#AsuultSambar :

ASUULT.NET - МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Aug.21.18 10:58 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Apr.22.09 10:08 am 
Offline
Алтан Гургалдай Гишvvн
Алтан Гургалдай Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.08.05 5:10 pm
Posts: 419
Location: Seattle, WA, USA
Struts, JSF, ASP.NET geh zereg MVC sonirhdog zaluus bainuu?

Ih sonirholtoishd. Ihenh sedvuudiig harsan chini dandaa l belen yum hereglii l gesen yumnuud baihiin. Sonirhdog zaluus baival PM bicheerei hamtraad gaigui web eneter hiij boliishd(sonirhliin jurmaar bolon...). Medku humuus orj ireed olon doloon yum bicheh hereggui. Bitii chataar duurgecheerei. :wd:

_________________
:pc01: :error: :wtf:


Top
   
PostPosted: Apr.22.09 3:54 pm 
Offline
Гавшгай Гишvvн
Гавшгай Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.07.06 1:49 pm
Posts: 131
Location: ub
Би саяхнаас Servlet судалж эхэлсэн.OReilly.Head.First.Servlets.and.JSP.2nd.Edition.Mar.2008.pdf -г уншиж байгаа. Энэнийг уншиж байхад JSP гарч ирч байна лээ. Удахгүй дуусгаад JSF үзнэ. MVC -г сайн ч ойлгосондоо. Одоо харин практикт хэрэгжүүлэх хэрэгтэй л байна даа

_________________
Хэзээд боломж байдаг...


Top
   
PostPosted: Apr.22.09 4:15 pm 
Offline
Секси Гишvvн
Секси Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.16.08 3:45 pm
Posts: 350
baynaa_sk wrote:
Би саяхнаас Servlet судалж эхэлсэн.OReilly.Head.First.Servlets.and.JSP.2nd.Edition.Mar.2008.pdf -г уншиж байгаа. Энэнийг уншиж байхад JSP гарч ирч байна лээ. Удахгүй дуусгаад JSF үзнэ. MVC -г сайн ч ойлгосондоо. Одоо харин практикт хэрэгжүүлэх хэрэгтэй л байна даа


JSP er ni medne shd.
MVC - g baga zereg oilgodog. Hiij bgaa yumaa ali boloh MVC helbertei geh yum uu daa hiihiig boddog shd.
Buren oilgots ogvol sain l bna.

_________________
Тууштай Байж Сурцгаая


Top
   
PostPosted: Apr.22.09 6:09 pm 
Offline
Гавшгай Гишvvн
Гавшгай Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.07.06 1:49 pm
Posts: 131
Location: ub
MVC гэдэг нь Model View Controller гэсэн үгний товчлол. Энийг хэн хүнгүй л мэдэх байх. За ер бол нэр томъёог ямар хэрэгтэйг мэдсэн болохоор ойлгомжтой тайлбарлах гээд үзье.

df MVC: Програм хангамж боловсруулах архитектур(architecture) төрлийн паттерн(pattern) юм. MVC -н гол зорилго нь хэрэглэгчийн интэрфайс(interface) болон үйл ажиллагааны логикийг (bussness logic) хооронд нь салгахад оршино. Ингэснээр:
1. Дахин ашиглах боломжтой болно. (Динамик байлгах боломжыг олгож өгнө)
2. Нэг хэсгийн өөрчлөлт нь бусад хэсгүүддээ нөлөөлөхгүй

df Model(bussness logic): Тухайн програм хангамжын бүх төрлийн өгөгдөл(data), түүнд хийгдэх үйлдлүүд(action), төлвийг(state) агуулсан java class-уудын цуглуулга юм.

df View(interface) : Model-с ирсэн өгөгдлийг хэрэглэгчийн дэлгэцэнд олон хувилбараар дүрслэн харуулах хэсэг юм.

df Controller (Servlet) : Контроллер нь хэрэглэгчээс ирүүлсэн хүсэлтийг авч model-д дамжуулж, view-г шинэчилдэг. Model болон View-н хоорондох харилцааг зохицуулаг класс.

За дээрх бичсэн зүйлсээ одоо тайлбарлах гээд оролдоё.

Хэрэглэгч хамгийн эхлээд интерфайсыг ашиглан ямар нэг үйлдэл хийнэ. Хийж байгаа үйлдэл нь ямар ч action байж болно. Тухайн хийж байгаа үйлдлийг вэб сервер хүлээн авч servlet-д дамжуулна. Servlet хүлээн авч цааш нь Model(java class)-даа дамжуулна. java class хүлээн авч тухайн хүсэлтэд таарсан үйлдлийг боловсруулаад servlet -д буцаадаг. Servlet тухайн хүсэлтийг хүлээн авч interface-д дамжуулан интерфайсыг шинэчилдэг.

Жишээ нь:
интерфайс гээд байгаа нь JSP, XHTML, HTML, ....
Model гээд байгаа нь таны java дээр бичсэн class өргөтгөлтэй файл нь
Контроллер нь Servlet

MVC -нь зөвхөн java дээрч биш ямар ч програмчлалын хэл дээр ашиглах боломжтой юм.

Дээрх мэдлэгийг зөвхөн OReilly.Head.First.Servlets.and.JSP.2nd.Edition.Mar.2008.pdf номноос уншсан болно. Өөр бусад номонд юу гэж тайлбарласныг бол мэдэхгүй.

_________________
Хэзээд боломж байдаг...


Top
   
PostPosted: Apr.23.09 11:42 am 
Offline
Уянгат Дууч Гишvvн
Уянгат Дууч Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.14.08 2:16 am
Posts: 431
Location: Хоосон
O'Relly-н ном хамгийн дажгүй нь гэдэг үнэн юмаа яг тайлбарласан байх шив


Top
   
PostPosted: Apr.23.09 12:03 pm 
Offline
Алтан Гургалдай Гишvvн
Алтан Гургалдай Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.08.05 5:10 pm
Posts: 419
Location: Seattle, WA, USA
baynaa_sk wrote:
Би саяхнаас Servlet судалж эхэлсэн.OReilly.Head.First.Servlets.and.JSP.2nd.Edition.Mar.2008.pdf -г уншиж байгаа. Энэнийг уншиж байхад JSP гарч ирч байна лээ. Удахгүй дуусгаад JSF үзнэ. MVC -г сайн ч ойлгосондоо. Одоо харин практикт хэрэгжүүлэх хэрэгтэй л байна даа


Servlet ch gaigui gehdee minii bodloor struts jsf 2 ih sonirholtoi yum bilee. sayhnaas asp.net sudalj ehelsen. ASP.NET ashiglaad yum hiivel ooriinh ni belen yumnuud mash ihtei zugeer l yum bilee. gehdee struts eneteriig bodvol udirdlaga ih bagatai yum bilee.

_________________
:pc01: :error: :wtf:


Top
   
PostPosted: Apr.25.09 10:24 pm 
Offline
Гавшгай Гишvvн
Гавшгай Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.07.06 1:49 pm
Posts: 131
Location: ub
За нэг юм бичээд тавьчихая. даварсан хэрэгч байж магад. Надад хэрвээ домайн аваад өгвөл би үнэн солиотой зөвхөн сургалт болон түүнтэй холбогдох бүх мэдээллийн чанартай сайт хийх сонирхолтой байна. Жишээ нь: өөрийнхөө вирусны програм ашиглахгүй вируснаас яаж ангид байхуу?, яавал компьютерээ гацахгүй хурдан ажиллуулахуу гэх мэт. Гэхдээ энэ ч бүтэшгүй санаа байхдаа. уул нь надад вэб хостинг ч байгаа л даа домайн л хэрэгтэй байна. :hi: :hi: :hi:

_________________
Хэзээд боломж байдаг...


Top
   
PostPosted: Apr.25.09 11:02 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач

Joined: Dec.27.04 4:41 pm
Posts: 4868
Location: УБ, Монгол
Woow. Энэ талаар АС-д бичих хүн бас байдын байжээ.
Ер нь бол web хөгжүүлэхэд ашигладаг сонгодог pattern гэж ойлгож болно.

MVC (загвар)-ийг ашиглан хийсэн бүтээл цэгцтэй,
програмийн үндсэн нэгж (entity), түүнтэй холбоотои үйлдлүүд зэргийг хийх (business logic ч гэдэг) MODEL,
хэрэглэгчитэй харилцах график интерфэйс VIEW,
дээрх 2-г холбох, view-с ирэх команд модэл-ийн аль үзэгдлийг дуудах зэргийг зохицуулах CONTROLLER
хэсгүүдэд хувааснаар ...

цаашид өөрчлөлт хийхэд ойлгомжтой, 3 хэсгүүдийг холилгүйгээр засах боломжтой болдог.

Гэхдээ энэ бүгдийг номноос уншаад "аан ийм байна" гэж ойлгох бол нэг өөр, програм хийгээд засч үзээд, амар ба ядаргаатайн хол зөрүүг мэдрэх бол бас өөр.

Мөн энэ загварыг голдуу web-технологид ашигладаг.
Desktop application-д ашиглаж болно л доо.

_________________
Winners never quit


Top
   
PostPosted: Apr.26.09 6:22 pm 
Offline
Гавшгай Гишvvн
Гавшгай Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.07.06 1:49 pm
Posts: 131
Location: ub
Wolwerine127 wrote:
Woow. Энэ талаар АС-д бичих хүн бас байдын байжээ.
Ер нь бол web хөгжүүлэхэд ашигладаг сонгодог pattern гэж ойлгож болно.

MVC (загвар)-ийг ашиглан хийсэн бүтээл цэгцтэй,
програмийн үндсэн нэгж (entity), түүнтэй холбоотои үйлдлүүд зэргийг хийх (business logic ч гэдэг) MODEL,
хэрэглэгчитэй харилцах график интерфэйс VIEW,
дээрх 2-г холбох, view-с ирэх команд модэл-ийн аль үзэгдлийг дуудах зэргийг зохицуулах CONTROLLER
хэсгүүдэд хувааснаар ...

цаашид өөрчлөлт хийхэд ойлгомжтой, 3 хэсгүүдийг холилгүйгээр засах боломжтой болдог.

Гэхдээ энэ бүгдийг номноос уншаад "аан ийм байна" гэж ойлгох бол нэг өөр, програм хийгээд засч үзээд, амар ба ядаргаатайн хол зөрүүг мэдрэх бол бас өөр.

Мөн энэ загварыг голдуу web-технологид ашигладаг.
Desktop application-д ашиглаж болно л доо.


Хэ хэ би анх мэдэхгүй кодонд л бичдэг байлаа. Одоо харин уншаад мэдчихсэн чинь аймар амархан болсон. Одоо EJB -г судлах гэж байгаа JSP, Servlet болцон гэж өөрийгөө дүгнэж байгаа. АМЖИЛТ

_________________
Хэзээд боломж байдаг...


Top
   
PostPosted: May.05.09 1:18 am 
Offline
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн
Өсөх Ирээдvйтэй Гишvvн

Joined: Jul.30.05 12:18 pm
Posts: 7
MVC-ийг яг бүрэн сайн ойлгоод ашигладаг гэж өөрийгөө хэлж чадахгүй. ямартаа ч ажил дээр юм хийгээд л яваад байсан нэг мэдсэн тэр нь MVC болж таарсан ш дээ.хэхээх
бид Struts, Spring зэргийг ашиглаад юм хийж болно. харин эдгээр технилоги-д дэмжэгддэг компонент хийж чадвал ажил хөнгөлөгдөх юм шиг байна лээ.
Онолын талаар JSP Servlet гэж сураагүй ажиллаж сурж байгаа болохоор мэдэхгүй юм байдаг юм. энэ сэдвийг маначихнаа.х


Top
   
PostPosted: May.05.09 10:09 am 
Offline
Гавшгай Гишvvн
Гавшгай Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.07.06 1:49 pm
Posts: 131
Location: ub
Хэ хэ ман ман. :-D Манай захирал ингэж хэлсэн:
Яагаад бид нар PHP - ээрээ expert-ууд болоод явж болохгүй гэж. Сайн сураад opensource хийвэл баяжышдээ гэж би хэлэв. Тэгсэн өөдөөс гоё юм хэлсэн. Юуны түрүүнд өнөөдөр Монголд хэдэн компани PHP дээр opensouse хийдгийг бод. Дараа нь дэлхийд хэд байх вэ. Тэгсэн ёрдөө ганц компонент бичэхэд 50$ гэх жишээний. Тэгсэн JSP SERVLET юугаараа давуу гэж сурах гэж цаг алдана ш дээ гэхэд: JSP SERVLETдээ гол нь биш бид нарын зорилго JBOSS(JBoss seam, Jboss hibernet, Jboss Unit, Jboss portal ....) -г бүрэн эзэмших хэрэгтэй байна гэсэн. Өнөөдрийн байдлаар JBoss технологи маань барууны орноос гаралтай болохоор тэндээ эд хөгжиж байна. Харин манай хойд хөршид бариад авах ном ч алга. Тэгэхээр энэ шинэ технологи. Өнөөдөр энэ технологиор opensource хийхэд 1 компонентийг хамгийн багадаа 300$ - оор хийнэ гэж хэлсэн. Тэгээд ч opensource хийлгүүлдэг компанийн шаардлага удахгүй ихэнх нь ийм болох байх даа л гэж бодсон. Ирээдүйтэй байгааз :-D

За баахан шал дэмий юм биччиж уучлаарай залуусаа

_________________
Хэзээд боломж байдаг...


Top
   
PostPosted: May.06.09 3:33 pm 
Offline
Дvрэлзэх Дөл Гишvvн
User avatar

Joined: May.19.06 1:40 pm
Posts: 1630
Location: Сүлжээнд
Ойрын хэдэн жилдээ Монголын хувьд PHP үнлэмжээ алдахгүйшд ...

_________________
Busby boy


Top
   
PostPosted: May.06.09 5:27 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Манаач

Joined: Dec.27.04 4:41 pm
Posts: 4868
Location: УБ, Монгол
core JAVA компаниуд үйл ажиллагаа явуулж эхэлцэн байгаа. Миний мэдэхийн Newcom Systems (байхгүй болсон байх, гэхдээ тэнд ажиллаж байсан инженерүүд ихэнх нь JAVA -р ажиллаж байгаа гэж боджийно), Nimon Systems, бас японы outsourcing-н компаниуд (struts түлхүү ашигладым шиг байна лээ) гээд компаниуд байна.
Бас их дээд сургуулиудын хувьд МУИС-н МКС, МТС 2 бол JAVA-г боловсон хүчин бэлдээд эхэлцэн. удахгүй бөөн JAVA-чид болно доо.хэхэ.

Сурсан занг сураар боож болохгүй гэдэг шиг PHP-чид ч байсаар л байх байх даа. Гэхдээ л дэлхийтэй JAVA-р яридаг үе ирнэ дээ. хэхэ.

_________________
Winners never quit


Top
   
PostPosted: May.07.09 12:06 am 
Offline
Хэлээд баршгvй их цолтой
Хэлээд баршгvй их цолтой
User avatar

Joined: Jan.01.06 2:21 pm
Posts: 490
baynaa_sk wrote:
Хэ хэ ман ман. :-D Манай захирал ингэж хэлсэн:
Яагаад бид нар PHP - ээрээ expert-ууд болоод явж болохгүй гэж. Сайн сураад opensource хийвэл баяжышдээ гэж би хэлэв. Тэгсэн өөдөөс гоё юм хэлсэн. Юуны түрүүнд өнөөдөр Монголд хэдэн компани PHP дээр opensouse хийдгийг бод. Дараа нь дэлхийд хэд байх вэ. Тэгсэн ёрдөө ганц компонент бичэхэд 50$ гэх жишээний. Тэгсэн JSP SERVLET юугаараа давуу гэж сурах гэж цаг алдана ш дээ гэхэд: JSP SERVLETдээ гол нь биш бид нарын зорилго JBOSS(JBoss seam, Jboss hibernet, Jboss Unit, Jboss portal ....) -г бүрэн эзэмших хэрэгтэй байна гэсэн. Өнөөдрийн байдлаар JBoss технологи маань барууны орноос гаралтай болохоор тэндээ эд хөгжиж байна. Харин манай хойд хөршид бариад авах ном ч алга. Тэгэхээр энэ шинэ технологи. Өнөөдөр энэ технологиор opensource хийхэд 1 компонентийг хамгийн багадаа 300$ - оор хийнэ гэж хэлсэн. Тэгээд ч opensource хийлгүүлдэг компанийн шаардлага удахгүй ихэнх нь ийм болох байх даа л гэж бодсон. Ирээдүйтэй байгааз :-D

За баахан шал дэмий юм биччиж уучлаарай залуусаа

Opensource гэж Outsourcing яриад байна уу?
Нэг л ойлгомжгүй юм болоод явчихлаа даа. Монголд "Нээлттэй эхийн" програм хангамж гаргадаг газар би лав мэдэхгүй юм байна.Нөгөө кодер.мн л харин код нь нээлттэй байдаг шиг.

_________________
My Golden rules control me.


Top
   
PostPosted: May.07.09 9:51 am 
Offline
Гавшгай Гишvvн
Гавшгай Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.07.06 1:49 pm
Posts: 131
Location: ub
Цаг хугацаа л харуулна л даа. Барууны орнуудын технологи нь JAVA болцон нь тодорхой байх хэ хэ. За тэгээд сураад л байя. Сурсан юм хэзээ нэгэн цагт хэрэг болж л таарх байх

_________________
Хэзээд боломж байдаг...


Top
   
PostPosted: Jul.13.09 12:20 am 
Offline
Жинхэнэ Гишvvн
Жинхэнэ Гишvvн

Joined: Jul.14.06 9:05 pm
Posts: 27
Location: Germany
Ene talaar nileen heden jil sudalsan. Hamgiin gol ni uugeeree tsaashaa yu hiihee sain medehgui l bna.


Top
   
PostPosted: Jul.15.09 11:30 pm 
Offline
Дvрэлзэх Дөл Гишvvн
User avatar

Joined: May.19.06 1:40 pm
Posts: 1630
Location: Сүлжээнд
Хүн яг юу хийх гэж байгаагаасаа хамаарч программын хэлээ сонгох байх л даа ... c,c++,java,python,perl ...
Java давуу тал байна ... os хамаарахгүй ажиллах чадвартай , GUI , looknfeel нь хаана бол хаана нэг хэвээр ажиллана ,,, систем component - с үл хамаарч загвар нь оршидог гээд царайнаасаа эхлээд л давуу талтай ... аюулгүйн байдал ч бас найдвартай ... Sun гэхдээ хэтэрхий ангид байлгаж байгаа нь сул тал нь болоод байх шиг .. Дан ганц JDBC driver гэж байсан сүүлд ODBC bridge тэй болсон ... Oracle тай нягт ажиллах чадвартай ч бусадтайн бас л хэцүү л байдаг ...
Дажгүй нийтэд хэрэгтэй программ бичсэн байхад тэр болгон JVM байлгаад байна гэдэг бас л асуудал ...
Ер нь microsoft 4 жилд 7% - н алдагдал хүлээж эргээд 2 жилд 12% н байлдан дагуулалт хийсээр байхад Sun programming language - р түрүүлж гарч чадахгүй байхаа даа ...

_________________
Busby boy


Top
   
PostPosted: Sep.24.09 5:24 pm 
Offline
Гавшгай Гишvvн
Гавшгай Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.07.06 1:49 pm
Posts: 131
Location: ub
Deku wrote:
Ene talaar nileen heden jil sudalsan. Hamgiin gol ni uugeeree tsaashaa yu hiihee sain medehgui l bna.


АС -луу орж ирээгүй удчихаж. Юуг нэлээн хэдэн жил судалсан гэж тайлбар өгөөч

_________________
Хэзээд боломж байдаг...


Top
   
PostPosted: Oct.02.09 8:22 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
baynaa_sk wrote:
Deku wrote:
Ene talaar nileen heden jil sudalsan. Hamgiin gol ni uugeeree tsaashaa yu hiihee sain medehgui l bna.


АС -луу орж ирээгүй удчихаж. Юуг нэлээн хэдэн жил судалсан гэж тайлбар өгөөч

домайн аваад өгвөл гэж ярьсан хэвээрээ юу :wink:

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
PostPosted: Oct.10.09 4:54 pm 
Offline
Гавшгай Гишvvн
Гавшгай Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.07.06 1:49 pm
Posts: 131
Location: ub
Last Problem wrote:
baynaa_sk wrote:
Deku wrote:
Ene talaar nileen heden jil sudalsan. Hamgiin gol ni uugeeree tsaashaa yu hiihee sain medehgui l bna.


АС -луу орж ирээгүй удчихаж. Юуг нэлээн хэдэн жил судалсан гэж тайлбар өгөөч

домайн аваад өгвөл гэж ярьсан хэвээрээ юу :wink:


Би удахгүй хост авах гэж байгаа тэгээд л вебээ хийнэ дээ. Харин ямар бэлэн template ашиглах вэ. лав joomla ашиглахгүй хэ хэ. 1 аятайхан template ашиглаад босгочихвол юу сурснаа хийж өгнө дөө.

_________________
Хэзээд боломж байдаг...


Top
   
PostPosted: Oct.10.09 5:04 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
lol template ashiglaj web bosgood bhda yahawde hehe.
iu ch bsan yahawde Content is the King

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
PostPosted: Nov.09.09 11:53 pm 
Offline
Хурц Дөл Гишvvн
Хурц Дөл Гишvvн

Joined: Jan.03.07 10:23 pm
Posts: 1325
Location: Амьдралын утга агуулга нь урт насалснаараа бус хийж бүтээснээрээ хэмжигддэг .....
Гоё сэдэв бна


Top
   
PostPosted: Nov.14.09 1:02 pm 
Offline
Алтан Гургалдай Гишvvн
Алтан Гургалдай Гишvvн
User avatar

Joined: Nov.08.05 5:10 pm
Posts: 419
Location: Seattle, WA, USA
baynaa_sk wrote:
Deku wrote:
Ene talaar nileen heden jil sudalsan. Hamgiin gol ni uugeeree tsaashaa yu hiihee sain medehgui l bna.


АС -луу орж ирээгүй удчихаж. Юуг нэлээн хэдэн жил судалсан гэж тайлбар өгөөч



Би удахгүй хост авах гэж байгаа тэгээд л вебээ хийнэ дээ. Харин ямар бэлэн template ашиглах вэ. лав joomla ашиглахгүй хэ хэ. 1 аятайхан template ашиглаад босгочихвол юу сурснаа хийж өгнө дөө.[/quote]

ASP.NET ashiglaad web hiihed unen amar yum bilee. Hamag yu ni belen. Say neg heseg baahan struts oroldjiigaad hayhaar shiidsen. Site-n coded yamar negen zasvar hiivel zaaval serveree restart hiih shardlaga garna. Tegeed bainga saijirch oorchlogddog site-d bol bur demii.

_________________
:pc01: :error: :wtf:


Top
   
PostPosted: Nov.18.09 8:18 pm 
Offline
Хурц Дөл Гишvvн
Хурц Дөл Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.14.05 10:49 am
Posts: 1330
Location: Baidagtaa...
Hun bnuu end? Goy sedew bolow ch daanch yum bicheh hun alga. Dandaa PHP-chid bdiimuu ene AS-d

_________________
X4 645|880G|4GB|HD6850|500W


Top
   
PostPosted: Nov.19.09 9:19 am 
Offline
¤ Digital Art

Joined: Nov.26.04 10:56 am
Posts: 995
Location: Mongolia
baynaa_sk wrote:
Last Problem wrote:
baynaa_sk wrote:
АС -луу орж ирээгүй удчихаж. Юуг нэлээн хэдэн жил судалсан гэж тайлбар өгөөч

домайн аваад өгвөл гэж ярьсан хэвээрээ юу :wink:


Би удахгүй хост авах гэж байгаа тэгээд л вебээ хийнэ дээ. Харин ямар бэлэн template ашиглах вэ. лав joomla ашиглахгүй хэ хэ. 1 аятайхан template ашиглаад босгочихвол юу сурснаа хийж өгнө дөө.



Хурдан гаргаарай. Тэндээс чинь суралцы. Хэ хэ хэ


Top
   
PostPosted: Apr.10.10 8:59 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.29.05 5:15 pm
Posts: 6342
Location: Сайныг дагавал сарлуу ниснэ.
Дажгүй сэвэв

_________________
ХОРВОО


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited