#AsuultSambar :

МОНГОЛ УЛС МАНДАН БАДРАГ!
It is currently May.01.17 3:11 pm

All times are UTC+09:00




Post new topic  Reply to topic  [ 213 posts ]  Go to page 1 2 3 4 59 Next
Author Message
PostPosted: Dec.16.08 8:44 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.21.03 2:00 am
Posts: 6557
Location: Энд байхгүй байвал тэнд байгаа шүү. http://dusal.blogmn.net ;-)
Хамгийн наад захын асуудлууд боловч яг цагаа тулахаар мэдэхгүй зүйлүүд гарахаар шийдэж чадахаа больчих юмаа. Энэ сэдэвт энэ талаар ярилцаж байя.

_________________
:hey: www.dusal.net :look:


Top
   
PostPosted: Dec.16.08 8:50 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.21.03 2:00 am
Posts: 6557
Location: Энд байхгүй байвал тэнд байгаа шүү. http://dusal.blogmn.net ;-)
Тэгээд би өөрөө нэг юм асуух гэсэн юмаа. Blogspot-ын XML template -ээ уншаад шууд байрлалуудыг нь гаргаж зөөж болдог тиймэрхүү юм хиймээр байгаа юм. XML хэсгийг унших нь уг нь болчихоод байна. Харин яаж CSS уншаад ямар хувьсагчуудыг нь хасаад яг ямар хувьсагчуудыг нь хэвээр нь үлдээгээд байрлалыг нь яг оруулсан XML кодноос тогтоож харуулаад байгааг ялгамаар байдаг...

Жишээ нь 3 багантай загвар оруулахад яг 3 багантай, 2 баганатай бол 2 баганатай, доод хэсэгтэй том модулийн зайтай бол яг тэр хэвээр нь харуулж чадаад байгаа юм.

Уг нь бол өөрөө нэг бүрчлэн ялгах гээд үзэж болох байх л даа. Гэхдээ яг CSS коднуудыг энэ нь байрлал заадаг, энэ нь өнгө энэ тэр заадаг гээд ялгасан юм байдаг юм болов уу? Би ойлгохдоо гүүглийн blogger систем бол загварын кодыг оруулахаар зарим CSS хувьсагчийг хасаад байрлалыг CSS ашиглаад харуулчихаад байх шиг байгаа юм... Туслаарай залуусаа :)

_________________
:hey: www.dusal.net :look:


Top
   
PostPosted: Dec.16.08 9:04 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.21.03 2:00 am
Posts: 6557
Location: Энд байхгүй байвал тэнд байгаа шүү. http://dusal.blogmn.net ;-)
Ойлгосонгүй ямар утгаар юу бичсэнийг чинь :??:

_________________
:hey: www.dusal.net :look:


Top
   
PostPosted: Dec.17.08 5:39 am 
Offline
Хавар Цагийн Анхны Яргуй
User avatar

Joined: Oct.12.03 7:39 pm
Posts: 2833
Location: Haa saigui
iimerhuu yumaa shuud w3schools.com ruu orood harchij baigaach. bi lav tegdegee. gej., :hoho:


Top
   
PostPosted: Dec.17.08 3:07 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.21.03 2:00 am
Posts: 6557
Location: Энд байхгүй байвал тэнд байгаа шүү. http://dusal.blogmn.net ;-)
Өө баярлалаа :)

CSS Advanced
CSS Dimension
CSS Classification
CSS Positioning
CSS Pseudo-class
CSS Pseudo-element
CSS Image Gallery
CSS Image Opacity
CSS Media Types
CSS Don't
CSS Summary

Яаг ийм ялгаж жагсаасан юм олох гээд л чадахгүй байсан юмаа :)

_________________
:hey: www.dusal.net :look:


Top
   
PostPosted: Dec.17.08 5:17 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Apr.04.03 10:00 pm
Posts: 6066
Location: Асуулт самбар
Энэ их хэрэгтэй сэдэв байна.

_________________
Бид бүгд эх орны ирээдүй...


Top
   
PostPosted: Dec.17.08 9:00 pm 
Offline
Гялалзагч Гишvvн
Гялалзагч Гишvvн

Joined: Dec.17.08 7:36 pm
Posts: 40
CSS HTML gej yu yum be?


Top
   
PostPosted: Dec.18.08 12:54 am 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: Sep.21.03 2:00 am
Posts: 6557
Location: Энд байхгүй байвал тэнд байгаа шүү. http://dusal.blogmn.net ;-)
Webiin хамгийн анхан шатны ойлголтууд л даа. Гэхдээ joomla-аас бол шаал өөр гсн :P Худлаа худлаа жүүмла ч бас эдгээрийг ашиглаж байгаа :)

_________________
:hey: www.dusal.net :look:


Top
   
PostPosted: Dec.18.08 4:00 pm 
Offline
Гишvvн
User avatar

Joined: May.21.04 12:00 pm
Posts: 2520
Location: http://www.itech.mn
medemhiireh geed orood irsen chine bugdii ni yariad duuschij :P

_________________
http://www.avlaa.mn/sor


Top
   
PostPosted: Dec.23.08 11:29 pm 
Offline
Ноёлон Ноёрхогч Гишvvн
Ноёлон Ноёрхогч Гишvvн
User avatar

Joined: Oct.26.08 9:04 pm
Posts: 1096
Location: Би байрладаггүй. Оршдог. /нтр кк/
1. "Муу" хийгдсэн дизайнууд интернет хөтчүүд дээр өөр өөр харагддаг. Хэрхэн ийм байдалд орохгүй байх вэ?
2. "Муу" хөтчүүдэд зориулж яаж харилцах вэ? Тухайлбал IE6 :mrgreen:

_________________
http://by-man.blogspot.com/


Top
   
PostPosted: Dec.24.08 6:29 pm 
Offline
Секси Гишvvн
Секси Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.16.08 3:45 pm
Posts: 350
Man++ wrote:
1. "Муу" хийгдсэн дизайнууд интернет хөтчүүд дээр өөр өөр харагддаг. Хэрхэн ийм байдалд орохгүй байх вэ?
2. "Муу" хөтчүүдэд зориулж яаж харилцах вэ? Тухайлбал IE6 :mrgreen:

Harin tiin. End ni taaruulj humuus tus tusad ni yum hiisen bna lee. Gehddee teriig ni oilgohgui yumaa. Ebne tal deeree sain hun bval sain bicheed ogooch.

_________________
Тууштай Байж Сурцгаая


Top
   
PostPosted: Dec.24.08 9:44 pm 
Offline
Матрикс Гишvvн
Матрикс Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.26.08 1:39 am
Posts: 400
Харин тиймэ анх HTML вэб хийж сурч байхад F12 дараал мозилла дээр CSS -ээ нааш цааш тохируулаад байдаг байсан, сүүлд нь IE дээр шаал хачин юм байдымдаа. Сүүлд харахад үзэж байгаа бровсэруудад нь л өөр CSS тавьсан харагдана лэшд. Бас тэр IE дээр png тунгалаг биш png fix нтрийг мэдэхгүй яадын билээ гээл суучдаг байсан, cms үүд л зохицуулчдийм дө :wahaha:


Top
   
PostPosted: Feb.23.09 11:50 am 
Offline
Хvнд Гишvvн
Хvнд Гишvvн
User avatar

Joined: Oct.04.08 5:40 pm
Posts: 152
Location: ub
анхнаасаа л IE дээр цуг шалгаад явуул дээр дээ IE гэж нэг тэнэг юм яг хамгийн сүүлд нь баг алдаг байхгүй юу

_________________
telecaster1969.blogspot.com


Top
   
PostPosted: Feb.23.09 1:36 pm 
Offline
¤ Digital Art

Joined: Nov.26.04 10:56 am
Posts: 995
Location: Mongolia
Code:
 <!--[if !IE]><!-->  
<link rel="stylesheet" href="my_gorgeous_layout.css" type="text/css" media="screen" /> 
<!-- <![endif]--> 
   
 <!--[if gte IE 7]> 
<link rel="stylesheet" href="my_gorgeous_layout.css" type="text/css" media="screen" /> 
<![endif]--> 
   
 <!--[if lte IE 6]> 
 <link rel="stylesheet" href="textonly.css" type="text/css" media="screen" /> 
 <![endif]--> 


Top
   
PostPosted: Mar.06.09 12:22 am 
Offline
Гавшгай Гишvvн
Гавшгай Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.17.07 1:06 am
Posts: 130
Location: Тоост хорвоо
aan css sudal da nzuudaa jishee ni ene IE6-7 ene terd tohiruulj hiisen bna. jishee ni PNG zuragnuud IE uud deer ali ch huwilbar deer yr ni aldaatai gardag uchraad teriig ni jpg ch ym uu gif eer tohiruulj ogdog ym. hehe za tgd anhan shatnii ym helj ogloo zaw bsn bol bvgdiine toochood ogoh bla kk vldseniig ni Google Ahaas asuuchih kkkk. :hoho: :wd:

_________________
Дуу, Клип, Програм, гм.


Top
   
PostPosted: Mar.06.09 2:32 am 
Offline
Дvрэлзэх Дөл Гишvvн
User avatar

Joined: May.19.06 1:40 pm
Posts: 1630
Location: Сүлжээнд
Яагаад гадаадын томоохон сайтууд зүгээр байгаад байна вэ ?
- учир нь тэд table бус div ашиглаж түүндээ тохьруулж css бичин хийдэг <div> + css тэй ажиллаад сурчихсан байхад энэ асуудалд баригдахгүй ...
- өөрсдийн зохиомол script - г ашигладаг
IE - н асуудал
- css padding маш буруу авдаг , Mozilla , opera боловсруулалт сайн хийж зөв таньдаг бол IE тийм зүйл байхгүй

Яаж шийдэх вэ?
- if($user_browser == 'ie') { echo "Мозилла - р оролдоно уу"; } :hihi:

_________________
Busby boy


Top
   
PostPosted: Mar.06.09 2:19 pm 
Offline
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
Ухаалаг Гэж Жигтэйхэн Гишvvн
User avatar

Joined: Mar.16.06 3:50 pm
Posts: 196
ie6 deer zub garch bval busad der bol ok
ie css hack oldoh bh
* html #myid { dadada; dadada; }

_________________
You can do success, it's easy


Top
   
PostPosted: Mar.17.09 10:55 am 
Offline
Секси Гишvvн
Секси Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.16.08 3:45 pm
Posts: 350
Энд Зарим хүндэвтэр CSS хэлбэржилтийн тайлбарыг хэлж өгөөч. Вэб программист гэчээд зарим тагаа мэдэхгүй яваад байна.
Үүнд : 1. position:
2. clear:
3. display:
4. z-index
5. float : ( ер нь бол мэднэ. бүрэн төгс ойлгохгүй байгаа. )

_________________
Тууштай Байж Сурцгаая


Top
   
PostPosted: Mar.17.09 11:27 am 
Offline
Суу Алдарт Гишvvн
Суу Алдарт Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.28.08 1:00 am
Posts: 148
Location: Хувийн сэтгэлзүйн эзэмшилдээ
ts8060 wrote:
1. position:
2. clear:
3. display:
4. z-index
5. float :


5. Энэ тагыг ихэвчлэн div tag тай хамт хэрэглээд байх шиг байгаан. Үгүй юмаа гэхэд тухайн нэг объёктыг бүтэн дисплейнхээ хаана байрлахыг л заагаад байна гэж ойгоод байгаа. float: left; гэчүүл хамгийн зүүн талд нь ч гэдиймуу. Ерөнхий байрлал заах л юмуудаа...

4. мдкүү
3. тухайн элэментийн утга хуудсан дээр харагдах эс харагдахыг шийддэг юм шиг байгаан...
.navbar {display: none
} навбар гэсэн класс ийг харагдуулахгүй гэвэл ингэдэг.

2. Мэдкүү
1. ер нь бол мэднэ гэхдээ сайн мэдкүүн байна... ккк Би зүгээр л сонирхогч шүү... :D

_________________
Suljee.Net


Top
   
PostPosted: Mar.17.09 12:22 pm 
Offline
Дvрэлзэх Дөл Гишvvн
User avatar

Joined: Jan.21.05 4:42 pm
Posts: 1635
1. haana bairlahiig l zaana. Relative bol uuriig n aguulj baigaa container aas hamaarsan bairlal. Absolute gewel yuunaas ch hamaaralgvigeer tuhain bairlal. 10px, 10px bailaa gehed bainga tsonhnii 10, 10 deer l haragdana.

2. neg div iin hajuud uur div baij bolohgvi gej zaaj baigaan. 5 tai holbootoi.

3. haruulhuu baihuu. haruuluul yaaj haruulhuu gedgiig zaana.

4. olon layer dawhardsan bailaa gehed ali n deer n haragdhiig zaana.

5. olon div element zeregtsuulj haruulhad ashiglana. negiig float left negiig n hooson daraagiihiig n float right geed zaagaad ugchvvl gurwuulaa daraallaad bagana maygaar haragdana gesen vg. Deer 2 deer baigaa clear gedgiig both geed zaagaad ugchvvl ter div n hoyor tald uur div haragdaj chadahgvi.

Joohon oilgomjgvi l bolchih shig bolloo. :frog:

_________________
http://ulaangil.com


Top
   
PostPosted: Mar.17.09 12:26 pm 
Offline
Секси Гишvvн
Секси Гишvvн
User avatar

Joined: Aug.16.08 3:45 pm
Posts: 350
Devil wrote:
1. haana bairlahiig l zaana. Relative bol uuriig n aguulj baigaa container aas hamaarsan bairlal. Absolute gewel yuunaas ch hamaaralgvigeer tuhain bairlal. 10px, 10px bailaa gehed bainga tsonhnii 10, 10 deer l haragdana.

2. neg div iin hajuud uur div baij bolohgvi gej zaaj baigaan. 5 tai holbootoi.

3. haruulhuu baihuu. haruuluul yaaj haruulhuu gedgiig zaana.

4. olon layer dawhardsan bailaa gehed ali n deer n haragdhiig zaana.

5. olon div element zeregtsuulj haruulhad ashiglana. negiig float left negiig n hooson daraagiihiig n float right geed zaagaad ugchvvl gurwuulaa daraallaad bagana maygaar haragdana gesen vg. Deer 2 deer baigaa clear gedgiig both geed zaagaad ugchvvl ter div n hoyor tald uur div haragdaj chadahgvi.

Joohon oilgomjgvi l bolchih shig bolloo. :frog:

Er ni bol oilgoloo.
Nemeh delgeruuleh yum bval nemeerei.

_________________
Тууштай Байж Сурцгаая


Top
   
PostPosted: Mar.17.09 7:32 pm 
Offline
Дvрэлзэх Дөл Гишvvн
User avatar

Joined: May.19.06 1:40 pm
Posts: 1630
Location: Сүлжээнд
Хараахан зарим нэг browser дээр идэвхижээгүй байгаа finalist болоогүй хэд хэдэн css байдаг...

Image

энэ мэтийн олон зүйлс байдаг ч IE мэтийн browser дэээр ажилладаггүй

_________________
Busby boy


Top
   
PostPosted: Mar.27.09 6:54 pm 
Offline
Хvнд Гишvvн
Хvнд Гишvvн
User avatar

Joined: Oct.04.08 5:40 pm
Posts: 152
Location: ub
PSD гээ яаж гоёоор DIV болгох вэ л гэдэг асуудал ...

_________________
telecaster1969.blogspot.com


Top
   
PostPosted: Mar.30.09 11:48 pm 
Offline
Ноёлон Ноёрхогч Гишvvн
Ноёлон Ноёрхогч Гишvvн
User avatar

Joined: Oct.26.08 9:04 pm
Posts: 1096
Location: Би байрладаггүй. Оршдог. /нтр кк/
z-index -г сайн ойлгохгүй байсан юм. Devil-д баярлалаа. :wd:
border-radius -г CSS3-д оруулахаар яригдаж байгаа (бараг орчих байх)
Тэр болтол (CSS3 гартал) хүлээж тэсээгүй :hihi: хөтчүүд нь урдаа - (хасах) тэмдэглэгээтэйгээр оруулж байгаа.
-moz-border-radius : Mozilla gecko-engine хэрэглэсэн хөтчүүд болон app-ууд дээр ажиллана
-webkit-border-radius : Apple-н Webkit ашигласан хөтчүүд болон app-ууд дээр ажиллана. (safari, chrome...)
border-radius : CSS3 дэмждэг зарим нэг хөтчүүд дээр ажиллана. /гэсэн. жишээ дурдаж чадахгүй нь :frog: /
IE, Opera нар gecko, webkit -ээс өөр html-renderer ашигладаг учраас дээрх хүрээний дугуйралт ажиллахгүй байгаа юм.

_________________
http://by-man.blogspot.com/


Top
   
 Post subject: CSS advanced
PostPosted: Jul.24.09 6:58 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
Нэг psd загвар xhtml рүү хөрвүүллээ. Хараал яваал за яг л болчлоо ашгүй гээд ie ээр харсан чинь юу вээ аймшигтай.
ie6 ядаж png г ч танихгүй. Тэрийг нь яахав нэг htc олоод болгочлоо, тэгээд local server дээр үзэхээр ажиллахгүй өөр фолдероос htc нь ажиллаад байх юм.
Бичиж эхлэхдээ уг нь default reset хийсэн юма * {margin:0px padding bla bla.
Бас ie ийн double float margin энтэрийг хийгээгүй, 2 id л relative + absolute position той байгаа.
Тэгээд хүний урманд ядаж голлочихгүй юмаа, {margin:auto} байдаггүй юмуу.
CSS ойлгодог хүн байвал зөвлөж туслаач, ойшоохгүй яваад байсан чинь жинхэнэ толгойн өвчин байшд.
ie6 7 дээр л янзалчвал хаваасаг. mozilla дээр бол яааг таг.

Энд CSS ийн талаар ярилцаж байя.
Миний асуудлуудад хариулж өгнө үү :hi:

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
 Post subject: Re: CSS advanced
PostPosted: Jul.24.09 10:15 pm 
Offline
Асуулт Самбарын Хvндэт Харуул
User avatar

Joined: Mar.16.09 10:36 am
Posts: 6568
Location: Хэрвээ чи архинаас болж амь насаа алдсан бол амьдралын хамгийн үнэтэй зүйлээ алдсан гэсэн үг
Za yamar ch bsan IE deer margin: auto gedgiig omnoh div ees ni text-aligh:center gej tohiruulaad dotorh div vvdee butsaagaad text-aligh:left bolgohiin bna

_________________
Haters gonna hate-Medemhii henee


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 213 posts ]  Go to page 1 2 3 4 59 Next

All times are UTC+09:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Copyright Asuult.NET © 2000-2015.
Administrative Contact: Khundaga Khurelbaatar [hundaga@hotmail.com]
Tel: 1-888-303-4927, Fax: 1-888-406-2264.
Powered by phpBB © 2000-2015 phpBB Group. Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited