 минутын дараа хэвлэх юм. пс ээ форматлаж үзсэн нэмэргүй.

нэг жижигхэн свич аваад сүлжээ хэвийн хүнийхээс салаалж аваад болчих юм бишүү? эсвэл кропоо ухаж үз, кабелиа хананаас цааш нь ухаж хөө


Top
   
PostPosted: Jul.18.14 12:00 pm 
Offline
Asuult Precious Member
User avatar

Joined: Jul.30.03 9:17 pm
Posts: 10287
wireless router-н админ пасс олох арга бна уу?


Top
   
PostPosted: Jul.18.14 1:12 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Mar.06.09 11:45 am
Posts: 13616
Location: God did not create man, man created god.
amaraa86 wrote:
Сайн байцгаана уу? ийм асуудал байнаа. манай ажлын өрөөнд 8 пс тэй хананаасаа нэг нэг лангийн оролт авч пс ндээ нэтээ залгадаг. тэгсэн дээрээс хойш гэнэт л ганцхан миний лангийн нет нь муу болчихсон. хананаасаа гарч байгаа тэр ланг өөр пс нд хийхэд бас нет нь маш удаан болж байна лээ. лангийн утас сольж үзсэн каблендаа биш байна лээ. тэгээд миний хажуу талын хананаас лангийн утсаа татдаг нөхөр л ажил дээрэ ирээд пс ээ асаах болгонд миний нет бүр тэг болчих юм. тэрний пс унтраастай үед бол зүгээр. бусад пс асаалттай байхад зүгээр. тэр л нэг пс асангуут л upload нтр бараг 1 кб юм уу хаашаа юм.
нээрээ бас дотоод сүлжээ нь удаан болсон. принтерээ нэтворкоор бүх пс ээс команд өгдөг болгож холбосон. тэгсэн бусад нь згээр мөртлөө минийхээс л принтер луу команд өгөхөөр бараг 20 минутын дараа хэвлэх юм. пс ээ форматлаж үзсэн нэмэргүй.

Хананаасаа нэг нэг лангийн оролт авдаг гэдэг чинь юу гэсэн үг вэ? Хананд чинь 8 жак байдаг юм уу? :??:
Тэр 8 оролтын чинь үзүүрт юу байна? Рүүтэр? Рүүтэр бол порт менежмент, бандвитд менежментүүдийг нь шалгаж үзмээр юм байна. Свитч бол сольчихгүй юу. Нөгөө нэг пс-гээ бас форматал форматал.

_________________
Science, bitсh!


Top
   
PostPosted: Jul.24.14 12:46 pm 
Offline
Шинэков Гишvvн
Шинэков Гишvvн

Joined: Jul.24.14 12:28 pm
Posts: 1
Mikrotik routerboard-ийн талаар ганц зүйл асуух гэсэн юм. Мэддэг хүн байсал туслана уу.

RB-н ether3 портыг failover функцээр ажиллуулах. Ether3 нь байнга ISP1-р гарч байх гэвч ISP1 унасан үед ISP2-г ашиглах.
Ether4 нь байнга ISP2-г ашиглаж байх ISP2 унасан үед ч гэсэн.

Манай байгууллагын сүлжээ


Attachments:
network.jpg
network.jpg [ 103.37 KiB | Viewed 2018 times ]
Top
   
PostPosted: Sep.08.14 12:30 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Mar.06.09 11:45 am
Posts: 13616
Location: God did not create man, man created god.
RV082 дээр 30 орчим access rule бичлээ л дээ. Монголын хэдэн мэдээний сайт, ютүб, фб зэргийг IP-аар нь ажлын цагуудаар блок хийсэн юм. Тэгсэн фб дурак тоохгүй ажиллаад байх юм, шалгаад үзсэн http://www.facebook.com гэхээр нэг өөр хаяг, facebook.com гэхээр бас нэг өөр хаяг руу ордог бололтой, 2ланг нь хаасан боловч ялгаагүй ажиллаад байх юм. Энэ ямар учиртайн бол? RV082-н access rule ер нь жаахан асуудалтай юм бол уу гээд фирмвэйр-г нь хамгийн сүүлд гарсан луу нь шилжүүлж үзлээ, нэмэр алга. :??:
Website blocking by keyword гэж байгаад facebook.com-г хаачихаар http://www.facebook.com нь хаагдаад, https://www.facebook.com гэж бичихээр ажиллаад байх жишээтэй, энэ болж байсан ч гэсэн тодорхой IP range оруулж болохгүй учраас бүх хүнийх хаагдчихаад байна. Ганц арга нь access rule л болох гээд байдаг, яах вэ?

_________________
Science, bitсh!


Top
   
PostPosted: Sep.08.14 1:53 pm 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Sep.15.06 10:39 pm
Posts: 12079
Location: Хар гэртээ хаан, бор гэртээ богд нь болоод налайж байна
Domain controller тавих
Дажгүй сайн галт хана тавих
Kaspersky Security Center ашиглах гэх мэтээр хослуулж байж л нэлээн уян хатан хааж нээж хязгаарлах боломж гарч ирэх байх даа. Дан ганц rule, firewall ашиглаад ажлын садаа. Яаж ийгээд орох л болно

_________________
six feet from the edge


Top
   
PostPosted: Sep.08.14 3:46 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Mar.06.09 11:45 am
Posts: 13616
Location: God did not create man, man created god.
Галт ханын үнийг дийлкүэ. Домэйн Контроллер тавих гээд л байна, тэр болтол рүүтэр дээрээ аргалж байх санаатай л.

_________________
Science, bitсh!


Top
   
PostPosted: Sep.09.14 12:00 pm 
Offline
¤ Expert
User avatar

Joined: Oct.17.03 10:29 pm
Posts: 6693
Location: Planet Earth
D-LINK DES-3028 managed Switch deer yum hiij baisan hun bnu. Default-aarai VPN haagaad baih yum. Engiin switch tavihaar zgr baidag. Baahan oroldood baisan Odoo orj bolohoo bailaa yaj reset hiihuu? :frog:


Top
   
PostPosted: Sep.09.14 12:46 pm 
Offline
Халих Хvслийн Жигvvр Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.03.05 4:24 pm
Posts: 1880
Location: Choniin suregtei hamt...
davaa.p wrote:
Mikrotik routerboard-ийн талаар ганц зүйл асуух гэсэн юм. Мэддэг хүн байсал туслана уу.

RB-н ether3 портыг failover функцээр ажиллуулах. Ether3 нь байнга ISP1-р гарч байх гэвч ISP1 унасан үед ISP2-г ашиглах.
Ether4 нь байнга ISP2-г ашиглаж байх ISP2 унасан үед ч гэсэн.

Манай байгууллагын сүлжээ


Firewall baidaggui uym uu?
Bgp ashigla.


Top
   
PostPosted: Sep.11.14 5:09 pm 
Offline
Шинэков Гишvvн
Шинэков Гишvvн

Joined: Sep.11.14 4:40 pm
Posts: 1
САЙН БАЙЦГААН УУ. ЭКСПЭРТҮҮДЭЭ

НЭГ ЧУХАЛ ЮМ АСУУХ ГЭСЭН ЮМ ТУС БОЛООЧ.

БИ НЭГ 100 - 120 ПС НЭЭХ ГЭЭД БАЙГААМЛДАА. ТЭГСЭН НЭГ ХҮНЭЭС СОНСОХНЭЭ КОМПЮЬТЕРИЙН ХАРДЫГ ШЭЭРЛДЭГ БОЛЦОН ГЭЭД БАЙХ ЮМ.
ПС ҮҮД НЬ БАРАГ ХАРД АШИГЛАДАГГҮЙ ҮЙЛДЛИЙН СИСТЭМ БОЛОН ДАТА ГАА ЦААД СЭРВЭР ДЭЭРЭЭСЭЭ АШИГЛАДАГ ГЭСЭН ЮМ ЯРИСАН.
БИ БУРУУ СОНССОН УУ ЯАСАН ГАЙХААД БАЙГААМ ЭНЭ ТУХАЙ МЭДДЭГ ЧАДДАГ ХҮН БАЙВАЛ ЗӨВЛӨГӨӨ ӨГӨӨЧ.
ХЭРВЭЭ ҮНЭН БОЛ ПС БОЛГОНД ХАРД АВАХГҮЙ БОЛ ОВОО ХЭДЭН ЦААС ХЭМНЭХ ГЭЭД БАЙГААМЛДАА :-)


Top
   
PostPosted: Sep.19.14 6:24 pm 
Offline
Өвөг Дээдсийн Сахиус Гишvvн
Өвөг Дээдсийн Сахиус Гишvvн
User avatar

Joined: May.20.12 12:52 am
Posts: 713
wifi hackdaad bgaag yaj medeh uu ymar hmagaalalt bdag yum be, suljee unagaad bh yuma.

_________________
everything


Top
   
PostPosted: Sep.19.14 9:48 pm 
Offline
Асуултын Архаг Мангас Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.15.06 6:10 pm
Posts: 3739
Location: cool as cucumber
dhcp client list ee haraad wireless mac filter hiihku yu doo

_________________
remember sammy jankis


Top
   
PostPosted: Sep.20.14 10:39 am 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Mar.06.09 11:45 am
Posts: 13616
Location: God did not create man, man created god.
RV042 зарна шүү.

_________________
Science, bitсh!


Top
   
PostPosted: Sep.20.14 12:54 pm 
Offline
Асуултын Архаг Мангас Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.15.06 6:10 pm
Posts: 3739
Location: cool as cucumber
baiguullagiin horongo shamshigduulaad bgarai haha

_________________
remember sammy jankis


Top
   
PostPosted: Sep.20.14 12:58 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Mar.06.09 11:45 am
Posts: 13616
Location: God did not create man, man created god.
Манай байгууллагынх бишээ, өөр байгууллага хаяад явчиж кк
PS: Хуучин.

_________________
Science, bitсh!


Top
   
PostPosted: Sep.29.14 3:56 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: May.15.09 8:08 pm
Posts: 1994
Сайн байна уу
Би байгууллага дээрээ Dell PowerVault TL2000 Tape drive тавих гэсэн юмаа
Тавьж байсан туршлагатай хүн байна уу? Зөвлөгөө өгөөч?
Server ээсээ хол байрлуулах гээд LAN гаар явуулах гэсэн юмаа?

_________________
930|x58|6GB|GTX580|3.16TB|GX750w


Top
   
PostPosted: Sep.29.14 5:57 pm 
Offline
FAN OF WADE
User avatar

Joined: May.26.10 7:30 pm
Posts: 4769
Location: www.maf.mn
CrossBonez wrote:
RV042 зарна шүү.

shine xuuchin une

_________________
E5400/G41/4G/GTX440/250G :))


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 434 posts ]  Go to page Previous 113 14 15 16 17 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited