#AsuultSambar :
https://forum.asuult.net/

HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд
https://forum.asuult.net/viewtopic.php?f=1&t=131538
Page 1 of 9

Author:  TAXNA [ Dec.16.08 8:44 pm ]
Post subject:  HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд

Хамгийн наад захын асуудлууд боловч яг цагаа тулахаар мэдэхгүй зүйлүүд гарахаар шийдэж чадахаа больчих юмаа. Энэ сэдэвт энэ талаар ярилцаж байя.

Author:  TAXNA [ Dec.16.08 8:50 pm ]
Post subject:  Re: HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд

Тэгээд би өөрөө нэг юм асуух гэсэн юмаа. Blogspot-ын XML template -ээ уншаад шууд байрлалуудыг нь гаргаж зөөж болдог тиймэрхүү юм хиймээр байгаа юм. XML хэсгийг унших нь уг нь болчихоод байна. Харин яаж CSS уншаад ямар хувьсагчуудыг нь хасаад яг ямар хувьсагчуудыг нь хэвээр нь үлдээгээд байрлалыг нь яг оруулсан XML кодноос тогтоож харуулаад байгааг ялгамаар байдаг...

Жишээ нь 3 багантай загвар оруулахад яг 3 багантай, 2 баганатай бол 2 баганатай, доод хэсэгтэй том модулийн зайтай бол яг тэр хэвээр нь харуулж чадаад байгаа юм.

Уг нь бол өөрөө нэг бүрчлэн ялгах гээд үзэж болох байх л даа. Гэхдээ яг CSS коднуудыг энэ нь байрлал заадаг, энэ нь өнгө энэ тэр заадаг гээд ялгасан юм байдаг юм болов уу? Би ойлгохдоо гүүглийн blogger систем бол загварын кодыг оруулахаар зарим CSS хувьсагчийг хасаад байрлалыг CSS ашиглаад харуулчихаад байх шиг байгаа юм... Туслаарай залуусаа :)

Author:  TAXNA [ Dec.16.08 9:04 pm ]
Post subject:  Re: HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд

Ойлгосонгүй ямар утгаар юу бичсэнийг чинь :??:

Author:  SuPeR_XeRo [ Dec.17.08 5:39 am ]
Post subject:  Re: HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд

iimerhuu yumaa shuud w3schools.com ruu orood harchij baigaach. bi lav tegdegee. gej., :hoho:

Author:  TAXNA [ Dec.17.08 3:07 pm ]
Post subject:  Re: HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд

Өө баярлалаа :)

CSS Advanced
CSS Dimension
CSS Classification
CSS Positioning
CSS Pseudo-class
CSS Pseudo-element
CSS Image Gallery
CSS Image Opacity
CSS Media Types
CSS Don't
CSS Summary

Яаг ийм ялгаж жагсаасан юм олох гээд л чадахгүй байсан юмаа :)

Author:  Battugs [ Dec.17.08 5:17 pm ]
Post subject:  Re: HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд

Энэ их хэрэгтэй сэдэв байна.

Author:  Mr.GanBaT [ Dec.17.08 9:00 pm ]
Post subject:  Re: HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд

CSS HTML gej yu yum be?

Author:  TAXNA [ Dec.18.08 12:54 am ]
Post subject:  Re: HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд

Webiin хамгийн анхан шатны ойлголтууд л даа. Гэхдээ joomla-аас бол шаал өөр гсн :P Худлаа худлаа жүүмла ч бас эдгээрийг ашиглаж байгаа :)

Author:  sor [ Dec.18.08 4:00 pm ]
Post subject:  Re: HTML, CSS-тэй холбоотой асуудлууд

medemhiireh geed orood irsen chine bugdii ni yariad duuschij :P

Author:  Man++ [ Dec.23.08 11:29 pm ]
Post subject:  CSS & HTML browser-н ялгаатай харагдах байдал ба шийдэл

1. "Муу" хийгдсэн дизайнууд интернет хөтчүүд дээр өөр өөр харагддаг. Хэрхэн ийм байдалд орохгүй байх вэ?
2. "Муу" хөтчүүдэд зориулж яаж харилцах вэ? Тухайлбал IE6 :mrgreen:

Author:  ts8060 [ Dec.24.08 6:29 pm ]
Post subject:  Re: CSS & HTML browser-н ялгаатай харагдах байдал ба шийдэл

Man++ wrote:
1. "Муу" хийгдсэн дизайнууд интернет хөтчүүд дээр өөр өөр харагддаг. Хэрхэн ийм байдалд орохгүй байх вэ?
2. "Муу" хөтчүүдэд зориулж яаж харилцах вэ? Тухайлбал IE6 :mrgreen:

Harin tiin. End ni taaruulj humuus tus tusad ni yum hiisen bna lee. Gehddee teriig ni oilgohgui yumaa. Ebne tal deeree sain hun bval sain bicheed ogooch.

Author:  jabga [ Dec.24.08 9:44 pm ]
Post subject:  Re: CSS & HTML browser-н ялгаатай харагдах байдал ба шийдэл

Харин тиймэ анх HTML вэб хийж сурч байхад F12 дараал мозилла дээр CSS -ээ нааш цааш тохируулаад байдаг байсан, сүүлд нь IE дээр шаал хачин юм байдымдаа. Сүүлд харахад үзэж байгаа бровсэруудад нь л өөр CSS тавьсан харагдана лэшд. Бас тэр IE дээр png тунгалаг биш png fix нтрийг мэдэхгүй яадын билээ гээл суучдаг байсан, cms үүд л зохицуулчдийм дө :wahaha:

Author:  idioteque_buzz [ Feb.23.09 11:50 am ]
Post subject:  Re: CSS & HTML browser-н ялгаатай харагдах байдал ба шийдэл

анхнаасаа л IE дээр цуг шалгаад явуул дээр дээ IE гэж нэг тэнэг юм яг хамгийн сүүлд нь баг алдаг байхгүй юу

Author:  bobbi [ Feb.23.09 1:36 pm ]
Post subject:  Re: CSS & HTML browser-н ялгаатай харагдах байдал ба шийдэл

Code:
 <!--[if !IE]><!-->  
<link rel="stylesheet" href="my_gorgeous_layout.css" type="text/css" media="screen" /> 
<!-- <![endif]--> 
   
 <!--[if gte IE 7]> 
<link rel="stylesheet" href="my_gorgeous_layout.css" type="text/css" media="screen" /> 
<![endif]--> 
   
 <!--[if lte IE 6]> 
 <link rel="stylesheet" href="textonly.css" type="text/css" media="screen" /> 
 <![endif]--> 

Author:  The_Ghost_man [ Mar.06.09 12:22 am ]
Post subject:  Re: CSS & HTML browser-н ялгаатай харагдах байдал ба шийдэл

aan css sudal da nzuudaa jishee ni ene IE6-7 ene terd tohiruulj hiisen bna. jishee ni PNG zuragnuud IE uud deer ali ch huwilbar deer yr ni aldaatai gardag uchraad teriig ni jpg ch ym uu gif eer tohiruulj ogdog ym. hehe za tgd anhan shatnii ym helj ogloo zaw bsn bol bvgdiine toochood ogoh bla kk vldseniig ni Google Ahaas asuuchih kkkk. :hoho: :wd:

Author:  manuuhai2006 [ Mar.06.09 2:32 am ]
Post subject:  Re: CSS & HTML browser-н ялгаатай харагдах байдал ба шийдэл

Яагаад гадаадын томоохон сайтууд зүгээр байгаад байна вэ ?
- учир нь тэд table бус div ашиглаж түүндээ тохьруулж css бичин хийдэг <div> + css тэй ажиллаад сурчихсан байхад энэ асуудалд баригдахгүй ...
- өөрсдийн зохиомол script - г ашигладаг
IE - н асуудал
- css padding маш буруу авдаг , Mozilla , opera боловсруулалт сайн хийж зөв таньдаг бол IE тийм зүйл байхгүй

Яаж шийдэх вэ?
- if($user_browser == 'ie') { echo "Мозилла - р оролдоно уу"; } :hihi:

Author:  sw_2 [ Mar.06.09 2:19 pm ]
Post subject:  Re: CSS & HTML browser-н ялгаатай харагдах байдал ба шийдэл

ie6 deer zub garch bval busad der bol ok
ie css hack oldoh bh
* html #myid { dadada; dadada; }

Author:  ts8060 [ Mar.17.09 10:55 am ]
Post subject:  Зарим Хүндэвтэр CSS хэлбэржилт. Мэддэг нь заавал туслаарай!

Энд Зарим хүндэвтэр CSS хэлбэржилтийн тайлбарыг хэлж өгөөч. Вэб программист гэчээд зарим тагаа мэдэхгүй яваад байна.
Үүнд : 1. position:
2. clear:
3. display:
4. z-index
5. float : ( ер нь бол мэднэ. бүрэн төгс ойлгохгүй байгаа. )

Author:  NERF [ Mar.17.09 11:27 am ]
Post subject:  Re: Зарим Хүндэвтэр CSS хэлбэржилт. Мэддэг нь заавал туслаарай!

ts8060 wrote:
1. position:
2. clear:
3. display:
4. z-index
5. float :


5. Энэ тагыг ихэвчлэн div tag тай хамт хэрэглээд байх шиг байгаан. Үгүй юмаа гэхэд тухайн нэг объёктыг бүтэн дисплейнхээ хаана байрлахыг л заагаад байна гэж ойгоод байгаа. float: left; гэчүүл хамгийн зүүн талд нь ч гэдиймуу. Ерөнхий байрлал заах л юмуудаа...

4. мдкүү
3. тухайн элэментийн утга хуудсан дээр харагдах эс харагдахыг шийддэг юм шиг байгаан...
.navbar {display: none
} навбар гэсэн класс ийг харагдуулахгүй гэвэл ингэдэг.

2. Мэдкүү
1. ер нь бол мэднэ гэхдээ сайн мэдкүүн байна... ккк Би зүгээр л сонирхогч шүү... :D

Author:  Devil [ Mar.17.09 12:22 pm ]
Post subject:  Re: Зарим Хүндэвтэр CSS хэлбэржилт. Мэддэг нь заавал туслаарай!

1. haana bairlahiig l zaana. Relative bol uuriig n aguulj baigaa container aas hamaarsan bairlal. Absolute gewel yuunaas ch hamaaralgvigeer tuhain bairlal. 10px, 10px bailaa gehed bainga tsonhnii 10, 10 deer l haragdana.

2. neg div iin hajuud uur div baij bolohgvi gej zaaj baigaan. 5 tai holbootoi.

3. haruulhuu baihuu. haruuluul yaaj haruulhuu gedgiig zaana.

4. olon layer dawhardsan bailaa gehed ali n deer n haragdhiig zaana.

5. olon div element zeregtsuulj haruulhad ashiglana. negiig float left negiig n hooson daraagiihiig n float right geed zaagaad ugchvvl gurwuulaa daraallaad bagana maygaar haragdana gesen vg. Deer 2 deer baigaa clear gedgiig both geed zaagaad ugchvvl ter div n hoyor tald uur div haragdaj chadahgvi.

Joohon oilgomjgvi l bolchih shig bolloo. :frog:

Author:  ts8060 [ Mar.17.09 12:26 pm ]
Post subject:  Re: Зарим Хүндэвтэр CSS хэлбэржилт. Мэддэг нь заавал туслаарай!

Devil wrote:
1. haana bairlahiig l zaana. Relative bol uuriig n aguulj baigaa container aas hamaarsan bairlal. Absolute gewel yuunaas ch hamaaralgvigeer tuhain bairlal. 10px, 10px bailaa gehed bainga tsonhnii 10, 10 deer l haragdana.

2. neg div iin hajuud uur div baij bolohgvi gej zaaj baigaan. 5 tai holbootoi.

3. haruulhuu baihuu. haruuluul yaaj haruulhuu gedgiig zaana.

4. olon layer dawhardsan bailaa gehed ali n deer n haragdhiig zaana.

5. olon div element zeregtsuulj haruulhad ashiglana. negiig float left negiig n hooson daraagiihiig n float right geed zaagaad ugchvvl gurwuulaa daraallaad bagana maygaar haragdana gesen vg. Deer 2 deer baigaa clear gedgiig both geed zaagaad ugchvvl ter div n hoyor tald uur div haragdaj chadahgvi.

Joohon oilgomjgvi l bolchih shig bolloo. :frog:

Er ni bol oilgoloo.
Nemeh delgeruuleh yum bval nemeerei.

Author:  manuuhai2006 [ Mar.17.09 7:32 pm ]
Post subject:  Re: Зарим Хүндэвтэр CSS хэлбэржилт. Мэддэг нь заавал туслаарай!

Хараахан зарим нэг browser дээр идэвхижээгүй байгаа finalist болоогүй хэд хэдэн css байдаг...

Image

энэ мэтийн олон зүйлс байдаг ч IE мэтийн browser дэээр ажилладаггүй

Author:  idioteque_buzz [ Mar.27.09 6:54 pm ]
Post subject:  Re: Зарим Хүндэвтэр CSS хэлбэржилт. Мэддэг нь заавал туслаарай!

PSD гээ яаж гоёоор DIV болгох вэ л гэдэг асуудал ...

Author:  Man++ [ Mar.30.09 11:48 pm ]
Post subject:  Re: Зарим Хүндэвтэр CSS хэлбэржилт. Мэддэг нь заавал туслаарай!

z-index -г сайн ойлгохгүй байсан юм. Devil-д баярлалаа. :wd:
border-radius -г CSS3-д оруулахаар яригдаж байгаа (бараг орчих байх)
Тэр болтол (CSS3 гартал) хүлээж тэсээгүй :hihi: хөтчүүд нь урдаа - (хасах) тэмдэглэгээтэйгээр оруулж байгаа.
-moz-border-radius : Mozilla gecko-engine хэрэглэсэн хөтчүүд болон app-ууд дээр ажиллана
-webkit-border-radius : Apple-н Webkit ашигласан хөтчүүд болон app-ууд дээр ажиллана. (safari, chrome...)
border-radius : CSS3 дэмждэг зарим нэг хөтчүүд дээр ажиллана. /гэсэн. жишээ дурдаж чадахгүй нь :frog: /
IE, Opera нар gecko, webkit -ээс өөр html-renderer ашигладаг учраас дээрх хүрээний дугуйралт ажиллахгүй байгаа юм.

Author:  Last Problem [ Jul.24.09 6:58 pm ]
Post subject:  CSS advanced

Нэг psd загвар xhtml рүү хөрвүүллээ. Хараал яваал за яг л болчлоо ашгүй гээд ie ээр харсан чинь юу вээ аймшигтай.
ie6 ядаж png г ч танихгүй. Тэрийг нь яахав нэг htc олоод болгочлоо, тэгээд local server дээр үзэхээр ажиллахгүй өөр фолдероос htc нь ажиллаад байх юм.
Бичиж эхлэхдээ уг нь default reset хийсэн юма * {margin:0px padding bla bla.
Бас ie ийн double float margin энтэрийг хийгээгүй, 2 id л relative + absolute position той байгаа.
Тэгээд хүний урманд ядаж голлочихгүй юмаа, {margin:auto} байдаггүй юмуу.
CSS ойлгодог хүн байвал зөвлөж туслаач, ойшоохгүй яваад байсан чинь жинхэнэ толгойн өвчин байшд.
ie6 7 дээр л янзалчвал хаваасаг. mozilla дээр бол яааг таг.

Энд CSS ийн талаар ярилцаж байя.
Миний асуудлуудад хариулж өгнө үү :hi:

Author:  Last Problem [ Jul.24.09 10:15 pm ]
Post subject:  Re: CSS advanced

Za yamar ch bsan IE deer margin: auto gedgiig omnoh div ees ni text-aligh:center gej tohiruulaad dotorh div vvdee butsaagaad text-aligh:left bolgohiin bna

Page 1 of 9 All times are UTC+09:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/