#AsuultSambar :

МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently Aug.23.17 3:43 am

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 807 posts ]  Go to page Previous 126 27 28 29 3032 Next
Author Message
PostPosted: Jun.03.11 9:06 am 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Apr.21.04 7:52 pm
Posts: 1646
Location: Аргалын утаа боргилсон малчны хотноос... Цэнхэрлэн харагдах уулсаа ширтэн... сууна.
Last Problem wrote:
Referrer gedeg bilv.
Link table үүсгэчих. Бүтэц нь.
id, uid, ref_uid
Нэр нь L_referrer

UID нь хэрэглэгчийн ID, ref_UID нь түүнийг урьсан хэрэглэгчийн ID.

Code:
UID = "1001";
SQL = "SELECT refuser.*, ref.* ";
SQL += "FROM L_referrer ref";
SQL += "LEFT JOIN users refuser ON refuser.id= ref.ref_id ";
SQL += "WHERE ref.uid= ".UID;

PHP dotorh select SQL chin neg iimerhvv baih bolowuu. Busad ni chinii bichsentei chin adilhan hewlegdeh baih. Eniig ter While dotroo bichsen ch bolno, UID = $row['UID'] g.m


Select refuser.*, ref.* from L_referrer ref left join users refuser on refuser.id=ref.ref_id where ref.uid=$row['UID'];
L_referrer болон refuser гэсэн хоёр тэйблээс (LEFT JOIN) UID гсн түлхүүр үгээр хайгаад хоёр айди нь таарч байгаа хэрэглэгчийг дэлгэцэнд хэвлэнэ.... би бол ингж л унших юм байна... хэхэ

_________________
Тайван байлга...


Top
   
PostPosted: Jun.04.11 3:01 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
Ммм тх. Хэд хэдэн Join байдаг, left join, right join, inner join outer join, join г.м. Join ашиглаад сурчихвал 2 ба түүнээс дээш удаа баазаас Select хийх үйлдлийг нэгтгэнгээ яг хэрэгтэй мэдээллээ авах боломжтой болдын. Performance-д ч хэрэгтэй. Бааз руу ганц хандана гэсэн үг шдэ хэхэ. Арай энгийнээр бол
SELECT * FROM Users (энэ нь SELECT t.* FROM username t энэнтэй адилхан. Өмнөх жишээн дээр ингэж явсан байгаа. t гэдэг нь би цаашдаа username table-г t гэж тэмдэгдэж явна гэсэн үг. Адилхан баганууд тулгарах үед хэрэг болдог)
ба
SELECT * FROM News
Энэ хоёрын үр дүнг санах ойд шууд нэгтгээд нэг table болгоод багануудыг нь нэгтгээд буцаачиж байна гэсэн үг. On гэдэг нь тэр table-н энэ нөхцөл бүрдсэн мөрийг сонгож түүгээд байна гэсэн үг. Жишээ нь "Энэ Last Problem гэдэг хүний нэмсэн мэдээг жагсаах" шаардлага гарвал
Code:
SELECT user.username, user.id userID, news.content, news.id newsID, DATE_FORMAT(news.created,'%b %d %Y %h:%i %p') created
FROM news
LEFT JOIN users user ON user.ID = news.createduser_ID


Жич: баазаас select хийхдээ * биш хэрэгтэй багануудаа сонгож байвал дээр байдгийм шүү. Жишээ нь select * биш select username, password, joineddate, email г.м
Бас SQL бичиж эхэлж байгаа хүмүүст зөвлөхөд MySQL Workbench г.м програм ашиглавал маш хурдан сурна шүү. SQL зөв, зөв логикоор бичээд сурчихвал вебийн чинь хурданд маш их нөлөөтэйм шүү хэхэ.

http://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp :wd:

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
PostPosted: Jun.22.11 4:50 pm 
Offline
Өвөг Дээдсийн Сахиус Гишvvн
Өвөг Дээдсийн Сахиус Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.24.09 8:56 pm
Posts: 689
Location: Opozit-ын ойролцоо.
SSL сайтдаа хийхэд Javascript бол ямарч асуудалгүй биздэ. Болдгүй гээд байхын :?

_________________
Best in the World.


Top
   
PostPosted: Jul.04.11 11:10 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.30.05 2:12 pm
Posts: 2061
Location: UB
bi neg ym asuuh gesen ym bi anhan shatnii suraltsaj baigaa ymaa neg medehgui ymg archaad bi omonin in xammp iin arai omnoh huvilbariig ashiglaj baisan oor suuld garsan xammp suulgasanchine
Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in C:\xampp\htdocs\----\index.php on line 359

Deprecated: mysql_db_query() [function.mysql-db-query]: This function is deprecated; use mysql_query() instead in C:\xampp\htdocs\---\index.php on line 359

Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in C:\xampp\htdocs\-----\index.php on line 367

Deprecated: mysql_db_query() [function.mysql-db-query]: This function is deprecated; use mysql_query() instead in C:\xampp\htdocs\-----\index.php on line 367

iim aldaa garaad baih ym minii bodloor php.ini file deer tohirgoo hiih yostoi ymshig bn ene taldeer tuslaach
host deeree tavihaar bol zugeer bnle tegheer yamar tohirgoo baidag ym bol nzuuda medeg bol tuslaach

_________________
Uyanga bi chamd Hairtai!


Top
   
PostPosted: Jul.05.11 10:24 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Apr.21.04 7:52 pm
Posts: 1646
Location: Аргалын утаа боргилсон малчны хотноос... Цэнхэрлэн харагдах уулсаа ширтэн... сууна.
msn2 wrote:
bi neg ym asuuh gesen ym bi anhan shatnii suraltsaj baigaa ymaa neg medehgui ymg archaad bi omonin in xammp iin arai omnoh huvilbariig ashiglaj baisan oor suuld garsan xammp suulgasanchine
Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in C:\xampp\htdocs\----\index.php on line 359

Deprecated: mysql_db_query() [function.mysql-db-query]: This function is deprecated; use mysql_query() instead in C:\xampp\htdocs\---\index.php on line 359

Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in C:\xampp\htdocs\-----\index.php on line 367

Deprecated: mysql_db_query() [function.mysql-db-query]: This function is deprecated; use mysql_query() instead in C:\xampp\htdocs\-----\index.php on line 367

iim aldaa garaad baih ym minii bodloor php.ini file deer tohirgoo hiih yostoi ymshig bn ene taldeer tuslaach
host deeree tavihaar bol zugeer bnle tegheer yamar tohirgoo baidag ym bol nzuuda medeg bol tuslaach


Наад мөрнүүд дээрээ байгаа кодыг нь бичдээ...
mysql query бичиж байгаа бол mysql_query-г ашигла гсн алдаа байна даа... хэхэ
mysql_db_query() функц нь PHP 5-аас хойших хувилбарт хэрэглэгдэхээ больчихсон...

_________________
Тайван байлга...


Top
   
PostPosted: Jul.05.11 10:44 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.30.05 2:12 pm
Posts: 2061
Location: UB
aan timu tegheer mysql_db_query g ustagchij bolhu te

_________________
Uyanga bi chamd Hairtai!


Top
   
PostPosted: Jul.06.11 11:12 am 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.13.04 11:36 am
Posts: 1980
msn2 wrote:
aan timu tegheer mysql_db_query g ustagchij bolhu te


mysql_db_query bish mysql_query gej bichne

_________________
www.ToMMall.net


Top
   
PostPosted: Jul.08.11 12:40 pm 
Offline
Тугчин Гишvvн
Тугчин Гишvvн
User avatar

Joined: May.02.09 9:45 pm
Posts: 188
Location: Ulaanbaatar
Сайтын captcha.php Монгол хэл дээрээ ажиллахгүй юм English дээр ажилаад монгол хэлдээрээ ажилахгуй байна, ялгаан гэвэл Lan_english.php нь ANSI харин Lan_Mongolian.php нь UTF-8 дээр бичигдсэн... CAPTCHA гаа яаж ажилуулах вэ :(( ХЭЛП

_________________
:ignored: www.etvgen.com :ravin:


Top
   
PostPosted: Jul.09.11 5:21 pm 
Offline
°Site Admin°
User avatar

Joined: Apr.27.02 10:15 pm
Posts: 1767
Location: "I exist in the world beyond your World"
captcha чинь дангаар уншиж ажиллаж байгаа бол document - н чинь UTF-8д хамааралгүй ажиллана, captcha файл дээрэ utf-8 зааж өгөх хэрэгтэй байх?

_________________
Game over, nerds win.


Top
   
PostPosted: Jul.09.11 5:52 pm 
Offline
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
User avatar

Joined: May.08.05 1:39 pm
Posts: 190
Location: UB City
MSSQL датабазаас дата SELECT хийхээр ???? гэж гарч ирээд байна. Энийг хэрхэх вэ?

_________________
sainbayar.wordpress.com


Top
   
PostPosted: Jul.09.11 6:29 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.13.04 11:36 am
Posts: 1980
mysql deer bol config deeree SET NAMES UTF8 hiideg shd hoo neg iimerhuu l yum hiih bh daa

_________________
www.ToMMall.net


Top
   
PostPosted: Jul.09.11 8:41 pm 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Apr.21.04 7:52 pm
Posts: 1646
Location: Аргалын утаа боргилсон малчны хотноос... Цэнхэрлэн харагдах уулсаа ширтэн... сууна.
saina2k5 wrote:
MSSQL датабазаас дата SELECT хийхээр ???? гэж гарч ирээд байна. Энийг хэрхэх вэ?


Бааз уруу оруулсан мэдээлэл чинь ямар энкодтойгоос шалтгаалж байгаан. UTF-8 болго

_________________
Тайван байлга...


Top
   
PostPosted: Jul.15.11 6:56 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.13.04 11:36 am
Posts: 1980
uchriig ni olchihloo sorry

_________________
www.ToMMall.net


Last edited by wu on Jul.18.11 11:26 pm, edited 2 times in total.

Top
   
PostPosted: Jul.16.11 1:47 am 
Offline
• Moderator
<b><font color=#000099>• Moderator</font></b>
User avatar

Joined: Apr.21.04 7:52 pm
Posts: 1646
Location: Аргалын утаа боргилсон малчны хотноос... Цэнхэрлэн харагдах уулсаа ширтэн... сууна.
DB чинь ямар ямар тэйблтэй юм?

_________________
Тайван байлга...


Top
   
PostPosted: Jul.16.11 2:29 am 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.13.04 11:36 am
Posts: 1980
zassan

_________________
www.ToMMall.net


Last edited by wu on Jul.18.11 11:26 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Jul.17.11 12:53 pm 
Offline
Тод Гишvvн
Тод Гишvvн
User avatar

Joined: Jul.16.11 11:37 pm
Posts: 77
Za nadad bas neg jijighen asuudal bnaa. bi bas sain shiidej chadahgui l bna. PHP nuke deer medeenii title utf8 bolohguin. Omnoh hesegt ene talaar bichsen bna l daa. bi bas oroldoj uzlee. theme-n buh l zuil utf8 bolgoloo, medeej bas sql utf8 deer bgaa....


Top
   
PostPosted: Jul.17.11 11:34 pm 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.13.04 11:36 am
Posts: 1980
nadad tuslaad haiulaad ogoh hun bna uu?

_________________
www.ToMMall.net


Top
   
PostPosted: Aug.05.11 10:27 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: May.21.04 12:00 pm
Posts: 2520
Location: http://www.itech.mn
Last Problem wrote:
Ммм тх. Хэд хэдэн Join байдаг, left join, right join, inner join outer join, join г.м. Join ашиглаад сурчихвал 2 ба түүнээс дээш удаа баазаас Select хийх үйлдлийг нэгтгэнгээ яг хэрэгтэй мэдээллээ авах боломжтой болдын. Performance-д ч хэрэгтэй. Бааз руу ганц хандана гэсэн үг шдэ хэхэ. Арай энгийнээр бол
SELECT * FROM Users (энэ нь SELECT t.* FROM username t энэнтэй адилхан. Өмнөх жишээн дээр ингэж явсан байгаа. t гэдэг нь би цаашдаа username table-г t гэж тэмдэгдэж явна гэсэн үг. Адилхан баганууд тулгарах үед хэрэг болдог)
ба
SELECT * FROM News
Энэ хоёрын үр дүнг санах ойд шууд нэгтгээд нэг table болгоод багануудыг нь нэгтгээд буцаачиж байна гэсэн үг. On гэдэг нь тэр table-н энэ нөхцөл бүрдсэн мөрийг сонгож түүгээд байна гэсэн үг. Жишээ нь "Энэ Last Problem гэдэг хүний нэмсэн мэдээг жагсаах" шаардлага гарвал
Code:
SELECT user.username, user.id userID, news.content, news.id newsID, DATE_FORMAT(news.created,'%b %d %Y %h:%i %p') created
FROM news
LEFT JOIN users user ON user.ID = news.createduser_ID


Жич: баазаас select хийхдээ * биш хэрэгтэй багануудаа сонгож байвал дээр байдгийм шүү. Жишээ нь select * биш select username, password, joineddate, email г.м
Бас SQL бичиж эхэлж байгаа хүмүүст зөвлөхөд MySQL Workbench г.м програм ашиглавал маш хурдан сурна шүү. SQL зөв, зөв логикоор бичээд сурчихвал вебийн чинь хурданд маш их нөлөөтэйм шүү хэхэ.

http://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp :wd:

Гайхалтай. Анх яаж эхэлж байлаа одоо ямар болсон байна. Алив тэр жүүмлачин бол вэбмастер биш гээд байдаг нөхдүүд.
Тэхдээ дээр зүгээр хошуу нэмэхэд нээх сүртэй асар том вэб хийгээгүй л бол цагаа хэмнэх үүднээс шууд * гэж дуудаал яваад байвал амар :P тэртэй тэргүй жижигхэн вэб жижигхэн баазтэй жижиг баазаас бүгдийг нь зэрэг дуудаад дуудаад 1мил секунд энэ тэрийн л ялгаа гарна. За за одоо олон үглээд эхэллээ.

_________________
http://www.avlaa.mn/sor


Top
   
PostPosted: Aug.06.11 7:17 pm 
Offline
Эелдэг Гишvvн
Эелдэг Гишvvн

Joined: Aug.03.11 6:55 pm
Posts: 62
bebe wrote:
PHP ба MySQL тэдгээрийн холбоо хамаарал, PHP программчлалын үндэс, MySQL-н үндэс, E-commerce security,Жишээ script гэсэн агуулгатай ном Монгол хэл дээр гарвал ямар вэ?

за тэгээд гол нь чанартай хийвэл мэдээлэл технологийн салбарын ямар ч технологи байсан хэрэгтэй л дээ.Гэхдээ миний бодоход чи монгол хэл дээр огт байдаггүй тийм зүйлийн тухай бичвэл илүү хэрэгтэй.Дан php гийн ном монгол хэл дээр байдаг.Mysql бол зөндөө номын бүлгээр зөндөө байдаг.Харин E-commerce security гэсны оронд web security гээд илүү томоор бичвэл хэрэгтэй.
Хамгийн хэрэгтэй зүйл бол яаг одоо чи магадгүй web sonirhdog baihalda.. chi asp.net iin тухай ном бичвэл их хэрэгтэй байна.АА бас
web application ний тухай монгол хэл дээрх мэдээлэл бол тун ховор байдагдаа.Adobe flex , silverlight гээдл энэ талын мэдээллэр манай It гийхан маань цангаж байгаашдээ.


Top
   
 Post subject: Re:
PostPosted: Aug.06.11 7:23 pm 
Offline
Эелдэг Гишvvн
Эелдэг Гишvvн

Joined: Aug.03.11 6:55 pm
Posts: 62
Loader wrote:
Moduluud bolon Main lag file iig l UTF-8 bolgohoor aldaa garaad baisanii ulmaas neesen yum.Moduluud tataj avah hayg tavih geegui yum. http://www.google.com oos durtai ni haigaad olno biz :-P

Templateig Admin panleaasaa preference gedgees l songood guitsee dee. nadaa 430 garan nuke Tehem baina :mrgreen: :razz:

jamd gej zovlohod joomla sudla buh ymara nuke aar iluu


Top
   
PostPosted: Aug.07.11 1:30 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
sor wrote:
Гайхалтай. Анх яаж эхэлж байлаа одоо ямар болсон байна. Алив тэр жүүмлачин бол вэбмастер биш гээд байдаг нөхдүүд.
Тэхдээ дээр зүгээр хошуу нэмэхэд нээх сүртэй асар том вэб хийгээгүй л бол цагаа хэмнэх үүднээс шууд * гэж дуудаал яваад байвал амар :P тэртэй тэргүй жижигхэн вэб жижигхэн баазтэй жижиг баазаас бүгдийг нь зэрэг дуудаад дуудаад 1мил секунд энэ тэрийн л ялгаа гарна. За за одоо олон үглээд эхэллээ.

Хэхэ баярлалаа. Уншаад л сураад л байна даа :hi:

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
PostPosted: Aug.09.11 10:50 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.30.05 2:12 pm
Posts: 2061
Location: UB
neg jijig ym bicheed ogooch bi buur uchirna olhoo bolchilo

Image
Image
jishee avch bichile engej bichiheer orohgui ym yunda bnaa localhost deer zugeer mortloo serverdeer tavihaar serverdeer baigaa user hereglegchin erh hurehgui baigaan bolu esuul ene aldaatai bichitsen bnu
Image

_________________
Uyanga bi chamd Hairtai!


Top
   
PostPosted: Aug.10.11 8:32 am 
Offline
Задрах Бодлын Зангилаа Гишvvн
User avatar

Joined: Dec.13.04 11:36 am
Posts: 1980
chi zugeer l heden medee bgaag tooloh gej bgaa biz dee eswel ugui yum uu

_________________
www.ToMMall.net


Top
   
PostPosted: Aug.10.11 8:48 am 
Offline
Сэвэлзэх Салхины Сэрчигнээн
Сэвэлзэх Салхины Сэрчигнээн
User avatar

Joined: Jul.28.11 7:28 pm
Posts: 243
Location: Нисч байна аая худлаа худлаа хөлний эргэн тойронд гүйж байна
MySQL user ni buruu baina genee aldaa ni law.
Select * gej aimar ih ium songoj baisnaas select count(id) id gechuul gants mor gants bagana ium l irne de hehe

_________________
Чадна аа чадийшдээ


Top
   
PostPosted: Aug.10.11 9:51 pm 
Offline
Эргэх Хvслийн Эрчлээ Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.30.05 2:12 pm
Posts: 2061
Location: UB
jahan zasaad bicheed ogooch teghu

_________________
Uyanga bi chamd Hairtai!


Top
   
PostPosted: Aug.11.11 3:29 pm 
Offline
Сэвэлзэх Салхины Сэрчигнээн
Сэвэлзэх Салхины Сэрчигнээн
User avatar

Joined: Jul.28.11 7:28 pm
Posts: 243
Location: Нисч байна аая худлаа худлаа хөлний эргэн тойронд гүйж байна
1rt MySQL username, password buruu, eswel naad database ruu chin handah erhgvi baina.

2rt
SQL = "select count(id) id from medee";
ingeel boloo hehe

_________________
Чадна аа чадийшдээ


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 807 posts ]  Go to page Previous 126 27 28 29 3032 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited