#AsuultSambar :

Шинэ жилийн баярын мэнд хүргэе!
It is currently Feb.22.17 12:55 pm

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 239 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 10 Next
Author Message
PostPosted: May.16.13 4:28 pm 
Offline
Халих Хvслийн Жигvvр Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.03.05 4:24 pm
Posts: 1880
Location: Choniin suregtei hamt...
Atos wrote:
Nadad neg asuudal garaad bnaa. Planet-iin router -r 20 PC-d internet salaalsiin. buh PC ni haashaa ch ping tasaldahgui bgaa mortloo yahoo messenger ni hedhen /4-8/PC-d ni orchood busad deer ni orohgui bn. Ene yuniih ve ?? ISP-s ni ingeh bolomjtoi yu?? /Mobinet heregledeg/


isp deer baihgui ee. tuhain computeruuded l virus baigaa biz. Suljeegeer chini taraad neg negeeree orohoo boliod suuldee bur ali n ch orohoo bolino doo gej.


Top
   
PostPosted: May.25.13 9:39 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Ахлах Манаач
User avatar

Joined: Aug.28.10 2:45 pm
Posts: 4240
Location: Чимээгүй толгод
Нэг ийм асуудал тулгараад байнаа. Юу гэхээр манай ажил Мобинет-ийн интернет тавиулсын тэгээд зарим сайтууд орохгүй байгаан. Яахоо, Гөгө, Невс гээд л тэгээд Моби руу утасдаад асуухаар манайх хязгаарлалт хийж сайтууд блоклоогүй ээ төв рүүгээ ярь гэхийн. Тэгээд төв рүүгээ ярихаар манайхаас бас хаасан юм байхгүй гээд хоёр талд адилхан юм яриад учир нь олдохгүй байна. Манай дээр тавьсан Рөүтер дээр блок хийсэн байж болох уу ер нь ийм асуудлыг хаанаа юу нь болохгүй байна гэдгийг шалгах арга чарга байна уу???

Аан бас Ютүб, Фэйсбүүк этэр ороод байгаа хэрнээ ганц ордог форум Асуултсамбар-ыг маань блоклоод хаячихдаг тоогүй ч юмаа даа.
Асуултсамбар луу орохоор уншаад л байна орохгүй. Зүүн доод буланд jcodeqeury ч билүү тийм юм гараад л дахин дахин connect хийгээд байна...

_________________
Thank you Sir Alex Ferguson.


Top
   
PostPosted: May.27.13 10:59 am 
Offline
Халих Хvслийн Жигvvр Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.03.05 4:24 pm
Posts: 1880
Location: Choniin suregtei hamt...
isp ees hamaarahgui orohgui biaj bolno. CHini ashiglag baigaa public hayag umnu n virus ed nar taraagaad end tend IPS/IDS uud deer blockluulaa biz.
ISP ruugaa yariad public hayagiig maania solij uguuch gej huselt tavij bolohiin esvel Tor ch uym uu proxy ashiglaj bolno.


Top
   
PostPosted: Jun.21.13 4:02 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Ахлах Манаач
User avatar

Joined: Aug.28.10 2:45 pm
Posts: 4240
Location: Чимээгүй толгод
Баярлалаа. Энийгээ шийдэх гэж ядаж байтал дахиад асуудал гараад ирлээ...
Сүлжээний Home Network, Public Network, Network гээд 3-н янзын сонголтууд байдаг шдээ тэрний Network-ийг сонгосын тэгсэн дотоод сүлжээнд байгаа комууд бүгд гарч ирээд байсан саяханаас бүгд бөөнөөрөө таг болчихлоо. Нэг ч ком дээр өөрөөс нь өөр комууд гарч ирэхээ байцан. Бүх комууд Документ-ээ шэйр хийсэн дээрээс нь бүгдээрээ Workgroup-ээр байгаа. Run-аар ороод IP Address-ийг нь хийхлээр болж байгаам мөртлөө My Network Place дотор гарч ирэхгүйм ямар учир байнаа...

_________________
Thank you Sir Alex Ferguson.


Top
   
PostPosted: Jun.21.13 4:13 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Mar.06.09 11:45 am
Posts: 13616
Location: God did not create man, man created god.
Камиказе мсжр-тээ ороод ир, мань заагаад өгье.

_________________
Science, bitсh!


Top
   
PostPosted: Jun.23.13 5:30 pm 
Offline
Сvнгэнэх Сумны Шуугинах Исгэрээн
Сvнгэнэх Сумны Шуугинах Исгэрээн

Joined: May.10.13 10:45 am
Posts: 56
Hi all
Manai salbarin 202 toi iptai iinuug tuvuusuu dotood suljeend 192-toi ip bolgoj bolohu yaj bolgoh ve
tuvuusuu shileer zarim gazrt ni oiroltsooh shileer avch bgaa
PLZ


Top
   
PostPosted: Jun.24.13 12:00 am 
Offline
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
User avatar

Joined: Jun.12.10 4:58 pm
Posts: 190
Location: Бие минь энд ч Бодол минь чиний дэргэд
Надад твиттертэй холбоотой асуудал тулгараад байна. Нэг ком дээр эхлээд ХР-тэй байхад твиттер асуудалгүй ордог байсан юм.Тэгээд 7 суулгасны дараа орохоо больчлоо ping ч явахгүй байна. Яг тэр лан дээр нь өөр ком залгахаар зүгээр орж байгаа. Бас 1 свичнээс авч байгаа ХР-тэй ком бас твиттер орохоо болиод удаж байна гэсэн. Бусад комууд зүгээр байгаа. Энэ юуны асуудал байж болох вэ?


Top
   
PostPosted: Jun.24.13 1:31 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Ахлах Манаач
User avatar

Joined: Aug.28.10 2:45 pm
Posts: 4240
Location: Чимээгүй толгод
@СБ андаа минийх болоод зарим нэг комууд болчихлоо харин гадуур кабелаар явсан нэг өрөөнд сууж байгаа нөхдүүдийх таг алга болчихлоо.
RUN-аар ороод Domain, IP хаягыг нь хийхээр орж ирж байна тэгсэн мөртлөө network sharing center дотор байхгүй. Тухайн комууд болохоор Вирусны хамгаалалт байхгүй Firewall нь бүгдээрээ хаалттай /off/ болцон байгаа. Нэг завандаа үзээдхээч хөө...

_________________
Thank you Sir Alex Ferguson.


Top
   
PostPosted: Jun.24.13 2:32 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Mar.06.09 11:45 am
Posts: 13616
Location: God did not create man, man created god.
IP-р нь орсоны дараа Network дотор автоматаар орж ирэх ёстой ш д, чи компьютерынх нь нэрийг ашигла. \\kamikaze88 гэх мэт...

_________________
Science, bitсh!


Top
   
PostPosted: Jun.24.13 3:40 pm 
Offline
Ариун Гэгээний Бэлгэдэл Гишvvн
Ариун Гэгээний Бэлгэдэл Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.09.05 11:12 pm
Posts: 1542
Location: MGL, UB
Windows server 2008 R2 дээр Domain Controller-д яаж өөр subnet-н хэрэглэгч нэмэхүү?

_________________
always smile :) :) :)


Top
   
PostPosted: Jul.04.13 9:42 am 
Offline
Сvнгэнэх Сумны Шуугинах Исгэрээн
Сvнгэнэх Сумны Шуугинах Исгэрээн

Joined: May.10.13 10:45 am
Posts: 56
sMiL(: wrote:
Windows server 2008 R2 дээр Domain Controller-д яаж өөр subnet-н хэрэглэгч нэмэхүү?

Active Directory Site and Service дээр л subnet нэмж байсан


Top
   
PostPosted: Jul.04.13 3:37 pm 
Offline
Ариун Гэгээний Бэлгэдэл Гишvvн
Ариун Гэгээний Бэлгэдэл Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.09.05 11:12 pm
Posts: 1542
Location: MGL, UB
sMiL(: wrote:
Windows server 2008 R2 дээр Domain Controller-д яаж өөр subnet-н хэрэглэгч нэмэхүү?


solved, Нөгөө subnet-н host дээрээ DNS_г нь Domain-ныхаа IP-г өгөөл болжийнэ ...

_________________
always smile :) :) :)


Top
   
PostPosted: Jul.05.13 10:36 am 
Offline
Сvнгэнэх Сумны Шуугинах Исгэрээн
Сvнгэнэх Сумны Шуугинах Исгэрээн

Joined: May.10.13 10:45 am
Posts: 56
sMiL(: wrote:
sMiL(: wrote:
Windows server 2008 R2 дээр Domain Controller-д яаж өөр subnet-н хэрэглэгч нэмэхүү?


solved, Нөгөө subnet-н host дээрээ DNS_г нь Domain-ныхаа IP-г өгөөл болжийнэ ...

Haana ni subnet ee nemsiin bol
link ymuu zurag ni bn uu


Top
   
PostPosted: Nov.22.13 1:49 pm 
Offline
Шинэков Гишvvн
Шинэков Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.22.13 1:20 pm
Posts: 1
Hey All domain server active directory server yaaj uusgediin ih hetsvv yu? gariin awlaga ntr bwal ugch tus bolooch bas server uusgej chadah hvnees tulburtei zuwulguu awyaaa PLS HELP.


Top
   
PostPosted: Nov.25.13 3:24 am 
Offline
Гавъяат Форумчин Гишvvн
User avatar

Joined: Jul.30.11 8:52 pm
Posts: 2564
Location: Ulaanbaatar
ЗААВАЛ ХАРИУЛААРАЙ.

2 НӨӨТБҮҮКИЙГ ХОЛБОЖ ЛАНГААР ТОГЛООМ ТОГЛОХ ТУХАЙ.

SKYMEDIA ИЙН ИНТЕРНЭТ ЦАЦАГЧИД ХЭД ХЭДЭН КАБЕЛИЙН ОРОЛТ БАЙНА, ӨӨРӨӨР ХЭЛБЭЛ ВАЙРЛАСААС ГАДНА УТСААР НЭГЭН ЗЭРЭГ 2 КОМПЬЮТЕР ИНТЕРНЭТ АВЧ БОЛНО ГЭСЭН ҮГ. ТЭГЭХЭЭР ЭНЭ ТОХИОЛДОЛД 2 КОМПЬЮТЕРЭЭ ХОЛБОЖ ДЭЭР ДУРДСАНААР ЛАНГААР ХОЛБОГДОЖ ТОГЛООМ ТОГЛОХ БОЛОМЖТОЙ ЮУ?

_________________
DEFCON: Everybody Dies


Top
   
PostPosted: Nov.25.13 7:34 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Jul.26.07 6:22 pm
Posts: 6291
Location: The quiet one :(
dlndolgion wrote:
ЗААВАЛ ХАРИУЛААРАЙ.

2 НӨӨТБҮҮКИЙГ ХОЛБОЖ ЛАНГААР ТОГЛООМ ТОГЛОХ ТУХАЙ.

SKYMEDIA ИЙН ИНТЕРНЭТ ЦАЦАГЧИД ХЭД ХЭДЭН КАБЕЛИЙН ОРОЛТ БАЙНА, ӨӨРӨӨР ХЭЛБЭЛ ВАЙРЛАСААС ГАДНА УТСААР НЭГЭН ЗЭРЭГ 2 КОМПЬЮТЕР ИНТЕРНЭТ АВЧ БОЛНО ГЭСЭН ҮГ. ТЭГЭХЭЭР ЭНЭ ТОХИОЛДОЛД 2 КОМПЬЮТЕРЭЭ ХОЛБОЖ ДЭЭР ДУРДСАНААР ЛАНГААР ХОЛБОГДОЖ ТОГЛООМ ТОГЛОХ БОЛОМЖТОЙ ЮУ?

Болно. Нэг сүлжээний хаяг өгөөд хоорондоо холбогдноо.


Top
   
PostPosted: Nov.25.13 8:59 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
за найзуудаа энд нэг хариулаач... Манай байгууллагын компьютерууд ээлж ээлжээр сүлжээнээс гараад байхын .... Минийх байжийгаал гарангуутал хэдэн минутын дараа хажуудах хүнийх гараад л... Энэ одоо яагаад ингэдийн бол... Засах арга хэмжээ нь юу байхуу ... Мэргэжлийн бус хүн болхоор сайхан тайлбарлаад өгөөрэй найзуудаа :D


Top
   
PostPosted: Nov.26.13 8:51 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Jul.26.07 6:22 pm
Posts: 6291
Location: The quiet one :(
igan wrote:
за найзуудаа энд нэг хариулаач... Манай байгууллагын компьютерууд ээлж ээлжээр сүлжээнээс гараад байхын .... Минийх байжийгаал гарангуутал хэдэн минутын дараа хажуудах хүнийх гараад л... Энэ одоо яагаад ингэдийн бол... Засах арга хэмжээ нь юу байхуу ... Мэргэжлийн бус хүн болхоор сайхан тайлбарлаад өгөөрэй найзуудаа :D

Харин л дэ. Сүлжээнээс гарсан гэж үзэж буй тохиолдолд IP хаягаа харж үзсэн үү? DHCP дээр асуудал гараад байгаа юм болов уу гэж бодох шиг.


Top
   
PostPosted: Nov.27.13 2:10 pm 
Offline
Тvмэн Эх Гишvvн
Тvмэн Эх Гишvvн

Joined: Jun.08.12 10:52 pm
Posts: 98
Бүр ерөөсөө холбогдохгүй болчоод.. Лангийн гэрэл хүртэл асахгүй байсан. Локал ариа нетворк нь улаанаараа иксэлцэн... Тэр свич нтэрдээ байдаг юм болуу...


Top
   
PostPosted: Dec.04.13 7:44 am 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Sep.15.06 10:39 pm
Posts: 12066
Location: Хар гэртээ хаан, бор гэртээ богд нь болоод налайж байна
Redundant хлболт үүсгэж байсан хүн байна уу. Load balance нтр яаж тохируулж байв. Ямар төхөөрөмж дээр бол.

_________________
six feet from the edge


Top
   
PostPosted: Dec.04.13 1:04 pm 
Offline
Халих Хvслийн Жигvvр Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.03.05 4:24 pm
Posts: 1880
Location: Choniin suregtei hamt...
3dMGL wrote:
Redundant хлболт үүсгэж байсан хүн байна уу. Load balance нтр яаж тохируулж байв. Ямар төхөөрөмж дээр бол.


ih olon shuu dee. yag yamar holbolt uym bol. 2 tuhuurumjiig redundant bolgoh uym uu ? esvel 2 internetiin ursgaliig load balance bolgohiim uu? geed l yag ter gej bicheerei.


Top
   
PostPosted: Dec.05.13 10:29 am 
Offline
• Moderator*
<b><font color=#0000FF>• Moderator*</font></b>
User avatar

Joined: Sep.15.06 10:39 pm
Posts: 12066
Location: Хар гэртээ хаан, бор гэртээ богд нь болоод налайж байна
1-р асуудал: VPN + интернэт гэж салгаж авах хэрэгтэй байна. VPN-ээр нь интернэт өгч байгаа. Тэгэхээр тэрэн дээр нь нэмж ахиад гарц өгөх юм.
2-р асуудал: 2 ISP-ээс интернэт урсгал аваад load balance хийх юм. Муугаар бодоход нэг нь унавал нөгөө нь redundant хэлбэрээр байж байхаар.

_________________
six feet from the edge


Top
   
PostPosted: Dec.09.13 3:53 pm 
Offline
Халих Хvслийн Жигvvр Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.03.05 4:24 pm
Posts: 1880
Location: Choniin suregtei hamt...
Pro.MonGolz wrote:
Hey All domain server active directory server yaaj uusgediin ih hetsvv yu? gariin awlaga ntr bwal ugch tus bolooch bas server uusgej chadah hvnees tulburtei zuwulguu awyaaa PLS HELP.


Domain controller uusgehed ug n gaigui dee. Harin Policy en ter tavihad client iin windows version oos bolood joohon tuvugtei asuudluud uusdeg. Gehdee gaigui ee.


Top
   
PostPosted: Jan.09.14 8:33 pm 
Offline
Сvнгэнэх Сумны Шуугинах Исгэрээн
Сvнгэнэх Сумны Шуугинах Исгэрээн

Joined: May.10.13 10:45 am
Posts: 56
auth wrote:
Pro.MonGolz wrote:
Hey All domain server active directory server yaaj uusgediin ih hetsvv yu? gariin awlaga ntr bwal ugch tus bolooch bas server uusgej chadah hvnees tulburtei zuwulguu awyaaa PLS HELP.


Domain controller uusgehed ug n gaigui dee. Harin Policy en ter tavihad client iin windows version oos bolood joohon tuvugtei asuudluud uusdeg. Gehdee gaigui ee.

Windows Server 2008 deer GPO uusgeed client -ee holbood update hiigeed neg l bolohgui bn ene OS-s shaltgaalah uu, client Windows XP SP2.
Asuult.net Windows serveriin talaarh hugjuuleltyg saijruultsgaay medlegee share-hiitsgeey zaluusaa
Bi windows server 2008 -g dunguj ehelj bn, yu yu anhaarch yuyu hiideg talaar bicheerei humuusee 8)


Top
   
PostPosted: Jan.13.14 1:42 pm 
Offline
Эх Оронч Гишvvн
Эх Оронч Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.01.05 3:01 am
Posts: 384
TP-Link WR940N рүүтер дээр Torrent яаж блоклох вэ?

_________________
Байкү


Top
   
PostPosted: Jan.13.14 1:50 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Mar.06.09 11:45 am
Posts: 13616
Location: God did not create man, man created god.
Mongoljingoo_2013 wrote:
Asuult.net Windows serveriin talaarh hugjuuleltyg saijruultsgaay medlegee share-hiitsgeey zaluusaa

Дэмжиж байна.

_________________
Science, bitсh!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 239 posts ]  Go to page Previous 16 7 8 9 10 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited